Jumaat, 10 Disember 2010

Blog Gua Kena Tegur Oleh Blogger! Ini Semua SEO Punya Pasal! Bikin Gua Cuak!

Sepatutnya gua cuak sebab result exam bakal keluar pada pukul 10 pagi nanti nanti tetapi lain pula yang gua cuak. Lepas habis gua menonton rancangan The Biggest Loser Asian season 2 untuk mendapatkan sumber inspirasi dekat youtube tadi maka gua pun sajalah usha - usha facebook gua. Alih - alih ada seorang blogger nih shared link dekat wall gua. Gua pun pergilah usha macam biasa. Tiba - tiba terus gua cuak!




Serius gua memang cuak jugalah! Cuak bukan apa! Gua secara automatik terfikir apalah gua dah buat nih sampai dapat teguran bagai nih! Haih! Tapi gua fikir 5 saat jer sebab gua tahu kalau gua fikir pun macam buang masa sebab memang gua tak tahu apa gua buatkan. Jadi, gua pun teruslah terjah Blog Arnamee sebab nak tahu apalah gua dah buat sampai kena tegur dengan beliau nih.

Fuh! Nasib tak ada apa - apa! Gua mati - mati ingat gua terkasar bahasa ker atau orang kecil hati dengan gua ker apa tadi. Rupa - rupanya pasal SEO. Hahahaha! Alhamdulillah! Gua mengaku memang gua tak faham langsung pasal SEO nih sebab bila ada entry pasal SEO daripada mana - mana blogger gua cuma baca jer. Gua tahulah juga pasal tajuk entry di depan lah apa semua tu tapi gua tak berapa tahu sangat macam mana nak ubah! Malas nak amik tahu lebih - lebih sebab kepala gua pening sikit bab - bab nih.

Jadi, sebab dekat entry tersebut ada tentang tutorial dan tak lah susah mana pun. Jadi, gua dah ubah dah lah! Thanks lagi sekali kepada Blog Arnamee kerana sudi membantu Hans Punya Blog nih berkenaan hal SEO tu. Lepas dah tahu tu jadi hati dah tak cuak dah. Gua punyalah malas nak cuak - cuak pasal result exam nih tiba - tiba tercuak juga sebab tajuk entry nih. Hahahaha! Apa - apapun, terima kasih sekali lagi yer. Kepada yang yang masih tak tahu pasal SEO tu boleh lah terjah blog beliau!

Apa - apapun, gua nak sambung tengok episode 2 Biggest Loser Asian nih. Jadi, doakan keputusan exam gua esok terbaik dan lulus semua yer! Okay! Thanks pada semua yang sudi berkunjung dan membantu Hans Punya Blog! Gua sangat menghargainya! Terima kasih sekali lagi! Xie Xie!


Perhatian Semua :

Acer Aspire One untuk ANDA Miliki Secara PERCUMA!
Click Gambar Untuk Ke Link Contest!
Mai Join Lekas Sebelum Terlepas Peluang!


47 ulasan:

  1. weh link salah =.=

    ahah ni teguran gak kot ;P

    BalasPadam
  2. gahahahaahaha
    maklumlah
    mamai
    kejap2 ubah
    haih,malu aku!
    hahahahahahaa

    BalasPadam
  3. mesti result gempak ni. paling kurang dean list hehe. adik ipar dah mengamuk sebab kurang 0.05 je nak dapat dean list

    BalasPadam
  4. ingatkan nak tegur blog ko tadi.. bagus le.. hahax! teguran menjadi pengajaran.. =)

    BalasPadam
  5. bro amirez : owh,yer ker? wah,nasib bukan 0.01! Kalau tidak lagi stress! hahahaha!

    BalasPadam
  6. kai azmier : yups...syukur lah kalau teguran yang macam nih...hehehe

    BalasPadam
  7. Yul : Takut dengan cuak sama ker? Hahaha! Cuak sebab tak tahu apa yg kita dah buat...nasib tak ada apa - apa! HOHOHO!

    BalasPadam
  8. hah!
    kan dah cuak...
    ayok2...
    x tahu hehe

    gud luck result bro!
    xD

    BalasPadam
  9. aku lagi jakun kot..natang ape la SEO tu...hehe

    BalasPadam
  10. kalau saya pun mau risau tak tentu pasal.. ha3

    BalasPadam
  11. hye hans punya blog;)

    debaran menunggu result tak terasa kencang pon eh..

    BalasPadam
  12. relax hans... mog kite dapat result baik punya esok yerk...


    amazing race asia dah abis... hmmm..

    BalasPadam
  13. hahahah
    ak baca baper kali baru faham owh xD
    susah betul lah bahasa IT nih :P

    BalasPadam
  14. err bkn baca bape kali blog nih
    baca psl SEO tuh =.="

    BalasPadam
  15. huhh..sis pun dah cuak gak nih...takper,slow2 blaja SEO...pndpatan drpd blogging skrg ni pun dah ok kan?

    apepun gudluck utk result ! ;)

    BalasPadam
  16. kali ni aku memang tak faham langsung. hahah

    BalasPadam
  17. bhahaha~ nih klako.. gile kentang ko sound orang! hahahaha

    BalasPadam
  18. eazy : thanks eazy...

    mier : aku pun tak tahu sangat bab SEO tu..hohoho

    wahida : hahaa..kan?

    oda : yups..tak terasa langsung

    syah : eh,ku memang relaks jer...ku cuak pasal entry tu jer...hohoho

    fakhrur : sama lah aku pun...ekekeke

    sis hanie : pendapatan dari blogging?haaha...pendapatan apa jer yang dapat dari blogging nih?

    pinky : silalah faham..hohoho

    Burp : erk? bila masa plak dah aku sound orang???

    BalasPadam
  19. aku try banyak kali tak boleh pun. try code code yang lain dari google pun tak boleh. last sekali aku giveup. tido dulu esok baru buat balik.. demm..

    Terbaru >> 1) 3 Tips Untuk Elakkan Ditangkap Khalwat 2) Facebook Ibarat Pisau 3) Pengasuh VS Amah

    BalasPadam
  20. kena tegur ke..atau keteguran..tapi ok la tu dah femes..huhuu

    BalasPadam
  21. Kena tegur dengan blogger tak apa beb, kalau kena tegur dengan hantu ke jin jembalang, huui naya tu...

    BalasPadam
  22. Ooo...Suka nengok BLAsia ker? Best ker? Dah masuk final blom? Sapa yg masuk...Akak maleh nak nengok, tp nak tau je sapa mnang...Leh gitu?? Hehehe

    BalasPadam
  23. org pemes..
    =)
    nice to 'walk' hr =)

    BalasPadam
  24. tegur tanda sayang tu..haha
    SEO pun samalah memang tak reti lansung main belasah je orang kata camtu buat camtu..haha

    BalasPadam
  25. ape tak penah amek kesah pon pasal seo. berblog dgn hati yg damai jer.haha

    BalasPadam
  26. Bilalah aku nak jadi pengikut mcm ko bro :(

    http://profhariz.com

    BalasPadam
  27. oo..ngat kene sound td..hehe

    BalasPadam
  28. gua terikut cuak...
    kahkah...
    suspen tol ar!

    BalasPadam
  29. Hans,
    Cuak? relax bro... kira oklah tu

    BalasPadam
  30. seo ghupenya..hehe..ak xpaham bende pun benda seo tuh.;p

    BalasPadam
  31. saya pun suspen baca tajuk ni, nasib baik x de pape hehe~

    BalasPadam
  32. suspenla baca..aku ingat ada org mara2 blog ko.hehe..xpe2..teguran membina tu..

    BalasPadam
  33. sy pn cuak jgak..
    ntah pe la SEO 2 kn..huhu
    good luck for ur result :)

    BalasPadam
  34. aku pon xtahu apa itu SEO sebenar-benarnya..aku penah byk kali jgk bace..tp xfhm2~

    BalasPadam
  35. SEO tu pnh dgr tapi tatwu menda alah apa tu..jom3 teman tora stdy SEO tu kekeke..gud luck for result k =) cuak dowhhh hehe

    BalasPadam
  36. haha..
    tajuk pon da hott!
    mmg berbaloi utk rasa cuak
    =D

    BalasPadam
  37. huhuuu.. nasib bek p siasat dulu kan. kang tak pasal2 cuak tak bertempat.. ngee~~

    BalasPadam
  38. haha...kalu aku jadi ko pum. aku pun cuak gak dapat teguran cmtu...huhu

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com