Isnin, 27 Disember 2010

Final Piala Suzuki AFF 2010 : Lepas Nih Khairul Fahmi Che Mat a.k.a Apek Kena Pakai Cermin Mata Lah Dekat Stadium Gelora Bung Karno

 


Keputusan Final Pertama Piala Suzuki di antara pasukan Malaysia dan Indonesia baru sahaja berakhir tadi dengan keputusan memihak kepada Malaysia dengan 3 gol berbalas 0. Walaupun terdapat kekecohan selepas beberapa minit perlawanan di mulakan pada separuh masa kedua gara - gara tuduhan daripada penjaga gol pasukan Indonesia bahawa terdapat cahaya laser yang dipancarkan kematanya namun alhamdulillah selepas permainan kembali dimulakan Malaysia bermula sangat garang hingga mampu menyumbat 3 gol iaitu 2 gol daripada Safee Sali serta 1 gol lagi daripada Ashari.

Bagi aku permainan di separuh masa pertama agak membosankan tetapi di separuh masa kedua mungkin kerana gol pertama telah menjadikan permainan sangat rancak dan penuh dengan debaran. Shahrul Idlan Talaha, Safee Sali serta penjaga gol Malaysia iaitu Khairul Fahmi Che Mat telah menunjukkan prestasi yang sangat bagus. Tetapi, bagi aku sepatutnya Malaysia boleh menang dengan jaringan yang lebih besar tetapi tidak mengapalah kerana bekalan 3 gol itu adalah cukup baik.



Namun, Malaysia tidak boleh terlalu cepat berpuas hati kerana perjuangan sebenar mereka akan bermula sewaktu di Stadium Gelora Bung Karno nanti. Mungkin nanti kita akan melihat penjaga gol Malaysia, Khairul Fahmi Che Mat atau lebih senang dipanggil Apek memakai cermin mata penangkis laser sewaktu beraksi di Indonesia. Siapa tahu kan? Hehehehe! Moga berjaya Malaysia! Tahniah untuk perlawanan pertama ini!




Gol Pertama : Safee Sali(minit ke-60)

Gol Kedua: Ashari(minit ke-67)

Gol Ketiga : Safee Sali(minit ke-72)


Nak Laptop Percuma?
Click Gambar Dibawah Untuk Ke Link Contest!


48 ulasan:

  1. kenapa penyokong malaysia guna laser?? xelok taw!!

    BalasPadam
  2. like ini entry ! haha . betol tuh lps nie kfahmi kene pkai spek haha . tapi dea kan apek mata tarak banyak besar juga . hehehe .

    BalasPadam
  3. yes ! suke malaysia mng :)
    hope , malaysia mng lagi tuk second leg .

    BalasPadam
  4. markus tuh gedik.
    menyampah.
    huhuhu

    BalasPadam
  5. tahniah.. klu x 4-0 penalti tp pengadil mcm xpe g.. huhu

    BalasPadam
  6. tahniah malaysia...
    aku sokong pakai spek anti laser tu.. ahahha..

    BalasPadam
  7. takde semangat kesukanan betul supporters tu!!ingat team Malaysia bergantung pade laser ke nak menang?sorry sikit..huhu

    BalasPadam
  8. yana : itu tak tahu la betul ker tak..hohoho

    sabrina : hehehehe...

    missamy : hopefully

    syazwana : hhahahha...tu la pasal

    shakir : itulah..semangat tunggu penalti tapi tak ada....hahaha

    syah : kehkehkeh....tapi mata Apek dah sepek dah...xpayah pakai la..hohohoh

    hadi : siapalah supporters tu kan?

    BalasPadam
  9. memang tension juga penyokong guna laser, siapalah manusia tu, apa2 pun menang selesa

    BalasPadam
  10. sharinginfoz : nasib game diteruskan..kalau dihentikan memang sakitlah Malaysia

    BalasPadam
  11. haha..hailo..knapa la gatai pi suluh laser..ape2 pon malaysia kna bersdia untuk plawanan strusnya..chaiyok!

    BalasPadam
  12. Tak boleh juga kata malaysia guna laser , mungkin indon pun guna...
    kita tak tau sapa yg buat

    BalasPadam
  13. AKU XPUEH HATI AWAT MALAYSIA XDAPAT PENALTI???

    KALAU TAK MAYBE LEH SCORE LAGI

    BalasPadam
  14. naim : tu la pasal...main la buih sabun ker...meriah sikit kan..

    relevan : boleh2

    tanpa nama : erk?bila plak ku kata Malaysia guna laser?adess

    BalasPadam
  15. perlukah pasukan Malaysia bertahan di final ke dua nanti di Indonesia? komen di http://blogsyarih.com

    BalasPadam
  16. gadis kampung yang bandar : itula..aku punya menanti..aku target malaysia 5 gol tadi...hahahaha

    BalasPadam
  17. aku panggil si apek tu ;saito', sbb macam org jepun ja aku tgk..haha

    BalasPadam
  18. pe2 pun tahniah msia..support msia..

    BalasPadam
  19. syarih : silap besar la kalau bertahan...sebab 3 gol bukan banyak...kena main macam tadi..sentiasa menyerang mencari gol...malaysia xhebat main bertahan...

    cik ciput : hahha...macam jepun ker sebab rambut dia stylo kut

    shera : always

    BalasPadam
  20. huu..sekarang tengah ada perang Malaysia - Indo kat twitter =.="

    BalasPadam
  21. kazisha : ar ar..ku tgh menyaksikan peperangan itu...hehehehe

    BalasPadam
  22. saya lagi silau tengok kepala si markus tuh..hahaha...

    apapun...Malaysia boleh...:)

    BalasPadam
  23. laser punya pasal, kna tangguh bberapa minit. tpi awat la c markus semangat betul ajak kawan2 dia suh kuar, pdahal pengadil pun tak kata apa2 pun lagi.. geram btul dgn dia! byk alasan btul!

    BalasPadam
  24. kalau kelantan bertanding, sokong kelantan lg dr msia..hehe

    golkeeper dr kelantan tu...=)

    BalasPadam
  25. stuju dgn mala_yusof, kepala si markus tu silau lagi menyilaukan...hua hua...ape2 pun, tahun ni Malaysia sure champ!!!

    BalasPadam
  26. hahaha :)) cayalah. hooray \(^^)/

    BalasPadam
  27. ekeke..nti apex jd pjaga gol plg glemer dan bgayela kalo pkai spek cenggitu.yg pncrkan laser tu blum tntu btol ke idak..blum tntu pnyokong kite yg buat.huhu

    BalasPadam
  28. tahniah Malaysia,
    td cik tgk kt tv1,
    bangga jap, hehe

    BalasPadam
  29. aku tengok time 2nd half..terlambat.. tapi selang beberapa minit je tengok terus gol..lepas tu terus blackout kedai makan tempat aku tengok tu. LOL.. :D

    Pendapat anda?
    Final piala suzuki-Semoga malaysia menang dan jangan ada ribut-ribut

    BalasPadam
  30. haha adoii tntg bola lagi haha
    dah 3 entry berturt2 bola hehe
    apa2 pun..
    fatin ucp taniah kat malaysia :D

    BalasPadam
  31. best lar..MALAYSIA punya team bagus lar sekarang..alhamdulillah..arap kita berjaya kat INDONESIA nanti..jom sam-sama berdoa,amen..

    BalasPadam
  32. smoga malaysia menang lagi lps ni! amin...

    BalasPadam
  33. mintak2 team malaysia boleh balik dgn selamat dari Indon nanti....tgk dalam twitter,macam dah nak berperang amlaysia n indon...

    BalasPadam
  34. bola tempat bersatu bukan tempat baling batu

    BalasPadam
  35. ada kawan pujangga g stadium..dye kata penyokong indon pun main laser,then nak buruk2kan penyokong malaysia...sebab kalau perasan, dua2 pihak kena laser

    BalasPadam
  36. kat indon nanti diorg xguna laser..diorg guna spotlight..haha

    BalasPadam
  37. mungkin dorg gune lampu disko.haha

    BalasPadam
  38. apek main mantop r semalam..tangkp tu mmg lekat kat tangan..mcm cicak pun ade gak..hehe.tahniah malaysia..kita dah semakin hampir mencipta sejarah^_^

    BalasPadam
  39. memang patut pun kena pakai kaca mata sebab di GBK lah tempat kelahiran laser di AFF :)

    BalasPadam
  40. betul ke ade main laser?
    Siap duk gaduh agi malaysia dengan indonesia kat page fb piala suzuki ni.

    BalasPadam
  41. bangga 3X...moga Msia terus mara ke dpt....jgn cpt brpuas hati.....

    BalasPadam
  42. hahahaha..pakai mcm cyclop smart jugak weh.

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com