Ahad, 12 Disember 2010

Hai Akak Dan Abang Artis! Kamu Suka Menulis Cerpen? Ada Contest Untuk Kamu!

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca H.P.B Blog. Hari nih aku tak tahu lah nak update apa. Hahahahaha! Aku rasa macam nak taip pasal hari nih aku makan nasi dengan ikan goreng dan kerabu kerang yang sangat sedap hasil buatan sendiri emak ku yang tercinta!


 Penangan Aku Menonton Biggest Loser Selama 2 Hari


Aku rasa aku dah makin membulat! Aku tak kisah lah sebab bukan nak simpan lama - lama pun makanan dalam perut. Hohohoho! Yeah! Aku sekarang baru habis menyakat dua orang mangsa di laman twitter! Hahahahaha! Seronok betul aku menyakat mangsa - mangsa yang selalunya terlibat di dalam hal ini. Adalah dalam 8-9 orang. Hohohoho!

Seronok juga lawan - lawan bertengkar manja siapa yang paling kacak lah siapa yang paling comel lah siapa yang paling baik lah! Lagi best bila ada yang kena sakat dengan panggilan akak dan abang artis dengan aku apabila blog mereka keluar majalah ker surat khabar ker. Hehehehe! Seronok menyakat mereka tetapi aku hanya suka menyakat kalau aku dah kenal lama dan selesa dengan mereka.


Suka Karya Lambok


Apa - apapun, manalah tahu di depan kita mereka senyum tetapi di dalam hati mereka terguris maka ku mohon maaf lah yer. Tetapi, setakat nih memang seronok jugalah bila dapat merepek bersama - sama mereka di laman twitter. Tetapi, aku tak pastilah sama ada aku seorang atau ada yang sama macam aku. Kadang - kadang ada orang yang baru kita kenal dan walaupun dia baik tetapi kita seperti tak rasa mahu berborak dengan dia walaupun dia setiap masa datang menegur kita. Pernahkah korang rasa macam apa aku rasa?

Itu pun aku nak minta maaf lah! Aku pun tak tahu kenapa! Hahahaha! Apa - apapun, sebab aku dah merepek panjang macam nih akhirnya dah jadi satu entry yang tak ada apa - apa faedah pun. Maaflah membuang masa korang membaca. Tetapi, di akhir perenggan ini akhirnya ada jugalah faedah kepada sesiapa yang suka menulis cerpen dan suka masuk contest.


Klik Untuk Melihat Syarat - Syarat Pertandingan


Ini dia pertandingan menulis cerpen yang memang menarik dan bagus untuk dicuba untuk menyerlahkan bakat - bakat kalian 99 Hari Kisah Klasik Kita : CERPEN dan hadiahnya juga menarik. Apa lagi yang ditunggu! Jom terjah blog saudari yang cantik jelita itu yer.

Dan berita baiknya sekarang nih aku dah ditawarkan berlakon dalam sebuah produksi yang baru meningkat naik lah. Tapi cuma berlakon dalam blog jer lah. Ada 11 episod semuanya. Nak tahu cerita apa aku berlakon? Jom tengok sini -> TAKDIR

Okaylah! Sebab gua tak tahu nak buat apa jadi gua nak sambung merepek - repek lah kejap! Malam nih ada cerita hantu dekat TV9 dan tak silap tajuknya The Screen kut. Tengok iklan memang seram. Harap - harap itu filem dari Siam. Baru layan. Chow!


Perhatian Semua :

Acer Aspire One untuk ANDA Miliki Secara PERCUMA!
Click Gambar Untuk Ke Link Contest!
Cepat! Tinggal Beberapa Hari Sahaja Lagi!


20 ulasan:

  1. Adeh... ingatkan betul2 Hans berlakon tadi...
    Hans takde ke pergi mana2 casting Hans?
    Kalau Hans pergi mesti terpilih...

    BalasPadam
  2. Adeh... ingatkan betul2 Hans berlakon tadi...
    Hans takde ke pergi mana2 casting Hans?
    Kalau Hans pergi mesti terpilih...

    BalasPadam
  3. Hahahaha.. Ko mesti slalu nyakat shah rukh ngan rajni kan? Kikiki.. :p

    Contest menarik.. Tapi aku lemah tol bab2 bahasa ni.. Huurrrmmm..

    BalasPadam
  4. contest menarik tapi camalas nak join.thnx for the info

    aku pun suka komik lambok wpun hantu dia huduh gler

    BalasPadam
  5. zara : hai akak artis..hahaha

    hami : hai abang artis..hahahaah

    eazy : hai adik artis...hahahaha

    hati : hahaha...xada orang offer...kehkehekh

    farhana : mana tahu ni?ekekeke

    ordinary : join lah

    dark half : hahaha...memang huduh hantu dia tapi lawak

    BalasPadam
  6. aih, yg tu pun tak publish lg, br siap
    ada kontest lain plak dah
    nak join tp tak sure sempat ke tak
    tq for the info

    malam ni jangan lupa baca cerpen pertama ak bro
    tak tau la ok ke tak, baru nk bertatih

    BalasPadam
  7. hans, sorry, x minat nk join contest menulis esei. haha, mmg x gheti nk menggoreng. berangan expert la.

    anyway, gd luck for the contest!

    Entri baru:mapley amek order gune HTC?

    BalasPadam
  8. x bminat nak wat crpen .
    bce crpen , suke laaa :)
    btw , cite antu tuhh pkul bape ?

    BalasPadam
  9. owh cite hantu...alaaa xada sape nak temankan tgk..

    BalasPadam
  10. tak minat buat cerpen, baca minatlah. heee :)

    BalasPadam
  11. 2 kali aku baca n3 ni..aku dah mula penin..sbb memang hari ni aku penin..demam kus kus

    BalasPadam
  12. cerpen?? aku x thu plak tulis cerpen... lalala

    BalasPadam
  13. cerpen?? nak tapi malas.isk. -.-"

    BalasPadam
  14. hahahaa..sis pun suke kartun Lambok..lukisan nye lawaak seiring dgn kartunnye ;p

    sis xterer / maleh sikit la bercerpen2 ni...hmm..gudluck la utk kome !

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com