Khamis, 2 Disember 2010

Baru Cadang Nak Jadikan Wayang Tu Macam Rumah Sendiri Tadi

Walaweh! Walaupun semalam lewat tidur sebab ghairah main game yang aku cakap dalam entry sebelum nih tetapi masih bangun awal mehhh! Hahahaha! Bangun - bangun dan terus tengok surat khabar tapi bukannya duduk mengadap dan membaca macam selalu. Aku selak sampai dekat ruangan hiburan dan cari jadual tayangan untuk wayang dekat Big Cinemas jer.


Sebab hari nih hari Khamis jadi memang akan ada filem - filem baru yang nak ditayangkan dan alhamdulillah filem Aku Tak Bodoh ada ditayangkan dekat Alor Setar Mall. Fuh! Ingatkan tak tayang! Aku pun bersiap - siap lah punya awal! Start engine motor lepas tu bergegas lah memecut pergi sana takut terlewat pula sebab aku pergi pun dah agak lewat sebab malas nak tunggu lama - lama.

Penat Berdiri 30 Minit Dekat Sini Tadi..Hahaha


Sampai terus menuju dekat kaunter dan beli tiket untuk filem tu. Mula - mula ingat dah boleh. Akak cashier tu suruh pilih seat lah bagai tapi tiba - tiba cashier lelaki dekat sebelah tu cakap kena lebih daripada seorang dulu kalau nak tengok. Haih! Inilah padahnya kalau tengok wayang seorang - seorang nih. Aku baru budget nak letak kaki ker duduk melintang ker apa sebab dah tak ada orang. Hahahaha! Ini juga 1st time aku tahu yang kena lebih dari seorang penonton baru boleh tengok filem tu. Macam tu rupa - rupanya. Kalau dekat pawagam lain pun sama ker macam nih?




Kakak tu suruh tunggu dulu. Kalau ada orang beli lepas nih jadi aku boleh lah tengok. Aku pun tunggu dalam 15 minit dan pergi kaunter balik sambil berdoa lah dalam banyak - banyak orang yang datang tu harap - harap adalah yang terbuka hati nak tengok filem tu. Tetapi, banyak jer suami isteri datang dengan anak - anak. Ini mesti mahu tengok Tangled ker Rapunzel ker apa tu. Haih!
Nampaknya doa aku tak terkabul hari nih. Masih kosong jadi aku pun terpaksalah tengok filem Ngangkung. Ikut hati aku tadi nak jer tengok filem Appalam tapi tiba - tiba malas. Hehehehe! Lepas tu budget lepas habis tengok filem Ngangkung nih nak marathon tengok filem Aku Tak Bodoh tapi sebab rasa letih pula tiba - tiba dan lagi pun tak mahu terkejar - kejar pula jadi aku terus balik rumah.


 


Haih! Kempunan nak tengok Adibah Noor dengan Namron berlakon. Tak apalah! Minggu depan aku try lah usha balik! Haih! Hah! Nanti aku buat review pasal filem Ngangkung tu! Mau rehat kejap! Chalo beteh!


Perhatian Semua :

Acer Aspire One untuk ANDA Miliki Secara PERCUMA!
Click Gambar Untuk Ke Link Contest!
Mai Join Lekas Sebelum Terlepas Peluang!

37 ulasan:

  1. tuh r pasal~ sedih kan kalau tengok sensorang? wakakaka...

    aku dulu tengok harry potter sensorang... nasib bek boleh~ wakakaka

    BalasPadam
  2. hahaha,,,kenapa xley tgk sorang2?aish2x,,kesian,,tgk lain kali ye :)

    BalasPadam
  3. kaizen : itu la pasal...kwan aku pun penah cakap dia tgok movie apa entah sorang2..aku pun pelik

    iszieylyanziy : entah lah..haih

    BalasPadam
  4. apasal x leh tgk sorang2..lg aman ape..;)

    BalasPadam
  5. lor. kena tengok lebih dari sorang? klu tak mmg bermaharaja lela la ko sorang2 kat dalam tu.haha

    Pendapat anda?
    Rambling on early December-jangan malu bertanya, nanti sesat jalan

    BalasPadam
  6. dengar kabar filem ngangkung tu mendapat sambutan gak...

    *masih tertanya-tanya filem rm40 juta tu.. apacer terkini..
    heeeeeeee

    BalasPadam
  7. salam singgah hans...!

    lorr..awat taj ajak..??

    tgk citer komedi sram lak tu..

    tak takut ke ade yg tompang..hehehe..

    BalasPadam
  8. hahaha.. berniat nak jadi penonton pertama la ni. sayangnya tak dapat. cam best je citer nyangkung tu.. lawak ea??

    BalasPadam
  9. rajen lu. haha. gua smpai sudah xtgk ngnkung~

    BalasPadam
  10. hehe.
    rajin betul tgk wayang sorang2.
    aku kalau sorang2, malas.
    XB

    BalasPadam
  11. Heee... nak tengok Rapunzel...
    =D

    Hans, suka memasak tak?

    http://julianaviolet.blogspot.com/2010/12/deden.html

    BalasPadam
  12. salam,
    alaaa siannya pegi sorang2
    lain kali ajak saya... hehehe

    BalasPadam
  13. aduuai kawan. nanti datang sini tengok nga aku...hak hak hak...
    tak per, kekdang kecewa tu perlu kan kawan.

    BalasPadam
  14. laa..yeke...bru taw..kena lebih dr sorg... =)

    BalasPadam
  15. akak nak tengok filem ngangkung tu tapi ibu mengandung tak bolehlah.. huhuhu..
    kijammm...

    BalasPadam
  16. o0o, mmg skang polisi kene tgk berdua ea??cm harem

    BalasPadam
  17. entah la hans,aku tak suka tgk wayang :)

    BalasPadam
  18. macam tu pulak. kot kot dah ada perempuan yang jadi pembeli tiket pertama tu. tu yang tak bagi hans tgk. ;)

    BalasPadam
  19. nk tengok jugaklah... tp best ke citer ngangkung tu?

    BalasPadam
  20. chup2 hans..sis raso la kan..dia cakap cenggitu sebab ape sebab tayangan tue belum ramai penontonnya..pawagam memang xkan bukak kalau penonton xramai..rugi la dorang nanti kalau bukak house tapi orang ada 3orang je..betol x?..jadi dia suh hans
    tunggu kejap rite..

    hans salah faham tue..bukannya nak masuk pawagam xleh masuk sorang2..memang xpernah belaku lagi kes camne..

    macam cite 2alam tue..disebabkan orang xramai house untuk 2alam xbukak..so kalau ade pnonton lebih 10orang baru dia bukak house tue..

    hehehe..
    nape tetibe bg cth 2 alam plak..
    lama sis tak ke alor star mall..
    pergi masa awal2 bukak dlu je..
    haihh...

    BalasPadam
  21. rajin nyerr tgok movie..amani tgok yg dah di download jerr..hehehe..:)

    BalasPadam
  22. sanggup ko tunggu eh nak tgk citer tu...ekeke best ke weh...

    BalasPadam
  23. ngahahahaha...aku pon rase sbb x ramai org nk tgk..satu je aku puji ko, ko ni mmg peminat setia citer melayu lah kan kan kan.. :)

    BalasPadam
  24. yott : entah..aku pun xpasti

    hasrol : tu la pasal..baru berangan..hahaha

    pearls : diorang kata Ngangkung tu dah RM3 juta

    amani : xtakut pun....xlah seram sangat.dia komedi seram

    asada : tahu xper..baru nak rasmi..hahaha...lawak juga lah

    chentamaya : aku bukan nak tgok Ngangkung pun asalnya...

    zami : aku kaki wayang

    vee : hahaha.rapunzel tu cam best juga..suka tapi xpandai sangat..kenapa?

    little diary : hah..jom lah gi

    noname : saja jer aku merepek dengan ko..hahaha

    daniela : entah..xpasti

    sis iza : uish..memang xboleh..banyak scene yang terkejut2 tu

    nazirul : entah...tu aku musykil kan tu

    tukang kata : aku suka..haha

    saya deyla : mana ada pun

    myafiza : boleh tahanlah best

    amani : hahaha...download pun tgok..tapi tgok dkt wayang feel sikit

    lalink 7 : tak sis...komen kamu tu kurang tepat atau mungkin kamu xfaham entry nih sikit..hahaha..tidak..memang kita boleh masuk sorang - sorang sebab ada kawan saya pun pernah cakap dekat saya dia tgok filem Momok the movie ker apa sorang2 jer dalam wayang...tapi saya tak tahu macam mana polisi Big Cinemas nih...sebab dia kata tak boleh...tayangan filem tu pukul 11.30 pagi..saya sampai di kaunter pukul 11.05 minit..dan dia suruh saya tnggu...lepas tu saya pergi kembali pukul 11.25 tetapi dia cakap masih tak ada orang beli dan filem tu tak dapat ditayangkan pada pkul 11.30 pagi sebab yang mahu menonton cuma saya...itu lah yg saya nak sampaikan..hohooh..

    BalasPadam
  25. xpe2 sebab blh tgk cite ngankung..bes jgk kan?? ^^

    BalasPadam
  26. mario : walaupun filem tu adaptasi dari filem Singapore dan diolah mengikut budaya orang Malaysia tapi aku suka lah filem macam tu....best

    cik Natrah : erkk..ku universal...bukan peminat filem melayu jer...semua ku tgok janji filem tu menarik dari segi jalan cerita...kalau ku peminat filem Melayu jer mesti filem 2 Alam pun ku dah tgok...hahaha...tapi tak tgok pun sebab tak berminat

    BalasPadam
  27. wahh...sangat rajin eh gi tgk movie srg2... :)

    BalasPadam
  28. da 3 bulan x tgk wayang. bz je keje... wuwuwuwu~

    BalasPadam
  29. wah hans, xtau la pulak kalau sorg2 je xleh tgk wayang. hoho sbb slalu tgk wayang memanjang ada org..hhe

    BalasPadam
  30. jom menari macam dlm cite appalam :P

    BalasPadam
  31. patut la kecewa..huhu..
    rezeki nak tgk cite tu kat hari lain kot..

    BalasPadam
  32. rasew aku bukan syarat die tak boleh tgk sorang2.. tapi sebab tayangan tu takde org bli tiket lg.. kalo tak silap aku lebih dari 5 org bruw adew tayangan..

    BalasPadam
  33. rajin berbeno g tengok wayang ! dah lah sorang2 . hee. kempunan nak tengok, tidak apalah !

    BalasPadam
  34. hehe , mmg ghairah btul ni smpy sanggup tgk movie sorng2 . haha

    ohh , baru tawu tak boleh tengok movie sorang2 . ermm , tp mcm pelik je . tempat lain boleh je . huhu

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com