Jumaat, 19 November 2010

Aku Mengaku Aku Lemah Dalam Menterjemah Perkataan - Perkataan SMS Nih!

TTYL = Talk To You Later

ROFL = Rolling on the Floor Laughing

WTF = What The Fish(tukar sudah..haha)

BRB = Be Right Back

LMAO = Laughs My Ass Off

FYI = For Your Information

AYS = Are You Serious

BBS = Be Back Soon

OMG = Oh My God

OMK = Oh Mak Kau

OMH = Oh Mak Hang

LMMK = Lu Mau Mati Kah

NKCMR = Nenek Kau Cun Macam Rapunzel

Banyak lagi dan korang boleh tengok dekat sini Ejaan Aneh




Fuh! Memang pening kepala aku sebab tak faham perkataan - perkataan aneh macam nih! Dulu aku ingat ker LOL tu orang mengeluh ker apa. Sebab tu dulu bila orang komen ada LOL aku marah. Hahahahaha! Haih! Macam - macam hal!

So, kalau nak taip tu biar jelas sikit lah! Hahaha! Kang kalau korang taip BBS(be back soon) tiba - tiba nanti aku ingat korang cakap Baru Balik Sekolah pula. Haih! Pening - Pening! Sila bantu saya dengan memudahkan saya membaca yer. Kehkehkeh!


Perhatian Semua :

Acer Aspire One untuk ANDA Miliki Secara PERCUMA!
Click Gambar Untuk Ke Link Contest!
Mai Join Lekas Sebelum Terlepas Peluang!

15 ulasan:

  1. thanx hans. baru aku tau semua2 tu. hahahahaha. oh mak kau pun ade ek. eyh btw. rinduu ah. slalu silent reader je. miahahahaa~ dah lame xbuat onar kat sini

    BalasPadam
  2. hahaha OMK tu yg xtahan tu~ hahah nak guna jgk la :p

    BalasPadam
  3. yaya : hahaha...thanks still sudi baca entry2 merepek dkt sini..haha

    arieza : OMK sesuai bila melatah...baru cool...HHEHEHE

    BalasPadam
  4. zaman makin moden, bahasa makin pendek..

    last2 nnt, bahasa sanskrit pun leh jd popular blk..

    BalasPadam
  5. yang last tu yg xthn tu..hahah~ lawak2..panjng no..hehhe

    5 Coklat Yang Termahal Di Dunia

    BalasPadam
  6. hahahaha kelakar, pelik2 je, selalu juga orang gune fyi dalam fb , rupernyee for your information, pelik2 je haihh hahaha =.=

    BalasPadam
  7. OPC.. opocot! haha..

    OMK pun ade gak eh..

    BalasPadam
  8. aku pun kadang2 tak faham dgn short form ni.

    BalasPadam
  9. Haha.. OMK.. Nice one.. haha.. Ada lagi satu aku nak tambah...

    AAK = Ada Aku Kesah

    BalasPadam
  10. haha.
    tahu takpe.
    omputeh banyak sgt gune short form ni.
    XD

    BalasPadam
  11. haha.
    tahu takpe.
    omputeh banyak sgt gune short form ni.
    XD

    BalasPadam
  12. Aku nak tambah lagi satu..

    PCPB = Ptuihh Cilaka Punya Budak

    BalasPadam
  13. ROFLOL = Rolling On Floor Laughing Out Loud..hee~

    slalu org kita guna LOL, OMG, FYI..yg lain tuh kureng kot..

    BalasPadam
  14. sy pun tak tau bahasa short form ni..yg biasa tu ok lagi, yg luar biasa tu mmg aneh..

    BalasPadam
  15. salam kenal..klu sume perkataan nk di shortformkan rasa dh mcm msk tentera/agent perisikan..teehehe~

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com