Khamis, 2 September 2010

Review Film : Step Up 3D Memang Gempak! Kalau Boleh Nak Tengok Lagi 4 Kali!


Film : 
Step Up 3D

Pengarah : 
John Chu

Genre : 
Drama, Musical, Performing Arts & Romance

Pelakon :
Rick Malambri, Adam G. Sevani, Sharni Vinson, Alyson Stoner, Martin & Facundo Lombard
 dan ramai lagi

Ulasan :

Ini adalah filem 3D kedua yang aku tonton setakat nih selain film Street Dance. Rupa - rupanya kedua - dua filem nih melibatkan tarian sebagai motif utama cerita. Hehehe! Cadangnya lepas berbuka terus nak tengok tapi sebab tayangan pukul 8.30 malam dah penuh jadi terpaksa ambil tiket pukul 11.20 malam. Walaupun tiket agak mahal iaitu RM20 tapi sebab memang dah kemaruk sangat nak tengok dari dulu jadi tak kisahlah. 


Jika diambil daripada filem Step Up 2, watak yang kekal hanyalah Moose(Adam G.Sevani) tapi macam biasa watak Moose memang lucu dan hidup. Filem yang berkonsepkan tarian nih memang selalunya menampilkan pelakon yang jelita, kacak dan mempunyai bentuk badan yang memang mantap selain choreographer tarian yang memang menarik dan unik. Setiap pelakon memang menghidupkan watak masing - masing.


Aku sangat suka dengan watak Santiago twins,si kembar yang memang kecoh dan banyak cakap(Martin & Facundo Lombard), Vladd(Chadd Smith) yang memang bergaya dengan tarian robotnya, hero filem ini iaitu Luke(Rick Malambri), Anala(Kendra Andrews) perempuan rambut merah, Camille(Alyson Stoner) iaitu awek Moose serta watak Moose sendiri. Watak lain pun menarik tapi memang aku terhibur gila dengan filem nih. Mula - mula aku ingat watak kembar Santiago tu hanya ciptaan komputer tapi rupa - rupanya memang kembar. Hahaha!


Berbanding dengan filem Street Dance, tarian filem Step Up memang terbaik! Super duper superb! Ditambah dengan semua soundtrack dia yang memang buat aku rasa macam nak menari waktu tu buat aku sangat teruja. Semua lagu di dalam filem nih memang sedap didengar dan bakal didownload oleh aku. Jalan ceritanya bagi aku mungkin biasa - biasa dan tidaklah berbelit sebab filem bergenre seperti ini selalunya akan lebih tertumpu kepada aksi tarian tetapi jalan ceritanya memang menarik jugalah.


Di dalam filem ini ada beberapa battle. Aku tak pasti 4 atau 5 battle sebab tak ingat plak. Tapi, battle yang paling sempoi  ialah battle waktu si Moose nih lewat sampai yang mereka semua menari atas air tu serta battle yang terakhir yang menggunakan LED di baju tu. Memang ramai - ramai dalam panggung tepuk tangan sebab kagum dengan aksi tarian yang tak terfikir pula aku selama nih. 


Paling buat aku teruja ialah tarian robot rock yang memang buat aku tengok tanpa berkelip mata. Sebiji macam robot. Memang aku fokus tengok setiap tarian dia bila ada babak untuk tarian robot tu. Tak sabar nak download filem nih pula. Aku nak tengok lagi tarian robot tu. Tiba - tiba, aku rasa macam nak jumpa  jer si  pelakon,Vladd tu dan kemudian ucap tahniah dekat dia. Terbaik owh tarian tu! Tahniah untuk mereka semua.

Apa - apapun, aku syorkan korang tontonlah filem ini di dalam 3D. Memang tak akan menyesal! 5 bintang untuk filem hebat ini! Sangat menarik dan penuh kejutan! Tahniah lagi sekali untuk semua krew produksi dan para pelakonnya. Tahniah! Gongxi Gongxi! Congrats!


P/S : Mata Dah Tak Berair Pakai Cermin Mata 3D. Hohoho!



Perhatian Semua :

Acer Aspire One untuk ANDA Miliki Secara PERCUMA!
Click Gambar Untuk Ke Link Contest!
Mai Join Lekas Sebelum Terlepas Peluang!

58 ulasan:

  1. uhh...teringin nk tgk yg neh..tp xsempat ag...tgu dvd jek kuar...hoho

    BalasPadam
  2. xsama tgok dekat DVD...
    feel dia lain

    BalasPadam
  3. hahaha sorg lagi mangse step up 3D, dah kena pengangan rase nak tengok lagi kan bro?

    yup, beli dvd takkan same. kalo nak bli, tunggu blue ray (ehem2 punye).

    satu benda yg 3D lebih adalah dari segi HD dan 3D nye lah, tambah lak speaker yg tak hengat (kira bayar rm20 tu berbaloi2 sgt dah, seat pun best)

    unless korg ada mini theater + set spek mata 3D dan pemain blue ray, bolehlah layan dekat umah haha

    BalasPadam
  4. amy : tgok yg 3D punya....kalau tgok yg biasa tak ada feel

    shuk : mangsa ker?hahaha...tapi memang jenis2 film macam nih kena tgok yg 3D punya...baru layan...

    BalasPadam
  5. klu xsilap aku.. dlm 3D xde subtitlekan... aku ni dhlah lemah bi.. hahah..

    BalasPadam
  6. syah : ar ar..tak ada subtitle..aku pun xpandai mana...tapi bahasa dia bukan macam Shakespeare pun..boleh jer faham

    BalasPadam
  7. huaaaaaaaaa... nak tgk jugakkkk!!

    BalasPadam
  8. tadi kawan ada bukak review kat youtube..mmg menarik~! klau nak tengok,mgkin saya akan tengok pas raya..ramadhan masih berbaki..so,nak guna~hehehe

    BalasPadam
  9. menarik,masa tertengok time kawan bukak review kat youtube~hehe

    tapi klo nk tgok,aku layan pas raya la...sbb ramadhan pun masih berbaki ni..rugi pula rasanya klo tak gunakan sebaiknya~huhu

    BalasPadam
  10. wah...
    rajin ekau menonton...
    gua xpernah g pegi yang 3D..
    harhar...
    cian kat gua..

    *nak kad raya ker..?

    meh alamat ekau..

    BalasPadam
  11. mcjust : tgok2

    iqbal : bagus ko nih

    pearls : yeyeye...dapat kad raya..

    BalasPadam
  12. haha.
    ramai betul suka film ni.
    aku nak tengok.
    :)

    BalasPadam
  13. belum tgk no 1 & 2, so takleh yg ke 3.

    BalasPadam
  14. oo..ada step up 3D yea. huhu.tak tahu plak. Baru je lepas tgk StreetDance 3D

    BalasPadam
  15. aritu aku nak tgk tp sold out da ticket nye.

    BalasPadam
  16. ok.. gua dah dapat alamat..
    nanti gua post k..

    BalasPadam
  17. suka gak ngan cerita pasal tarian2 nie..sebab iunik..citer nie aku xtengok lagi sebab xde mase..nanti tengok la nt..ehehe

    BalasPadam
  18. aigooooo! dah lama tak tengok wayang! :D

    BalasPadam
  19. eh eh eh laki tu pernah masuk dalam so you think you can dance, twitch.

    ruginya tak tgk hari tu.cisss

    BalasPadam
  20. hizami : siapa2 yg ada jiwa dalam filem2 nih memang akan suka tgok..sebab tu aku suka

    asyraf : sapa kata tak boleh

    dayun : ku pun dah tgok street dancer..tapi step up lagi best

    zikery : semalam pun penuh..aku bernasib baik

    fatin : bukan macam best tapi memang best

    pearls : tq pearls

    nas : mungkin waktu ko ada masa film nih dah tak ada dkt wayang..haha

    molmolla : aku pun

    hazzy : yups...laki tu pernah masuk So You Think You Can Dance

    BalasPadam
  21. hans, ko buat den nak g tengok jugak la movie ni. huhu... versi bukan 3D takde ke?

    BalasPadam
  22. sayang ganu xde cinema..haha

    BalasPadam
  23. gua download guna u torrent ..thnk hans 4 info

    BalasPadam
  24. miss nina : ada yg bukan 3D tapi baik tgok yg 3D..baru layan

    iniAKU : owh,aku ingat kelantan jer tak ada..ganu xada juga rupanya

    BalasPadam
  25. sebulan aku puasa dari tengok wayang :)

    BalasPadam
  26. nampak mcm kau enjoy betul tgk.
    haha~

    BalasPadam
  27. Tunggu main kat HBO 411 jer,,

    BalasPadam
  28. boleh tny tak???
    knp saya tak suka tengok movie inggeris???

    awk boleh jawab tak??

    tapi ade satu movie yg best..penah tengok kat panggung..tajuk dia 'brothers'....sedey...nangeh2....

    BalasPadam
  29. brutal : welcome

    ery : owh...puasa rupanya

    nard : memang ku enjoy betul2

    relevan : xbest tgok dkt tv

    nerzhul : tapi 3d nih best

    cik jari : saya boleh jawabkan..jawapan saya ialah tanya diri anda sendiri

    BalasPadam
  30. nk mncarik wayang 3d kat johor ni satu hal plka..x syok la klau x tgk yg 3d punye kn

    BalasPadam
  31. cis gua tak berapa layan cerita-cerita ni tapi sebab baca entry ni rasa macam nak tgk lak.. jemm!! hahaha

    BalasPadam
  32. tak sempat tgk ni dah nak raya,tp mmg best..

    BalasPadam
  33. hentak : yups..kena tgok 3D punya

    che armster : member aku semalam pun macam ko..tapi lepas tgok dia kata nak tgok lagi

    life kami : sempat jer..hehe

    BalasPadam
  34. huu.tapi tak berapa puasla tgk cite ni.tarian final battle dia sgt2 biasa dan boleh espek dah the pirates tu akan mng.haha.tgk la kostum die.ngahahah.step up 2 lag bes. hihih. bdw,moose sgt comel nari dlm air.wahhh3!~~

    BalasPadam
  35. ahh..mesti smart cerita ni..lagi2 libat dancing.. 3D lagi tuhh..
    kamu minat betul ye tengok movie..hehe

    BalasPadam
  36. wah! nice. lepas baik batuk and demam nak pergi tengok! :)

    tak pernah tonton wayang 3d lagi.

    BalasPadam
  37. doyah : biasalah..yg baik mesti menang tapi battle dia bukan biasa rasa...bukan senang nak buat macam tu

    mr z : yups...memang minat..hoho

    faisal : silalah cuba

    BalasPadam
  38. hoho mahanya weyhhh, tp menarik gak cite tu kan

    BalasPadam
  39. kawan aku ajak tengok movie ni, tp aku x minat. tgk trailer mcm x best sgt... maybe x sesuai dgn jiwa aku kot. haha. aku kurang minat movie2 English ni.

    BalasPadam
  40. best ke tgk 3D?
    x biasa tgk... :(
    penang xde!

    BalasPadam
  41. best ek? hurm..nak pi tgk ar..beli dvd cukup ar..hahahah... save bajet..kan??

    BalasPadam
  42. best tgk 3D neh!
    kalau berkesampatan mmg nk pegi. (=

    BalasPadam
  43. Aku dah tengok dah citer ni...lgu yang dia main masa final dance yang ada air tu mmg terbaik...nice2...

    BalasPadam
  44. Memang ramai gila yg bg feeback positif pasal filem ni..
    kalau ada rezeki, blg la jengah panggung =)

    BalasPadam
  45. xpenah tgk lg yg 3D..
    ramai ckp xsemua yg 3D... tpi kalo cite katun, br 3D tu rasa cm real~

    BalasPadam
  46. malas ar na ktgk bila bln posa ni..
    huhu~

    BalasPadam
  47. I dh tgk. phew! x rugi bayar rm9 pastu siap tgk misnite show. mmg duble thums up la kan. btw, moose siyes kiut than shah rukh khan :P

    BalasPadam
  48. warghhh.!!! ak ta dpt tgk smpi skrg nih.! ad lg ta kt pawagam.??? ak sgt teruja.

    BalasPadam
  49. gua dah tgk memg air liur tertelan memanjang dance nya haaha

    BalasPadam
  50. baru je tengok cite ni tadi..best2

    BalasPadam
  51. best sgt ke? yg 1 n 2 pun tak tgok lagi. haha. review despicable Me tak nak buat ke? XD

    BalasPadam
  52. hansss.. ceq suka lelaki robot tuuu! cayaq ceq tengok dia menari :D

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com