Jumaat, 26 November 2010

Main - Main Hantu : Anda Pernah Tonton Filem Ini?



Filem:
Main - Main Hantu

Tahun:
1990

Pengarah:
Junaidi Dahalan & Tommy Chung

Genre:
Komedi Seram

Bahasa:
Melayu

Klasifikasi:
Umum - U

Pelakon:
Nancie Foo, Hamid Gurkha, Melissa Saila, Alice Voon,
Lili Patra, Azman Hassan, Nor Albaniah, Bibi Yem


Sinopsis:

Sekumpulan pemain bola jaring bersama jurulatih mereka terkandas di sebuah kawasan yang sunyi sewaktu dalam perjalanan ke Melaka akibat bas yang mereka naiki rosak. Jadi, mereka terpaksa bermalam di sebuah banglo yang lama. Hubungan di antara pemain - pemain bola jaring dan jurulatih mereka tidak rapat jadi berlaku pelbagai kekecohan sewaktu mereka menginap di situ. Sewaktu mereka bermalam di situ, pelbagai gangguan diterima oleh mereka semua. Adakah banglo itu berhantu?

Saksikan di


*****************************************************************************************************


Hakikatnya, filem ini memang filem lama. Dah 20 tahun dah usia filem nih dan sudah lama aku mencari filem nih dan akhirnya terjumpa juga di youtube. Hahaha! Aku tak tahu kenapa tapi aku rasa filem nih kelakar. Seram pun ada juga. Korang pernah tengok tak filem nih? Layan beb! Aku tengah download dekat youtube. Kejap lagi nak layan tengok. Hehehe!

Aku tak boleh nak taip entry sebab aku diserang oleh nyamuk - nyamuk durjana malam nih. Tiba - tiba terjumpa pula filem nih dekat youtube jadi memang layan jer lah. Hah! Tadi check nuffnang dan tengok duit poket dah bertambah. Hehehe! Thanks sangat - sangat pada yang rajin click iklan tu. Click lah selalu yer! Kehkehkehkhe! 

Okaylah! Esok kut baru update entry. Malam nih nak layan jiwa kejap! Apa - apapun, terima kasih sangat - sangat pada yang sudi berkunjung dan tinggalkan komen dekat entray - entry disini yer. Assalammualaikum dan salam sejahtera.


Perhatian Semua :

Acer Aspire One untuk ANDA Miliki Secara PERCUMA!
Click Gambar Untuk Ke Link Contest!
Mai Join Lekas Sebelum Terlepas Peluang!

11 ulasan:

  1. macam pernah dengar...
    tapi x pernah tonton...
    jap tonton kat u tube
    hehe

    BalasPadam
  2. hans! haha. lame dah kot cite 2. kui3~

    hoi! g gua nye blog.

    BalasPadam
  3. haha cerita masa aku kecik2 dulu. best cerita ni. bukanlah cerita hantu pon sebab yang serang diorg tu penjenayah biasa je.

    yang seramnya bila nak balik tu, yg tua baru betol2 hantu.

    ada satu lagi filem hantu tahun 90 an, kalo tak silap nama filem tu setinggan. seram2 kelakar gak la

    BalasPadam
  4. ni feveret citer saya ni...nape tv sekarang x nak tayang citer mcm ni ek? huhu...
    er, saya dah follow, kalau sudi follow me back k!!

    BalasPadam
  5. cite apa ni bro??aku tak penah tgk pun??

    BalasPadam
  6. pernah tgok tyme kecik2..ingat2 lupa..tyme kecik2 cita ni la paleng seram la knon..hik2

    BalasPadam
  7. da pena da tgk cte ni kt tb3..hahaha x bley blah ckgu tu

    BalasPadam
  8. cerita nie best.. da try carik kat you tube tadi tapi just ada part1&2 jew.. bole tolong upload kan tak movie nie kat you tube?
    nak tengok sangat cite nie.. thanks.. :)

    BalasPadam
  9. haha yg cite setinggan tu bkn 90-an lg..tp awl 80-an..1981 produce...boleh layan kat utube gak cite tu..allahyarham s.samsudin,yusni jaafar,ibrahim pendek..pengarah aziz satar x silap aku..pe pon cite dlu2 mmg tebaikkkk la

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com