Selasa, 28 Disember 2010

Laksa Sarawak Versi Alor Setar Memang Sedap

Chef Hans hari nih terlajak tidur lah hari nih sebab semalam tidur lambat sangat! Burung - burung keluar bekerja dan chef baru terhegeh - hegeh nak tidur. Hahaha! Hajat di hati nak cuba ambil gambar menggunakan video cam tapi nak buat macam mana kan! Bila terjaga jer tengok - tengok matahari dah terpacak atas rumah! Hohohohoho! Jadi, bangun - bangun jer terus mandi dan terus makan Laksa Sarawak versi Aloq Setaq punya hasil buatan emak chef dan dibantu oleh sepupu chef yang datang pagi tadi.


Ini Gambar Dari Google Tapi Memang Tadi Macam Nih Lah Pun 
Rupa Laksa Sarawak Versi Alor Setar Tadi!


Memang bersemangat chef Hans makan tadi. Hohoho! Semua memuji kesedapan Laksa Sarawak Versi Aloq Setaq hasil buatan mak chef nih. Chef pun tadi memang laju jer makan walaupun chef terlebih letak sambal tadi. Memang rasa macam berasap jer telinga sebab pedas tetapi tak kisahlah. Enjoy jer makan! Hohohoho! Jadi, terbukti resipi yang diberi itu adalah benar tiada benar melainkan benar belaka. Maka korang bolehlah cuba buat dekat rumah masing - masing ye.

Resipi Laksa Sarawak boleh didapati dekat entry lama chef Hans iaitu Mari Memasak Laksa Sarawak Bersama Chef Hans. Selamat mencuba yer untuk korang sebab tak susah pun. Semalam chef penat salin resipi dan cara - cara membuat secara manual dan lepas menyerahkannya kepada emak chef dan selepas dibelek seketika terus mak chef kata tak susah pun nak buat nih. Hohoho!

Okaylah! Chef Hans nak pergi menuntut ilmu masakan yang baru pula! Assalammualaikum dan salam sejahtera.


*Chef Hans = Tak Masak Pun Dapat Gelaran Chef Ker? Hahahaha!*


Nak Laptop Percuma?
Click Gambar Dibawah Untuk Ke Link Contest!


42 ulasan:

  1. salam

    tak pernah makan laksa sarawak tu.. hehe
    nmpk sedap nyaa....

    BalasPadam
  2. macam menarik ! aku nk try la.. xD

    BalasPadam
  3. My Little Diary : sila makan sebab bukan nampak jer sedap..hakikatnya memang sedap

    zaza : sila2..resipi chef dah bagi kan...hehehehe

    BalasPadam
  4. LAKSA TAPI.....macam bihun erk...i like laksaaaa....nyummm

    BalasPadam
  5. amry : memang guna bihun pun tapi diorang panggil laksa..so kita kena ikut lah apa diorang cakap..hohoho...chef taknak pandai2 ubah nama resipi...hehehehe

    BalasPadam
  6. anda dpat award sila ambik di http://nickirfan.blogspot.com/2010/12/aku-jutawan-award-thanzk-atikadya.html

    BalasPadam
  7. nick : thanks nick

    amry : itu macam lah.. :)

    BalasPadam
  8. peerrhhh syok,,

    tp chef aku xbape minat laksa ni,,

    kadang2 tu boleh laa,,,heee

    xkesah la ape jenis laksa pn

    BalasPadam
  9. oh sedapnya tengok laksa tu...
    xD

    BalasPadam
  10. wahh..cam sedap...lapo lak ase..sob sob :D

    BalasPadam
  11. Yumm yumm sedapnya laksa..
    Kiz loveee laksa much much..

    Jom skodeng,
    Kuasa Seorang Wanita

    BalasPadam
  12. sodap ni...adus knapa la arini semua buat N3 sal makanan ja ni...huhhuhuhu..

    BalasPadam
  13. lokman : ini nama je laksa tapi guna bihun meh

    eazy : belum makan lagi...makan lagi sedap...hohohoh

    wawa azam : bukan cam sedap...memang sedap pun :)

    kizz : hahaha..ini guna bihun tau kizz..bukan laksa

    ladyzul : hari makan sedunia la kut hari nih... :)

    BalasPadam
  14. nampak sedap.. aku xpernah lagi makan laksa sarawak...

    nak cuba try r nnt kt rumah sewa.. heeh..

    BalasPadam
  15. masak laksa sarawak lagi? jelesnya. haha.

    BalasPadam
  16. pna mkn skali je kt uma lect. demam gilak ;D

    BalasPadam
  17. macam laksa penang ke? -.-

    tp siyes sedap. dah la lapo ni.

    BalasPadam
  18. mana boleh dapat?alor star kah?hehe.xtaw plak

    BalasPadam
  19. yup2x..

    laksa sarawak ni memang kaw !

    tapi tau makan jew, buat x..hak2x..

    if laksa penang pas buat jugak la..

    BalasPadam
  20. nampak sedap jer laksa tu...hehehe..lapar plak rase.

    BalasPadam
  21. bestkn jadi si bujang mak, bngun tidur dpt mkn....laksa swk lak tu...mmg. marvelous!!!!

    BalasPadam
  22. eh bile nsis nk merasa laksa srwk nih?

    eh bile kamu nk blanja / masakkan sis laksa srwk ni?dah balik aloq staq tu drop2 ler semangkuk dua kat P.Buntar ni ha...;p

    BalasPadam
  23. wah.. terliur rasa tgk laksa ni.. rasa nk g masak je walaupun bahan xcukup.. hihi

    BalasPadam
  24. syah : sila cuba

    amir : hehehehe...sila jels...hehehe

    macy : makan sampai demam?

    niklisa : xsama macam laksa dekat semenanjung

    nazrul : pes dia original dari sarawak meh

    syuwai : mudah jer buat laksa sarawak...xbanyak kerja pun

    azwa : memang sedap pun

    nza : sangat menggembirakan...hahaha

    alkisah : bukan nampak jer..memang sedap

    sis hanie : hahaha...dah habis

    bro shaker : hahaha...kalau xcukup ramuan mana nak jadi...pes laksa tu yg penting tu

    BalasPadam
  25. aku rase laksa sarawak ni mcm mkn mihun kari pon ader..

    laksa penang gak yg terbest aku rase..hohoho

    BalasPadam
  26. cimot : haih...bihun kari lain..tapi rasa rempah dalam laksa sarawak tu best...ku suka laksa kedah...hohoho

    BalasPadam
  27. wahh, rajin jugak kau masak eh. kalah aku. :)

    BalasPadam
  28. perghh..kalau bab2 laksa ni mmg xboleh tolak..sedap ke weh?bak r sini sikit.huhuh

    BalasPadam
  29. weh tolong hantaq kat penang ni sket
    haha

    apsal bagi resipi time aku da balik u ni
    kalau tak, boleh buat kat rumah
    isk isk

    BalasPadam
  30. mcm sedap jee tuhh .
    x pena ag ase laksa srwk :|

    BalasPadam
  31. Tak pernah makan laksa sarawak. memang pakai mee hoon ker?

    BalasPadam
  32. aha..aku tak suka makan laksa..nanti kuah dia terpecik pecik..hahhhaa

    dulu selalu tolong mak aku jual laksa

    BalasPadam
  33. aduh~~ ni yang rasa nak balik sarawak ni... uhukk

    BalasPadam
  34. sedap yer....
    penah makan tp dh x ingat rasa yer cmner... itu pun 5 thn lepas kot..

    BalasPadam
  35. Sedapnya tengok laksa sarawak,,
    22 tahun hidup tak pernah rasa lagi :(

    BalasPadam
  36. laksa cam bihun je?
    ni y teringin nak rasa neh

    BalasPadam
  37. Pergh. nampak menyelerakan. kalo sedap macam nie selalu, hilangla segala tips2 nak kurus yg saye dah bace kt belog darkbatman. hahaha

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com