Isnin, 15 November 2010

Nak Buat Panggilan Hangit? Jangan Sampai Aku Hangitkan Kau Pula!

Dalam seminggu nih adalah dalam 4-5 nombor yang akan call atau miscall handphone canggih aku tu. Selalunya aku tak sedar handphone aku berbunyi sebab kadang - kadang aku dah tersilent atau lebih tepat lagi aku tak peduli sangat handphone aku bila waktu cuti nih. Bukan ada awek nak kena berkepit selalu dengan handphone! Hahaha!


Jadi, bila 8 jam sekali baru usha handphone(usha pun macam nak tak nak jer) dan bila terpandang simbol ada miscall maka aku pun try lah call. Call pun bukan tunggu orang tu angkat cuma nak check ada ker tak list nombor nih dalam handphone aku. Bila dah tak naik nama maka secara tepatnya memang nombor tu tak ada dalam memori phone aku lah.

Aku pun dengan kredit yang ada tak sampai 30sen tu(aku memang malas topup bila cuti semester) pun sms lah tanya siapa pemanggil tu dan apa tujuan miscall aku. Sampai kesudah tak balas - balas. Geram betul aku sebab si pemanggil tu dah membazirkan kredit aku untuk sms beliau bertanyakan siapa. Sudahlah yang naiknya banyak nombor celcom dan digi. Memang kredit aku dah nazak - nazak dah nih.

Bagi aku kalau setakat nak miscall tu baik tak payah lah. Dah kalau miscall bila orang lain tanya siapa tu jawablah. Bukannya dia boleh keluarkan tangan dia pun melalui skrin handphone kau lepas tu cekik kau sampai mati sebab marah. Kalau dah boleh buat dah lama aku buat. Haih!

Aku nih kalau ikut hati nak jer aku salin nombor - nombor lahanat tu lepas tu aku pergi conteng dekat stesen minyak ker, tandas awam ker, public phone ker atau aku menyamar jadi laki ker perempuan ker gay ker lesbian ker lepas tu aku bagi nombor telefon tu dekat sesiapa yang aku tak kenal. Itu kalau ikutkan rasa marah nih lah. Tapi sebab aku rasa malas nak aniaya orang jer maka aku hanya berfikir dan belum menzahirkan fikiran aku tu dengan tindakan. Haih!

Jadi, kepada sesiapa yang mempunyai perangai macam nih maka diharapkan tinggalkan lah kerja - kerja yang membuang masa macam nih. Menyusahkan orang jer pun. Bagi aku bila orang call aku itu tandanya benda tu penting tambah - tambah call waktu yang macam busy. Jadi bila ada manusia yang buat perangai macam nih memang menyusahkan aku.

Ikut hati aku macam nak bagi ilmu kungfu macam dalam pic dekat atas nih jer dekat manusia - manusia macam tu. Nak buat panggilan hangitkah? Jangan sampai aku hangitkan kau pula dengan idea - idea jahanam aku seperti di atas tadi.


Perhatian Semua :

Acer Aspire One untuk ANDA Miliki Secara PERCUMA!
Click Gambar Untuk Ke Link Contest!
Mai Join Lekas Sebelum Terlepas Peluang!

19 ulasan:

  1. haha.
    miskol ?
    ala.
    dah basi ah taktik tuuu.
    XD
    suruh dia buat taktik lain pulak.
    *hantar msj kosong

    BalasPadam
  2. hype...
    miss call?
    layans ja..
    xD

    Entry Baru:
    Oh Result

    BalasPadam
  3. kita alami perkara yng sama..ade org secret admire u la kot hans..hohoho..sila berbangga sekejap..hehe

    BalasPadam
  4. haaa...kau tulis : partner hans dimalam hari. confirm laku !!! :P

    BalasPadam
  5. zami : sangat basi..tu aku menyampah tu sebab tak buat aku teruja...hahah

    atikah : ramai ker? macam tak jer

    emilia : nak berkenalan add jer la dkt fb...hahaha

    eazy : malas layan..tu masalahnya

    lalink : kita senasib...jom bangga diri 2 minit..muahahaha

    kak long : hahaha...macam pernah buat ker ko kak long

    BalasPadam
  6. ade org admire hans la tu..huhu...

    BalasPadam
  7. miscol??? hahhaa.. miscol..miscol...

    BalasPadam
  8. ekekekkekek..
    x penah lagi tekene

    BalasPadam
  9. huhuhuhu thanks dh aprovekan komen su,,

    BalasPadam
  10. hahaha. bnyk peminat kau ni. heh. tu yg diorg dok miscall nk tau kau lyn ke x. hik3

    BalasPadam
  11. ak ingt nk msg kao tp tatahu nk cite pe :D miscoll peminatla tu suka nyakat hans...hehe

    BalasPadam
  12. hahah. lukenabebb.

    ehh zami cm penah wat jer taktik anta msg kosong. ekeke :P

    BalasPadam
  13. miss = rindu
    call = panggilan

    misscall = panggilan rindu... berbanggalah! ehek!

    BalasPadam
  14. sabu dek..sabau...
    tau tgh syiok tido tuh :)

    BalasPadam
  15. hahhahaha... besa la tu der.. wat derk ja sudah.. Kalo hal mustahak,sure die uh col lu byk2 kali an? ni awekss nk ngurat ni.. :)

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com