Sabtu, 4 September 2010

Jom Makan 'SAQ'

Hah! Sahur tadi aku amatlah berselera apabila dapat melantak gulai beserta papadom. Fuh, terangkat beb! Macam biasalah lepas sahur mestilah berfacebook dan berblog sekejap. Nak dijadikan cerita tiba - tiba adalah kawan aku dekat Uitm nih tegur aku dekat chatbox facebook.. Seorang perempuan digelar Jue atau nama panjangnya Rahayu yang berasal daripada Terengganu. Berlakulah sedikit perbualan maya bersama beliau di situ.


Jue : Oit, hang dekat mana? Tiba - tiba teringat dekat hang.

Aku : Dekat rumah dah.(buang tebiat ka pompuan nih tiba - tiba cakap utara dengan aku)

Jue : Owh, dekat rumah dah ka? Baru nak ajak hang saq tadi dengan ramai - ramai dekat luar.

Aku : Aik Jue! Masa bila plak hang pi clubbing nih?(memang dah buang tebiat budak nih)

Jue : Clubbing apanya plak? Aku baru balik dari keluar saq dengan member - member utara aku lah.

Aku : Tu ko asyik sebut 'SAQ' ja tak habis - habis.

Jue : Lorr! Orang Kedah kan panggil SAHUR tu SAQ ker?

Aku : Bukan SAQ lah Jue! Orang Kedah sebut SOQ!

Jue : Eh? Ar ar! SOQ lah! Hahaha! Tersebut SAQ pula!

Aku : Kahkahkahkahkah!

KAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAH!!!!


Lepas tu waktu dekat wall facebook budak kelas aku si Jaz budak Langkawi boleh pula si Jue nih tuduh aku yang cakap SAQ tu. Lawak - lawak! Suka chat dengan si Jue  nih sebab mesti pahala aku bertambah banyak bila chat dengan dia. Hahaha!

P/S : Sambung Tidur Balik! Hohohoho!


Perhatian Semua :

Acer Aspire One untuk ANDA Miliki Secara PERCUMA!
Click Gambar Untuk Ke Link Contest!
Mai Join Lekas Sebelum Terlepas Peluang!

34 ulasan:

  1. Sebut macam stoking. SOCK.hahaha

    BalasPadam
  2. ape yg dimaksudkan dengan pahala? huhu

    saq, sahuq~ eh..hehe

    BalasPadam
  3. hehehe...yg saq tu ape pulak?npe dikaitkan ngn clubbing..hehe

    BalasPadam
  4. saq?
    erk.
    sengal je bunyi dia.
    haha~
    :P

    BalasPadam
  5. hahaha.... macam2 lah.. SOq ek? aduh2..

    weyh..ko nak sambung tido balik? Mana boleh...kah3

    BalasPadam
  6. hahaha.... macam2 lah.. SOq ek? aduh2..

    weyh..ko nak sambung tido balik? Mana boleh...kah3

    BalasPadam
  7. kahkahkah..
    celah mana kuaq SAQ nya!!

    BalasPadam
  8. hans..sila ambil kad raya ye..

    BalasPadam
  9. aku ingat saq tu sejenis kuih ker :p huhuhu

    BalasPadam
  10. saq bahasa english dah mencarut tu haha

    BalasPadam
  11. haa.. x tau pun soq tu sahur? dekat 3 tahun da dok kedah.... wakakaka

    BalasPadam
  12. nasib die xsebut suck...haha

    BalasPadam
  13. wakakaka adoiyai... sok la ade plak saq bunyi pelik je? hahhaa

    BalasPadam
  14. saq???? kesiannyer..salah eja..
    hahahha....besenyer kedah panggil soq kan...nasib bek xsebut suck..ehehe

    BalasPadam
  15. salam kenai..PCL org kedah gak ni..

    BalasPadam
  16. baru ku tahu org kedah panggil "SOQ"..

    mula2 tadi ingatkan makanan...
    hehehe..

    BalasPadam
  17. Dua-dua aku tak tahu dan tak paham,bru arini tahu soq dan saq tu..haha

    TERBARU: Bayyinat-penjelasan

    BalasPadam
  18. hahaha....lama dh xdgq words makan soq sejak aku ddk johor ni...

    BalasPadam
  19. makan soq! haha teringat rumet aku dlu budak kedah..

    BalasPadam
  20. SAQ!!! ehehe... susah gak nak buat ayat pakai perkataan ni.. "Ali! cepat SAQ.. da mai waktu subuh ni!" .. betul ke ayat aku ni?

    haha.. salam kenal dan folo

    BalasPadam
  21. o..sahur soq e??
    haha...sodap jo eh bunyinyo..
    kehh3

    BalasPadam
  22. aah tu yg pleik tu apa kena saq plak...;p

    BalasPadam
  23. hahha.. saq/soq.. lain betol bunyi ngan maksud..

    BalasPadam
  24. Hans : Tq for coming to my blog...hehehe...tanya ada suka ka sama itu Jue? hahahaha

    BalasPadam
  25. soq yer..mcm bru dengar plak..hehe

    BalasPadam
  26. bangkit sahoq! hahaha bukan saq~]
    wakakak lucu ko abang

    BalasPadam
  27. hahaha...jue..jue...rindu sama dia.. huhu..^_^

    BalasPadam
  28. aku tau pasal soq ni sbb penah ada member utara masa study dulu..haha
    sebut btol2 SOCK! XD

    BalasPadam
  29. entahla..
    tak tahu ar..
    saya bukan org utara =)

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com