Selasa, 9 November 2010

The Cave Of The Golden Rose : Korang Tahu Tak Nak Download Dekat Mana?



Aku sedar cerita nih wujud masa aku darjah 2 ker 3 entah. Waktu tu cerita nih dimainkan pada pukul 11 malam dekat TV2. Syukur gila - gila sebab selalunya aku kena tidur awal tapi entah hari tu tertidur lambat dan dapat tengok cerita nih. Mak aku yang selalu suruh aku tidur awal pun last - last join aku tengok cerita nih juga. Hohohoho!

Cerita nih ada 5 siri dan RTM memang dah tunjuk kesemua siri. Semalam aku sempat download tapi episod pertama untuk siri 2 jer lah. Nasib dia dah alih bahasa ke English sebab subtitle dia nak bahasa Belanda ker apa entah. Hahahaha! So, bila tengok balik semalam tiba - tiba rasa ketawa pula sebab teknologi zaman dulu tak secanggih sekarang. Dulu tengok punyalah rasa cerita nih paling advanced teknologi dia. Ialah! Mana tak nya kalau pokok, batu dengan angsa boleh bercakap! Gua batu boleh bercakap! Memang seronok sudah! Hehehehe!

Apa - apapun, cerita nih tetap best bagi aku sebab penuh dengan pengembaraan dan fantasi. Mana boleh lupa watak - watak penting cerita nih macam Fanthagiro, Ramuldo dengan Tarabas.


Sebelum Aku Kenal Lisa Memang Aku Rasa Fanthagiro Nih 
Pelakon Paling Cun Pernah Aku Tengok Dekat TV.Hohohoho!


Ramai Gila Perempuan Waktu Tu Suka Gila Dekat Si Tarabas Nih!
Ada Macam Johnny Depp Ker?


Dulu Fikir Seronok Gila Kalau Dapat Jadi Si Mamat Ramuldo Nih
Sebab Dapat Kahwin Dengan Fanthagiro...Hohohoho!


Haih! Tak silap aku cerita nih asalnya daripada Italy. Diorang taknak buat semula ker filem nih dengan gunakan teknologi sekarang? Kalau buat memang confirm gempak punyalah! Apa - apapun, ada sesiapa tahu tak link untuk download di mana ada subtitle bahasa Inggeris? Kalau ada tolong tempek dekat ruang komen nih yer. Tak sabar nak tengok semula. Hohohoho!

Sekarang siri The Cave Of The Golden Rose nih ditayangkan dekat TV9. Untuk maklumat lanjut sila KLIK SINI.

27 ulasan:

  1. vote for tarabas..
    ensem...

    hehehehehehe

    cer try cari kat www.torrentz.com

    mgkin susah sikit la kot sebabnya citer lama..
    kalau takder seed mmg susah nak download...

    BalasPadam
  2. tak pernah le pulak tengok benda alah ni

    BalasPadam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  4. Tarabas 2 thumbs up... Watak jahat tarabas mmg mantap habis... haha.. Nak carik subtitle ko carik kat http://subscene.com/

    BalasPadam
  5. my favret tv series dulu nih, jatuh cinta ngan romualdo tuh, encem wei!

    BalasPadam
  6. fantaghiro tu awek aku time aku skola2 dulu..
    hahaha

    ko download jela movie asing, then download la subtitle asing2..
    xde ke?

    BalasPadam
  7. youtube ada. tapi tak complete. bab tarabas pula tu yang tak complete. ceh!. Memang best giler citer ni.

    BalasPadam
  8. weh! nnti kalo dah habis download kasi la link!

    BalasPadam
  9. cite lama da ni ramuldo pojaan hati ak dulu

    BalasPadam
  10. http://mkv-malay.blogspot.com/2011/06/fantaghiro-cave-of-golden-rose-series.html

    BalasPadam
  11. daYah واكاكا9 September 2011 1:20 PG

    salam... sebenarnya sy pun penah dah tngk citer ni masa 5 ke 6 taun mcm tu laa.. xsure sangat sekarang dah 19tahun... xsangka ada juga org yg tngk citer ni.. haah dulu dia memang main kat tv2,,, hari ahad ni 11/9 dia ada tayang plak kat tv9 setiap ahad 10 malam... harap tuan blog boleh rekod citer ni n upload balik... sebab saya kena balik egypt pasni so dah xleh tngk melainkan org msia tolong rekod n kita download... tqqtqtq... hope to see reply soon... facebook.com/dayahcandance (Hidayah Abu Bakar)

    BalasPadam
  12. cerita ni keluar balik weiii...
    gagah mencari link nak download untuk member ^___^

    BalasPadam
  13. nanti mesti ada muvie blogbuster utk cerita ni... mesti ada ni.. dah nk femes blk nh..
    nk tgk.. sobbss

    BalasPadam
  14. best kot citer ni...

    BalasPadam
  15. dkt toutube ade kn..yg ade subtitle dgn xde subtitle pn ade..taip je fantaghiro x pn,taip je cave of the golden rose..kompom kuar..

    BalasPadam
  16. kat ni p0wn ade..lengkap kowt..br je start nk download..:D

    http://amercheksmoviesgallery.blogspot.com/2011/07/cave-of-golden-rose-collection-dvdrip.html

    BalasPadam
  17. aku pn nak cari gak cite ni...best..

    BalasPadam
  18. crita ni legend bai!!! aku nangis kot tgk crita ni... :D

    BalasPadam
  19. hans cuba try godeh2 kat sini..
    1.http://myfreemoviedownload.blogspot.com/2009/06/fantaghiro-cave-of-golden-roses.html

    2.http://www.homosapiensz.com/2011/09/cave-of-golden-rose-collection-dvdrip.html

    harap ianya mmbantu ^^V

    BalasPadam
  20. cite nih mmg best giler tahap gaban lerr ..
    ingat lagi makcik2 aku semua ari2 berangan nak kawen ngan si tabaras tuh ..
    hohohoo

    BalasPadam
  21. Minat giler gak citer nih.. Paling minat kat Tarabas yg encem tu... Skang umor dh 28, ms tayang cite tu ms belasan tahun.. Lame giler dh.. Teringat memori lame..

    BalasPadam
  22. Ak ad full series citer ni tp 1st part je yg ad subtitle..
    part 2/3/4/5 jenoh ak carik xde..
    klu sape2 yg ad full complete skali ngn subtitle mohon kongsi..
    slay.spike1989@gmail
    slay_spike@yahoo.com
    Tq~

    BalasPadam
  23. Nk subtitle bayor la..gua ada semua subtitle edit sendiri..gambar penuh xda tv9 la tv2 la, edit by pongkah la, video colok la..bersih..nk bayor..hahaha

    BalasPadam
  24. http://malay-subs.blogspot.my/2014/07/other-fantaghiro-s04-1994.html
    ucapkan terima kasih kepada tuan punya blog

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com