Khamis, 13 Januari 2011

Aksi Wheelie Terbaik Di Hadapan Lampu Isyarat Pintu Pagar Belakang Uitm Sebentar Tadi! Hahahahaha!

Tadi aku dengan budak rumah aku nak pergi makan tengahari dekat Redone di Seksyen 7 tu. Memandangkan dah nak dekat seminggu lebih tak cucuk duit dekat ATM memang sah - sah lah duit dalam dompet aku nih dah tak wujud lagi. Lalu, pergilah dekat Petronas sebelah Old Town tu untuk mengeluarkan duit di mesin ATM.

Sebelum tu kitaorang tersangkut kejap dekat lampu isyarat area pintu belakang Uitm tu sebab lampu merah. Gila panas betul dunia hari nih. Waktu tu memang dah tahu turn untuk barisan jalan kitaorang gerak tu lambat lagi. Tiba - tiba dua buah motosikal di depan bergerak tapi sekejap jer lah. Hahaha! Diorang ingat waktu tu lampu isyarat barisan kitaorang dah hijau. Motor yang paling ke depan tu seorang jer. Motosikal yang nombor dua nih pula ada dua orang. Ketiga - tiga mereka lelaki. Aku ketawa juga tapi biasa - biasa jer lah. Kiranya tak dengar lah bunyi aku ketawa.

Yang tak tahannya tu mamat dua orang tu ketawakan mamat yang motosikalnya bergerak paling ke depan tadi tu. Cess! Padahal diorang pun sama naik jer cuma nasib baik sebab diorang bergerak sikit jer. Nasib tak berlaku apa - apa kemalangan tadi. Kalau tidak mahu trauma juga aku kalau benda jadi depan mata. Aku dah agak dah pasti bila lampu isyarat berubah warna kepada hijau mesti mamat yang paling depan tu pecut selaju mungkin sebab malu dan tekaan aku betul. Bila hijau jer terus mamat tu pecut gila - gila punya. Hahahaha!


Gambar Hiasan


Tapi, yang paling lawak dalam sejarah permotoran aku tadi tu bila tetiba dua orang mamat yang ketawakan mamat yang pecut laju tu tadi melakukan aksi wheelie sewaktu semua motosikal sedang berpusu - pusu bergerak. Kalau aksi wheelie tu dilakukan dengan jayanya tak apa juga tapi yang buat aku gelak tu sebab dia buat wheelie tapi tak lepas. Hahahahahaha!

Kawan dia dekat belakang nasib bijak memanfaatkan kakinya yang panjang tu untuk terus melompat turun sementara kawan dia pula memang kelam kabut mengawal motosikal dia sebab tadi dia tak dapat nak imbangkan motosikal dia yang melelong ke kiri tu. Nasib tak jatuh kalau tidak memang kau malu gilalah sebab ramai orang kut. Tak campur dekat depan pintu pagar Uitm tu yang punyalah banyak manusia.


http://fc05.deviantart.net/fs34/f/2008/308/c/1/evil_laugh_by_BakaMichi.gif
Hahahahahahahaha!


Lepas tu masing - masing beri senyuman yang menghina jer atas 'kejayaan' mereka melakukan aksi wheelie terbaik tu. Tak kurang juga yang membunyikan hon kenderaan masing - masing pada mereka. Lepas tu diorang bawa slow gila macam kura - kura. Hahahaha! Alih - alih diorang pun pergi Petronas juga nak cucuk duit. Aku nih pula punyalah tahan ketawa waktu tu sebab diorang sebelah aku jer.


 Hahahahaha!


Apa - apapun, kepada yang seronok sangat nak tunjuk bahawa mereka ialah seorang superhero dengan membuat aksi wheelie di lampu isyarat tu maka silalah berfikir banyak kali yer. Takut nasib anda sama seperti mereka berdua itu. Hehehehehe!


Perhatian : Fanpage H.P.B Blog Di Facebook Dah Kembali Pulih. Terima Kasih Atas Bantuan Blogger Eman Cloud. Jadi, korang yang dan removed tu sila join kembali. Ekekekekekekekekekeke!

68 ulasan:

  1. muahaha macam2 ek
    bila kepOYOan... terbit
    di dalam diri ngeee

    BalasPadam
  2. hahaha ! bile tgk org wat willie je dlm hati mst ckp "jatuh la jatuh la '
    kekeke . jahat kan . huu

    p/s : tolg :)

    http://tomatokering.blogspot.com/2011/01/vote-ceq.html

    BalasPadam
  3. keh keh keh.. kalau ade aku mesti da gelak kaw kaw en en en.. hahaha..

    >.<

    ecehh,, tu ke sbab ko deactivate smlm.. hehe.. suke la tu.. hehe.. seb bek syg aku ade kan kan XP

    BalasPadam
  4. hahahaha...dh malu punya pasal..kenalah pecut gila2...

    Jom Lawat Blog Bardboo

    BalasPadam
  5. kalau aku ada kat situ n kaau diorang jatuh, aku g tolong. kesian wei..tapi aku tolong tengok dan bertanya...."sakit bang? ish ish ish....lain kali nak wheelie 2 2 tanya kena angkat" hahaha

    BalasPadam
  6. hahaha..nk gelak kan gak..tu la, lain kali bwk moto elok2 ckit ek mamat2 kat luar tu, nsib x jd ape2..nyawa ni ade 1 je tau..

    BalasPadam
  7. Hahahahaaaa... Gila terbaik.. hahaa...

    BalasPadam
  8. ada beran nak lawan gua kew buat wheelie mamat nie. da lama aku tak buat, hahaha

    BalasPadam
  9. adoi!! malu siot, mamt rempi dr mane tue...hahaha

    BalasPadam
  10. hans, pake kamera apa?? tetiba cam clear jer pic moto tgh laju too haa..

    btw, wheelie ni, kalu jatuh too best gak!.. time tgh berdarah too pergi sebelah dia gelak smpi kuar air mata..

    BalasPadam
  11. sengal jer lah mamat rempit wheelie2 ni..nyampah i...hik2..

    p.s:sis ada plan nk sewakan satu space hosting akk dgn tawrn yg best jugaklah...berminat tak ? dan bile nk tukar domain tu?roger2 je kat emel sis ke..FB ke yer ? nk buat entri xsempat2 lagik..feel kureng..tp sis dah buat entri pasal itu sebelum ni tau.cume x ceritalah langkah2 demi langkah tu

    BalasPadam
  12. kalau ada kat situ..den pun tmpg gelak..hehe
    tp yalah..mmg hari ni sgt2 panas..skrg dah brtukar rupa...mcm nak hujan..

    BalasPadam
  13. awak siap tahan gelak.. kalau saya dah gelak ngekek2 dahh.. hahaha. slalu kalau nampak mamat wheelie dalam hati cakap , " poyo gila. jatuh kang baru tau. "

    :)

    BalasPadam
  14. haha.
    nak gelak jugak.
    walaupon tak dapat menggambarkan adegan tu.
    =.=

    BalasPadam
  15. tu la padahnya....nk tunjuk gaya tak kena tempat...kan dah malu....bengong..

    BalasPadam
  16. haha! padamuka dorang.. xpasal2 je..

    BalasPadam
  17. apahal la nak buat wheelie kat
    tempat ramai orang gitu..
    kan dah memalukan diri sendiri je..
    kalau akak memang akak gelak sambil tunjuk2 kat dia..
    hahah

    BalasPadam
  18. haha..lain kali willie lah lagi,hahaha

    ~http://kampungfootball.blogspot.com~

    BalasPadam
  19. Nasib Baik Willie tak lepas, kalau willie tak lepas bawah bas macam maner??? fuhh...lame dah tak jejak seksyen7...boleh taw kt mane tempat tu berlaku...huhuhuhu

    BalasPadam
  20. abg hans! kenapa x rakam?? manala tau kot2 aku kenal org tu. gyahahahaha

    BalasPadam
  21. hahaha..teringat aku mase zmn budak2 dulu..x bleh dpt moto..msti main wili punya..hahaha

    BalasPadam
  22. hahaha... xperasan perkataan GAMBAR HIASAN bawah pic too...

    terus terpesona, camne hans leh amik pic too secara xsengaja.. ekekeke...

    BalasPadam
  23. kah33....lawak tol la mat rempit tu...I dulu pun penah tengok ugak mat rempit whilie tak jadi n hampai2 jatuh...bukan takat lawak tapi menakutkn tol..huhuhu...x syg diri tol diorg tu...

    BalasPadam
  24. tula diorang gelakan org lg. tuhan balas cash je

    BalasPadam
  25. kahkah. lawak giler. kalu ak nmpk kejadian tu td, kt situ jgk ak gelak guling2

    BalasPadam
  26. harhar...
    yoyoo ooo jek..
    kan dah malukan diri sendiri tu..

    patot ekau ceramah sikit kat dorang kat petronas tadi...

    hahahha

    BalasPadam
  27. kalo yg pembonceng tuh jatuh terlentang ke x pasal2 koma nanti...huhu

    BalasPadam
  28. hans ko pun uitm shah alam ke ? wehh aku pun. hehehe...

    BalasPadam
  29. Aku kalo tgk budak2 dk willy depan aku, cepat2 aku tadah tangan, jatuh la ko wahai budak tak guna...wakakaka

    BalasPadam
  30. kat jln tu mmg bnyk kereta..haish.nak melintas smpi 15 minit..tu pun,takut2..

    BalasPadam
  31. haha...pengajaran terhadap dorang...dah malu tu mesti x buat dah kot...kih3..

    BalasPadam
  32. sibbaik selamat..klu x mlm ni mkn knduri la gamaknye kan...bdk mne la 2 kan????miahahaha~~~

    BalasPadam
  33. diorang nie leh masuk raja lawak nie . Takpun berlakon citer Adnan Sempit 2

    BalasPadam
  34. lol, klu jatuh konpem rmai yg akan tolong
    tolong gelak ataupun tolong tengok,hak3

    BalasPadam
  35. hahahaa... harap2 org tu baca entri nie... XD

    BalasPadam
  36. hahahaa..gile..mamlukan diri sendirik je..

    BalasPadam
  37. kalo jatuh konfem tebal 8 inci muke drg!! hahaha


    latest entry : |penyimpan mohor besar raja-raja dah takde??|

    BalasPadam
  38. haha sengal je. npe r ta jtuh je trus. hahaha

    BalasPadam
  39. har har harun salim bachik...nak gelak ke nak kesian nie...

    BalasPadam
  40. hahaha...cm bdo jea depa tuh...bt mlu cmpny jea...blik pi rejam muka dlm mesin bsuh...

    BalasPadam
  41. free je dpt tgk wayang cerita aksi kelakar yg giler2.......

    BalasPadam
  42. wheelie ngan beskal pink aku pon okeyh kan!!hiiiiiii

    BalasPadam
  43. hoho..

    bagus...
    terbaek...

    hmmm...

    ki$$ your churp2 <>..

    nice position... i like...

    BalasPadam
  44. hoho...

    bagus..
    terbaekk..

    hmm..

    ki$$ your churp2 << down side>>

    i like this position...

    BalasPadam
  45. 'Aku ketawa juga tapi biasa - biasa jer lah. Kiranya tak dengar lah bunyi aku ketawa.'
    -tipooo.... ko ketawa tak denga.. tgk gamba katon tu pun da blh denga.. hehehhee ; b

    BalasPadam
  46. fuhyoooo
    hehehe....
    pernah nmpk mereka buat aksi depan mata tengah drive...
    jatuh depan mata
    boleh bangun blik lari ekeke
    hehe

    BalasPadam
  47. hahaha ini olang pun ada woo..malu lor =P

    BalasPadam
  48. hmm
    seb bek dorang leh cover ayu kat atas jalan tu..
    atapi lau excident tu sia2 je hidup kat 2 dekad kot...
    nak betul2 tunjuk skil ikutla jalan yang halal..
    ade saluran yang betul under PDRM dan syarikat swasta yang cari mat2 motor yang hebat dalam skil2 moto ni..
    diorg tak tau kot..

    BalasPadam
  49. Haha..tengok freeshow la gamaknya ye kau.
    Terbaru di SuaraSendiri
    Utama : Tipu!! tipu!! tipu!!

    BalasPadam
  50. hahaha. alah, kita tak sempurna. :D ang xnk try? haha

    BalasPadam
  51. hehe padan muka..poyoss lagi..apedaa

    BalasPadam
  52. hahahaha...gaya tak kene tempat..mmg la macam tue...
    rase kan..
    mesti malukan..

    adooiii...

    BalasPadam
  53. uihh!!
    mana nak simpan muka tu..
    heheee

    BalasPadam
  54. tgk orang mcm 2..doa diorang jth je..tp mcm xbaik plak kan..huhuuhu..

    BalasPadam
  55. Ahakz.. Kalau aku nampak dorang jatuh.. siap sedia baca Yassin depan dorang..wakaka..

    BalasPadam
  56. haha, tak boleh pergi der!
    haha!

    BalasPadam
  57. wakakaka aku boleh bayangkang mmg x boleh blah pnya mat rempit tu! hahahahha

    BalasPadam
  58. salam

    haha bengong je kan..
    last malu sendiri..kehkeh..

    BalasPadam
  59. hahahahahaha.. kalau aku, mmg puas hati gelak kot. kalau tambah rajin, tanya la : "abang yang buat willie tak jadi kat traffic light tadi kan?"

    HAHAHAHA

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com