Jumaat, 31 Disember 2010

Sorotan 2010 Dan Juga Entry Terakhir Hans Punya Blog Untuk Tahun Ini

Alhamdulillah! Tahun 2010 bakal berakhir lebih kurang beberapa jam sahaja lagi. Memang tahun ini tahun yang menyeronokkan sebab banyak perkara baru yang aku buat, banyak kejayaan yang aku dapat dan banyak orang yang aku baru kenal dan menjadi kawan aku. Alhamdulillah! Jadi, disini aku kongsi gambar - gambar dan sedikit penerangan untuk gambar - gambar tu.


Ini dekat kawasan rumah sewa! Hohoho!


Picnic waktu malam dekat Dataran Shah Alam


1st Time Main Memanah! Not bad lah! Macam Marbawi Sulaiman kut aku! Hahaha!


Merasalah sekejap jadi macam Fara Fauzana dengan Faizal Ismail dekat studio fakulti nih.


Memang penat nak menyiapkan animation nih tapi puas hati walaupun tidur pun tak macam orang dah waktu tu. Seronok masa shoot benda nih! Pegang lampu besar yang panas tu. Berpeluh - peluh aku! Masa tu aku dengan kawan aku Ezzy dan Putat yang gigih shoot gambar. Dapat dengar member - member lain berdengkur. Hahahaha!


Hahahaha! Group aku buat pasal Hungry Ghost jadi faham - faham jer lah!
Macam - macam ada atas meja tu!


 
 Majlis Potluck Lepas Habis Kelas Bersama Lecturer Yang Bakal Jadi Advisor Aku.
Rendang lecturer aku buat memang sedap! Hohoho!


Kena tahan wad 3 hari seperti entry yang aku tulis sebelum nih
gara - gara kena demam denggi! Fobia aku!


Hari Bersejarah! Majlis Konvokesyen Diploma Aku!


Lepak Dekat Putrajaya Selepas Makan Meatball Dekat IKEA...Hehehe!


Seronok bila 1st time tengok filem 3D! Tapi ini yang 2nd time la tengok!
Step Up 3D! Memang best lah tengok 3D. Layannnn!


Melantak dekat flamming steamboat! 


Pergi Floria 2010 dekat Putrajaya! Dapat kelentong sesetengah member
kata pergi Cameron sebab banyak gambar bersama bunga kitaorang snap! Hahaha!


Masa nih tengah tunggu member - member balik dari Mcd nak buka puasa!
Sempat lagi photoshoot padahal dah lapar gila dah! Hahaha!


Photoshoot Fashion Victim! Shoot dekat depan toilet dengan surau dekat sebuah pasaraya.  Curi - curi snap jer nih! Hahaha! Yang lawak tu ramai orang bila datang nak pergi toilet tapi berpatah balik lepas tengok aku! Aku dengan kawan - kawan aku gelak jer sebab mungkin diorang ingat aku gangster kut dengan rambut panjang emas tu. Hahahaha!


Inilah benda yang enjoy tapi sangat memalukan aku! Hahahaha! Rambut aku dibelah tengah! Memang malu gila masa preview satu kelas! Hahaha! Seminggu kena bahan dekat rumah dengan kelas. Sakit jiwa tul aku waktu tu! Haha!


1st time dapat tengok teater selepas kawan kelas, si Jazli mengajak aku pergi tengok! Alhamdulillah! Tercapai cita - cita nak tengok teater! Terima kasih Jazli Safwan! Lain kali bawa aku lagi! Hehehehe!


Trip kelas elektif Com & Change ke Pulau Pangkor. Memang enjoy gila tapi yang sedihnya handphone kesayangan aku hilang dicuri! Haih! Baru nak jadikan telefon aku tu telefon antik! Tak guna punya pencuri! Tapi, yang pelik tu kehilangan handphone aku dengan kawan aku tu menjadi bahan gurauan dan ketawa kami satu kelas. Patutnya sedih tapi boleh pula jadi bahan buat orang gelak. Hahahaha!


Aku membuat kerja gila dengan budak serumah aku dengan pergi interview artis - artis yang terlibat dalam The Crossing Series selepas dicabar pensyarah aku! Dah kena pakai nerd. Rambut kena sikat tepi! Seluar kena sinting! Tapi masa interview tu walau ramai pandang pelik mungkin ingat kitaorang gila tapi relaks jer lah! Hahaha! Sekarang tengok balik rasa malu pula! Haih!


Bersama Abang Bob, pelakon utama The Crossing dekat NTV7 tu. Tak silap aku dah habis dah siri tu! Rambut aku dalam ni macam ular. Penat aku setting tapi tak jadi sebab banyak sangat letak gel sebab sikat tepi sebelum tu. Hahahaha!


Aku dengan Erna serta kawan kitaorang Anis pergi buat VT dekat sini. Konon - kononnya dekat Mumbai! Memang seronok gila sebab semua orang India dekat situ bagi sokongan dekat kitaorang! Hahahaha! Fikir - fikir balik sampai sekarang aku ketawa! Macam tak percaya pun ada!


Drama Mandarin untuk semester nih memang best! Sebab result sebelum nih aku dengan member aku Ezzy dan Yatie agak berbahaya jadi semester nih kitaorang buat betul - betul punya. Ada satu scene tu aku jadi 'akak' dekat butik baju! Hahahaha! Nasib aku nih rabun jadi aku biar jer lah pakcik makcik yang datang beli baju tu tengok aku! Aku tak nampak diorang pun tapi konsentrasi aku agak terganggu sebab diorang tengok aku lama pula. Fuh! Memang semester kali nih banyak kerja gila aku buat rasanya.


Variety Show group aku! Selamber Jer! Alhamdulillah! Berkat kerjasama semua kawan - kawan sekelas akhirnya benda nih berjalan dengan lancarnya. Syukur - syukur!


Kegembiraan semua budak kelas aku sebab semua variety show kitaorang berjaya! Alhamdulillah!


Berkelah ramai - ramai satu kelas sambil BBQ dekat Sungai Congkak!
Layannnnn!


Akhirnya! Buat pertama kali dalam sejarah dapat menonton filem Tamil bersama kawan aku, Piqah dekat panggung wayang! Sumpah seronok 3 jam duduk dalam panggung tu! Memang best lah! Kawan aku si Piqah tu pun dah minat sama filem Tamil. Hohoho! Lepas nih nak ajak member aku si Erna tengok dekat Coliseum pula lah.


Akhir sekali keputusan exam aku melengkapkan kegembiraan aku pada tahun 2010 nih. Alhamdulillah! Terima kasih kepada kawan - kawan, pensyarah - pensyarah dan keluarga aku.


Jadi, itulah antara sorotan peristiwa hidup aku sepanjang 2010 nih yang aku ingat dan ada gambar untuk diletakkan! Okay! Inilah entry terakhir pada tahun ini! Jadi, berjumpa lagi ditahun hadapan(budget macam lambat lagi jer tahun 2010). Hehehe! Terima kasih kepada semua yang sudi follow, baca, komen, singgah dan menjadi sahabat kepada H.P.B Blog! Assalammualaikum dan salam sejahtera!



22 ulasan:

  1. mmg sungguh2 best hans.. mcm2 tmpt kau dpt pergi...

    BalasPadam
  2. whooaaa...
    memang banyak peristiwa yg berlaku...
    besh2....
    xD
    next year...
    ade la skit muka eazy kat situ ngn abg hans
    ekeke
    xD

    BalasPadam
  3. perghhhh...gilor best ahh...aku yang baca n tengok entry ko ni pon terasa macam aku join sekali event2 ko tu...fuh!!!time belajar best woooooooooo

    BalasPadam
  4. mak ai... banyaknye aktiviti ko tahun nih~ hehehe

    BalasPadam
  5. minat cite tamil ek ?? bes x cite tamil ? btw , byk tul aktiviti hans tahun 2010 ny :))

    BalasPadam
  6. mmg bnyk betul kenangan :) best lak tu . hehhe , tahniah result cemerlang!

    BalasPadam
  7. terbaik...camne dgn azam tahun baru??
    hehe....moga apa yang buruk baik itu dijadikan sempadan pada masa akan datang...

    BalasPadam
  8. seronokkan bila ingat balik? Apy new year fren..

    BalasPadam
  9. phewwwww.macam jadi.btw,gamnba no 5 coool! heheheh :P


    selamat taon baru Hans! moga sentiasa di bawah lembayung rahmatNYA :)

    BalasPadam
  10. what a colourful 2010 u ever had!..
    enjoy ur 2011 too~

    BalasPadam
  11. selamat hari raya...eh selamat tahun baru hans....

    BalasPadam
  12. wah..happy gak tgk kenangan ko sepanjang 2010...tahniah bro hans..

    BalasPadam
  13. wah.. kenangan yang sgt best itu..
    bestnya dapat memanah.. teringin juga..

    BalasPadam
  14. wahh gmba sepanjang tahun ehh...hehe..cari balek gmba awal tahun then share kt blog...best..!

    BalasPadam
  15. wahhh..berseri2 2010 awak!lots of pic!
    Happy New Year :)

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com