Khamis, 28 Oktober 2010

Mahu Menonton Filem Crayon


Filem:
Crayon

Genre:
Keluarga

Pengarah:
Dean A. Burhanuddin

Pelakon:
Adibah Noor, Hon Kahoe, Faisal Abdullah, Joshry Adamme dan lain - lain.

Tarikh Tayangan:
11 November 2010

Sinopsis:

Filem ini mengisahkan tentang dua orang sahabat baik, Adam dan Rafaat yang merupakan pelajar dari sebuah universiti di Singapura yang menghabiskan masa percutian semester mereka dengan melibatkan diri dalam kerja sosial sebagai sukarelawan di rumah anak yatim di Malaysia. Di rumah anak yatim itu, mereka berjumpa dengan Mak Engku dan Afiq serta menyelami kehidupan anak yatim di sana. Salah seorang penghuni anak yatim yang mereka temui di sana, Afiq seorang kanak  - kanak yang amat aktif dan mudah disayangi walaupun nakal. Tingkah laku Afiq telah membuka mata mereka berdua untuk menghargai kehidupan ini. 

Pada waktu yang sama juga mereka melihat dengan mata sendiri kesusahan yang ditempuhi oleh setiap penghuni di rumah anak yatim itu. Konflik mula berlaku apabila pemaju tanah ingin mengambil hak milik tanah dimana rumah anak yatim itu didirikan untuk keuntungan mereka. Disinilah persahabatan antara Adam dan Rafaat akan diuji. Dapatkah mereka mengatasi halangan ini atau sebaliknya? Sama - Sama kita menonton nanti!


P/S : 
Mungkin Filem Ini Bakal Menggantikan Atau Meneruskan 
Legasi - Legasi Filem Seperti Filem Allahyarham Yasmin Ahmad. 
Aku Rasa Aku Suka Filem Ini! Insyallah!


Perhatian Semua :

Acer Aspire One untuk ANDA Miliki Secara PERCUMA!
Click Gambar Untuk Ke Link Contest!
Mai Join Lekas Sebelum Terlepas Peluang!

15 ulasan:

  1. crayon? krayonjingga? hahah

    p/s latest entri krayonjingga:
    Diet Rasulullah
    Makan ***** Lembu
    DOTA 2

    BalasPadam
  2. mcm menarik je. kalau sempat nnti nk tgk la

    BalasPadam
  3. err... aq tak minat tengok movie melayu kat panggung~ ngeh3

    aq rase macam membazir je~ sebab aq bleh dapat dvd ataupun LAN jeh~ walaupun lambat sikit~

    tapi kalau filem hollywood~ pergh~ confirm aq terjah panggung! wahaa!

    BalasPadam
  4. dia maen kat every panggung or certain pangung ejer??

    BalasPadam
  5. bila cerita ni nak kluar? aku nk tgk!!! sbb hero cina ni mcm muka aku jer? hahhahahhaha

    BalasPadam
  6. mcm best pula...ok try 2 catch this @cinema nanti

    BalasPadam
  7. macam best je.. nak tgk jugak laa.. hehe

    BalasPadam
  8. haha. sama mcm sharinginfoz td. ngeh3. tp mcm best je ni.

    BalasPadam
  9. cam lama x dtg sini...lazat la template baru kau. aku suka

    teringin jugak nak menonton crayon
    miss filem sentuhan allahyarhan yasmin ahmad. hopefully crayon is one of a kind

    BalasPadam
  10. tibe2 aku rase ko patut syorkan si tube lawak, mr crayon utk jenguk filem ni..

    BalasPadam
  11. filem ni nampak menarik. tajuk filem pun nampak unik :)

    BalasPadam
  12. Setuju jika dikatakan bahasa filem ini bakal meneruskan legasi Arwah Yasmin Ahmad :)

    Love,
    PojiePooh Abdullah

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com