Ahad, 5 September 2010

Lirik Lagu Senyum - Malique ft Najwa


Senyum senyum senyum
Senyum senyum

Verse


Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Chorus


Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama

Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama

Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini

Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse

Ulang Chorus


Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan

Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan

Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi

Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini

Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit




P/S : Aku Suka Lagu Nih! Indah Liriknya Dan Marilah Kita Sentiasa Senyum!


27 ulasan:

  1. siap sanggup tukar lagu tu kat blog?

    hahaha~

    best lagunya!

    =)

    *******

    Iklan Hari Raya Aidilfitri 2010 : Aku Rasa Iklan PKNS 2010 Yang Paling Baik Dan Menepati Tema Raya.

    http://shafaza-zara.blogspot.com/2010/09/iklan-hari-raya-aidilfitri-2010-aku.html

    BalasPadam
  2. xpenah dgr la lagu tu..huhu...

    BalasPadam
  3. ronda2 sini sambil layan lagu yang siap dengan lirik.. =)

    BalasPadam
  4. kalau malique gua jamin :)

    BalasPadam
  5. mcm best plak tgk lirik dia nk try download la.. lagu bru ker?

    BalasPadam
  6. Aku suke lagu senyum lah..senyumlah ahai semek molek..hehehehe

    BalasPadam
  7. Senyum! Senyum!... Hahaha thanks share bro....
    Sedut!

    BalasPadam
  8. best lagu nih (^_~)rase nak marah pon xjd nak marah!~wakakaka

    BalasPadam
  9. tak pernah dengar..tapi nak try download lah..thanks

    BalasPadam
  10. nama kita sama :D

    btw, gambar atuk tu ada ditayangkan masa kem btn lepas. hehe

    BalasPadam
  11. kalau kita senyum semua orang berjangkit.....bila semua orang senyum,dunia tiada penyakit......best ler lagu nie......

    BalasPadam
  12. nice ar song niw..
    hehe.. <3 <3
    senyum,, xperlu kata apa apa..
    =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya ske sgt dgr lgu nie .. Senyum :)
      by Hamran-Elias

      Padam
  13. saya pun suka lagu ini.. pinjam copy liril nye letak kat blog..tq

    BalasPadam
  14. dhia copy lirik lagu ni yer..dhia post kat n3 dhia..tq :)

    BalasPadam
  15. suke gak lagu nie ..
    sentum selalu ye . . :)

    BalasPadam
  16. terdapat nilai murni dalam lagu kita perlulah senyum kerana senyum itu sedekah.

    BalasPadam
  17. syokla..tpi ade yg tak tau lirik....

    BalasPadam
  18. senyum jangan x senyum

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com