Rabu, 1 September 2010

Yeyeyeyeyeyeye! Kelas Cancel! Yehaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Huh! Patutnya dah boleh balik dah malam nih! Aku dengan tuan empunya kereta dah confirm dah tapi lagi dua orang tak jawab sms atau angkat phone! Haih! Punah harapan nak balik awal! Tapi, hopefully esok boleh balik lah! Malas aku nak duduk lama - lama sedangkan kelas dah cancel!

 Jalan Nak Pergi Rumah Aku! Tak Sabarnya!

Semalam bertapa aku buat assignment marketing. Part aku dah siap! Alhamdulillah! Walaupun ada banyak lagi assignment tapi aku akan siapkan di rumah! Tak sabar betul nak balik! Padahal nanti bila dah balik semangat seperti nak balik tu tiba - tiba mesti akan hilang! Hahahaha!

Kalau balik malam nih atau esok jadi bolehlah jalankan aktiviti biasa aku iaitu membuat biskut raya dan kek coklat. Hohoho! Aku dah jadikan aktiviti tu aktiviti wajib aku. Huh! Yang tak tahan tu aktiviti membuat biskut dan kek menggunakan kaedah tradisional yer! Tak adanya guna mesin mixer ker apa yang macam dalam tv yang cuma masukkan tepung dan telur lepas tu mesin tu terus adunkan. Ini pakai tangan dengan senduk ker sudip ker apa entah namanya.

Lepas tu pukul lah adunan tu dengan tangan. Kejap gaulkan ke kanan. Bila tangan dah letih gaulkan pula ke kiri. Sebab tu bila aku cakap benda tu penat ada kawan - kawan aku kata,"Mana ada penat. Senang jer kut." Hahaha! Diaorang ingat aku guna mesin. Diaorang tak tahu aku masih menggunakan cara tradisi. Ada juga aku suruh mak aku beli mesin tu tapi mak aku cakap kalau aku guna selalu baru dia beli. Memanglah susah nak guna selalu! Ada dekat rumah pun waktu cuti semester jer. Hohohoho!


Apa - apapun, dalam hati dah bercadang nak buat biskut kacang, kek coklat, coklat chips dengan cornflake madu. Tengoklah rajin ker tak! Tapi, apa - apapun aku nak buat kek coklat. Wajib! Hohoho! Haih! Tak sabar nak balik haih!


P/S : Lagu Raya Nak Sedih - Sedih Jer Tapi Aku Gembira Jer Dengar! 
Pelik Juga Aku Nih! Hahahaha!



Perhatian Semua :

Acer Aspire One untuk ANDA Miliki Secara PERCUMA!
Click Gambar Untuk Ke Link Contest!
Mai Join Lekas Sebelum Terlepas Peluang!

15 ulasan:

  1. ei, tak tahan aku gambar kek tu....

    BalasPadam
  2. perlu ke ada gambar kek tu Hans?

    hahaha~

    dushum kang~

    kih3~

    BalasPadam
  3. ko reti ke buat kek?
    kasi aku sket.
    haha

    BalasPadam
  4. faiz : gambar jer maaa

    zara : hahaha...sabar2

    arief : eh..tiap2 tahun aku buat tapi kek biasa2 jer lah...aku teringin nak buat kek krim tapi takut plak family aku xmakan..lagipun benda manis2 kan...

    BalasPadam
  5. ciri-ciri menantu solehah... *errr...sesuai ke?*
    =)

    cake tu nampak yummy!!!
    terus perut berzapin...

    BalasPadam
  6. hoh...terer kot...bak resepi..hehe

    BalasPadam
  7. buat biskut..?? buat kek.?? kelassss.....

    BalasPadam
  8. amboiii...!!!!

    kek coklat...ni yg wat den tak tertahan gak ni....adoii..

    BalasPadam
  9. wahhh.. lelaki buat kek? wow...amazing! aku pun tak pandai memasak kot.. tabik spring laa.. hihi

    BalasPadam
  10. bro umah kat mana?aku nak datang beraya...hehe...ada kek lebih pos la kat umah bujang aku ni..

    BalasPadam
  11. wah. giler terer bercadang nak buat kek cokelat, coklat chips dgn conflake madu.


    mahu mahu!

    BalasPadam
  12. bestla ko kelas cancel!
    aku kelas lectrr nak cancel kan tapi aku xnak..hahaha
    mls nak ganti2 ni....(sebenarnye tiket bus dh beli lmbt.)

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com