Ahad, 29 Ogos 2010

Lagenda Budak Setan Versi Drama Baru Bestttttt!

Aku sangat fanatik membaca novel Lagenda Budak Setan pada 2 tahun sudah dan semestinya sewaktu filem Lagenda Budak Setan dicanangkan pada awal tahun lalu membuatkan hati aku berdebar - debar tidak sabar untuk menonton karya yang diadaptasi hasil kreativiti Ahadiat Akashah ini. Malangnya, filem itu memang membuatkan aku kecewa sangat - sangat.

Tiada Lagi Rambut Seperti Di Dalam Filem. Hohoho!

Kemudian, kedengaran pula filem LBS akan dibuat dalam versi drama. Hati aku berbunga - bunga keriangan mengenangkan mungkin drama ialah salah satu medium yang boleh membuatkan hati aku puas seperti mana sewaktu membaca novel LBS itu sendiri. Tiba - tiba dikhabarkan bahasa LBS versi drama akan ditayangkan di Astro. Sebagai manusia di mana rumah sewanya atau pun rumahnya yang betul tidak pernah wujud Astro maka itu satu perkara yang amat mendukacitakan.

Terasa sangat kempunan sehinggalah diberitahu teman serumah bahawa ada link untuk mendownload drama tersebut. Akhirnya, aku berjaya juga mendownload episod 1 hingga episod 3 drama tersebut dan aku ada juga mencari episod seterusnya sama ada di youtube dan lain - lain laman web namun tidak berjumpa. Tidak apalah!

Aku cuba menonton episod 1 dan sesungguhnya aku sangat jatuh cinta pada drama tersebut. Hahaha! Walaupun Lisa Surihans tidak ada namun lakonan pelakon wanitanya , Maslina Nasir yang memegang watak Ayu agak bagus. Sebelum ini aku ada terdengar khabar yang pelakon wanitanya tidak cantik. Namun, di mata aku mungkin dia tidak cantik tapi dia manis. Hohoho! 

Seronoknya sebab ada watak Lady In Black yang memang gila - gila dan ada adegan rakan Kasyah, si Sopi yang kantoi mencuri dan berhenti sekolah. Paling best sebab muka member - member Kasyah dan Lady In Black tu memang ganas dan sesuai dengan watak. Kalau macam dalam filem hari tu semua muka nak jambu jer. Itu memang buat aku teringat balik novel yang aku baca. Serius aku memang suka dengan siri drama nih.

Baru nampak sikit dimanakah kesetanannya si Kashah tu. Sebelum nih aku panas juga bila ramai manusia yang tidak pernah membaca novelnya mengutuk habis - habisan watak Kashah dalam filem sebab kata mereka di mana kesetanannya. Aku pun tak boleh salahkan mereka sebab memang dalam filem tak nampak jahat langsung pun. Nampak jiwang jer! Hahaha.

Antara Pelakon Yang Terlibat Dalam LBS The Series

Jadi, kepada sesiapa yang menonton drama ini boleh saya tahu dah episod ke berapa dan kalau tahu di mana boleh saya download untuk episod 4 dan seterusnya sila bagitahu saya yer! Tak sabar nak tahu episod seterusnya.


P/S : Menanti Babak - Babak Melissa Maureen Dalam Drama Nih Dengan Penuh Sabar!


Perhatian Semua :

Acer Aspire One untuk ANDA Miliki Secara PERCUMA!
Click Gambar Untuk Ke Link Contest!
Mai Join Lekas Sebelum Terlepas Peluang!

37 ulasan:

  1. lupa dah macam mana citer LBS tapi masa zaman sekolah masing-masing berebut nak baca novel LBS

    BalasPadam
  2. aku suka farid kamil!!
    boleh?
    hahaha

    BalasPadam
  3. Watak fazura tu melissa maureen kan yang pegang?

    BalasPadam
  4. xpernah tgk pun lg citer nie..

    BalasPadam
  5. best sgt ke cte ni wahai hans...?

    BalasPadam
  6. yatre : baca balik..hoho

    zack : hang pi la suka wata nas-t dalam nih..hehe

    farhana : yups...

    amy : gi tgok gi..hehe

    senandung : bagi ku best...

    BalasPadam
  7. try tgk kat jiwang..selalunya citer2 kesukaan ramai ade..=))

    BalasPadam
  8. manis ke budak ayu' baru berlakon tu:P bila awk penah rasa ni hans. pantang je nengok lawa suka hati je kata manis ah, sedaplah. muka ayu si maslina tu mcm muka jiran seblah rumah sy tao :D

    BalasPadam
  9. whosena : pening sikit dkt jiwang tu..den tak reti..tak per..nanti den cuba

    dayah nurul : eh..masa bila den kata dia lawa...tapi di mata den dia memang nampak manis...

    BalasPadam
  10. penah dengar je lagenda budak setan, takpe pnh tgok ponn.. mane denyer kemase kt sydney ni nak tgok cerite melayu?

    Luahan hati DKDM. Bukan aku ye yang cakap, aku tulis as PR DKDM je. haha

    Regards,
    Izul

    BalasPadam
  11. penah dengar je lagenda budak setan, takpe pnh tgok ponn.. mane denyer kemase kt sydney ni nak tgok cerite melayu?

    Luahan hati DKDM. Bukan aku ye yang cakap, aku tulis as PR DKDM je. haha

    Regards,
    Izul

    BalasPadam
  12. eh komen td masuk tak lol

    BalasPadam
  13. owhhhhhhhhhhhhhh....
    sungguh seronok cite nieeee...
    ak suka...
    tapi nasib kte sama la hans...
    umah sewa ak pon xda astro, internet lagi lah xda...
    ko ok lagi, hahahahahha...

    BalasPadam
  14. same la..uma tade astro..huuu

    BalasPadam
  15. SUKA LBS SNGAT2. KENANGAN LAH DULU2 MASA GILA SGT NOVEL LBS.



    P/S: DISAMPING TU SUKA FARID KAMIL JGK! HEHE :)

    BalasPadam
  16. xpernah lg tgk drama ni.. buku pun aku xprnh baca.. cuma tgk filem.. tp kan lg best klu lisa yg berlakon.. heheh...

    BalasPadam
  17. aku pun bengang bila orang tak penah baca novel LBS kutuk kasyah time filem haritu.

    kecian farid. heeeeeeeeee~

    BalasPadam
  18. hai,memang pernah baca lbs.seingat kiter ader 3 buku atau 3 bab lbs iaitu lbs1,2 dan 3.blog xder chatbox yer.

    BalasPadam
  19. heroin dy pelakon baru eh
    mcm tak pernah nmpk je
    huhu :D

    BalasPadam
  20. ku memang suka gila semua watak.
    tapi bagiku personally watak yang kena dgn pelakonnya ialah..
    kasyah and the gang.
    lady in black.

    watak yang tak kena dengan pelakonnya dari segi fizikal je pun.
    (mungkin sebab kutaksub sgt dgn novel.

    ayu,
    suzana,
    azmi,
    lelaki playboy (tak hingat pula nama dia).

    tapi overall dorang sume mmg mantap la bawa watak masing2.
    cuma, ku membayangkan ayu sangat2 cantik (lebih cantik sbnrnya dari Lisa), suzana ( cukup cantik tapi dalam novel suzana free hair kan?), azmi dan lelaki playboy tentulah sangat hensem.

    ok, semua itu hanya luaran je.
    ahaha..
    (maafkanlah kehendak hati ni yang melampau)

    BalasPadam
  21. first time mai blog saya?
    tapi, saya dah byk kali singgah sini.
    =)

    salam kenal =)

    BalasPadam
  22. aie x tgk sgt. sb cam xbper best..heee

    BalasPadam
  23. tak tengok lagi movie ni. tapi buku dah baca masa form 1 :)

    BalasPadam
  24. .•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•.
    ----==--Kami Mengucapkan---==----
    Selamat Hari Kemerdekaan ke 53
    '•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•'
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com


    Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan ...

    adoiiii dah tengok dahhhh memang best gilerrrr... but nak cari DVD cetak rompak plak kat pasar malam nak simpan buat koleksi .....

    BalasPadam
  25. aku tak tau mna nk cri buku dia...
    movie dh tngok.
    trimas bg info psl bleh dload drama dia.

    BalasPadam
  26. .•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•.
    ----==--Kami Mengucapkan---==----
    Selamat Hari Kemerdekaan ke 53
    '•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•'
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com


    Salam kunjungan salam ziarah…. aku suka lakonan farid ni jadi mat rempit mmg mantap sehhh...

    BalasPadam
  27. aku x tgk langsung sbb x thu plak bila main? hehe tp kenapa lisa x main?? pelik jgk..

    BalasPadam
  28. sebagai seorang yg bukan pembaca novel, mmg xtw r kewujudan novel LBS nih.. hehe.. tp ade yg bace novel ckp, ddrama xbpe best cmpare tu filem.. tp Fiq xtgk pn.. xde sape nak bwk g tk wyg.. umah sewa lak, cnfrm2 xde astro..

    dh tgk epilog syurga cinta??, xsebest filem syurga cinta pn~

    BalasPadam
  29. tak tengok dan tak pernah baca.. best ke?

    BalasPadam
  30. I wish i like this drama...tapi tak pat tengok...sok decide untuk download jek...hehe

    BalasPadam
  31. cri shoutbox xjmpe..terjah snik :)

    BalasPadam
  32. lisa tade gua tak layan lah hahaha

    BalasPadam
  33. Suka juga tengok cerita bebudak Setan ni..

    BalasPadam
  34. haha.. dah baca LBS, sekrang tak sabar plak.. memang ngko fanatik giler laa kat LBS.. aku tengok ritu.. tapi lupa dah episod baru. tapi boring. haha.

    jangan marah. aku bukan peminat drama or film. sebb tu boring. hehe

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com