Jumaat, 7 Januari 2011

Bro! Saya Nak Kasut Warna Putih Nih Size 9! Taknak Size 9 Warna Hitam!

Semalam(Pagi Khamis) lepas habis aku mengketedarah dekat Yankie Hut seperti dalam entry sebelum nih tu maka aku dengan 2 orang lagi budak rumah pun bertolaklah pula ke Uptown Shah Alam sebab nak ambil barang yang member aku tempah nih. Wah! Sekarang motosikal yang parking bawah jambatan tu dah kena bayar untuk parking. Adoyai! Semua duit sekarang!

Semalam masa aku keluar rumah tiba - tiba aku perasan selipar aku tak ada. Entah mana hilangnya pun aku tak tahu! Jadi, aku pun rembat kejap lah selipar budak rumah. Aku mengambil kesempatan singgah dekat uptown tu dan nak cari selipar atau kasut lah yang mampu membuat hati aku berkenan nak membeli. Akhirnya aku dah jumpa satu kasut nih. Cantik punya! Warna putih! Dekat papan display tu dia letak kasut saiz 9. aku pakai dah memang elok dah tapi kalau ada size 8 lagi cool!


 Gambar Hiasan


Aku pun dah bersemangat gila dah nih bagitahu bro dekat kedai tu yang gua nak kasut warna putih nih size 9. Lepas tu bro nih pun pergi lah selongkar - selongkar dekat bahagian dalam tu. Apa kejadahlah lama sangat bro nih selongkar. Lepas tu aku pergi lah usha. Tiba - tiba rasa hati aku panas jer sebab dia selongkar dekat bungkusan plastik stok kasut yang sama tapi warna hitam. Lepas tu dia tanya aku nak yang jenis mana. Aku pun ambil kasut tadi dan tunjuk dekat dia,"Saya nak kasut nih yang warna putih. Size 9. Tak pun size 8! Tak mahu yang hitam!"

Lagi sekali aku rasa sakit hati! Bro nih lalok ker apa? Dia tanya lagi aku nak yang warna apa. Aku cakap lah putih! Tapi dia selongkar lagi dekat plastik yang stok kasut dalam tu semua warna hitam. Lepas tu aku dah tension sangat sebab mengantuk punya pasal aku cakaplah kalau tak ada tak apa lah bro. Lepas tu baru dia cakap tak ada! Cess! Kan senang cakap awal - awal! Ini dah memberi aku harapan yang menggunung dah! Panas hati tul aku!




Pergi kedai lagi satu! Bro yang seorang nih pula tidur! Waktu aku datang dia terjaga! Kasut yang aku nak tu ada dekat papan display kedai nih juga. Aku tanyalah ada ker tak kasut nih. Dia masuk cari sekejap jer lepas tu dia kata dah habis stok. Sama ada betul habis stok atau dia malas nak cari sebab mengantuk. Fuh! Memang aku rasa kecewa gila semalam. Ikut hati nak jer aku ambil kasut yang dipamerkan tu lepas tu aku pergi cakap dekat bro - bro tu,"Kalau dah tak ada stok janganlah letak depan bro. Ini namanya memberi harapan palsu!!!"

Hahaha! Rasa tension gila sebab bila aku dah nak beli tapi stok pula tak ada. Haih! Jadi, kempunan lah untuk bagi kaki aku melaram dengan kasut baru. Hahahaha! Lepas nih nak cuba cari lagilah tengok. Minta - minta stok ada. Kalau tidak memang aku nak cakap jer dekat bro tu macam dekat perenggan atas nih. Hahahaha!

Ar ar! Tadi seorang blogger iaitu Blogger Sudirman ada ajak aku join satu contest yang dia buat. Aku kalau contest yang tak payah jadi follower nih memang aku minat sangat - sangat. Hadiahnya pun menarik. Tapi, sebab contest nih kena letak gambar mak aku jadi aku tak dapat joinlah. Mak aku tak bagi letak gambar - gambar dia nih. Jadi,sebagai anak memang kena hormatlah pada permintaan mak sendiri. Tapi, contest dia buat tu memang menarik.


Jadi, kepada sesiapa nak join contest mengenai emak/ibu/umi/mama anda..

Bolehlah click gambar dibawah nih.


42 ulasan:

  1. tak ada stok eh, nasib baik dia tak cakap stok ada tapi tinggal sebelah je :D

    BalasPadam
  2. huh! sabar je lah. kalau aku pun bengang jugak benda yg aku nak tak dapat.

    BalasPadam
  3. grrr.... memang nak marah la kalo salesman mcm tu..

    http://ishikosworld.blogspot.com/2011/01/111-tak-nak-ade-sape-sape-nak.html

    BalasPadam
  4. nasib baik tak tukar jd hulk kat kedai tu..ehehe..

    BalasPadam
  5. hahaha..aku pernah kena kot..tp kasut putih kt gmbr tu mmg smat

    BalasPadam
  6. Nasib bek aku tak beli kasut lagi.. (xde kene mengena ni.. hehe)

    BalasPadam
  7. gile takut aku tgk pic hans mengamuk haha

    BalasPadam
  8. saya pulak kdg2 susah nak cari kasut. jnis kaki besar bak kata mak, tp badan kecik. org kedai selalu tperanjat bila sebut kasut saiz berapa..haha

    BalasPadam
  9. ko pun minat putih? same2.... hahahhaa

    sekarang aku pakai kasut DR CARDIN kaler putih~ ade strip biru merah kat tepi. pergh! puas hati~ hahahha

    BalasPadam
  10. pe ssh koletak jela kapur kasut adik ko yg skolah ke..hak2

    BalasPadam
  11. memang menyirap kalau kat display ada,kat dalam store xada

    BalasPadam
  12. salam..tq letak link man..but..tak de pun kata dalam contest tu kena letak pic mak...emm..tak bca betul2 ni kan...hahahahha...

    BalasPadam
  13. a'ah betol2..mcm bagi harapan palsu je..huhu

    BalasPadam
  14. sudirman : bukan xbaca habis...maksudnya disini pic yang ada pun mesti ada pic emak aku...so,aku xdapat join lah...sebab xada pic family

    BalasPadam
  15. kalau aku beli kasut mesti longgar belah kiri...nape ek?

    BalasPadam
  16. To sham:Kaki manusia kan beso sebelah..hihi..

    Hans: Haha..bese la tu penjual2 kat uptown..kiz pun salu gak g sana..hihi..kalu terjumpa tegor eah..kiki

    Jom sini,
    Back To School oyeah!

    BalasPadam
  17. gila itu salesman..hoho

    http://azisweetness.blogspot.com/2011/01/aku-tak-sombongaku-cume-bermuka-masam.html

    BalasPadam
  18. mak yaty pun tak bagi jugak share gmbar die..hihi

    BalasPadam
  19. sabar bro sabarrrr...rilekssss...hehe

    BalasPadam
  20. hahaha.. aku syak kedai kedua ko masuk tu dia malas nak cari. ko datang la time dia segar2.. =))

    selamat mencari kasut baru..

    BalasPadam
  21. aku suke kasut putih size 8... apesal saiz kita same ne.;.

    BalasPadam
  22. Adeh.. bisa juga.. hehe.. sabar jak lah.. hehe..

    BalasPadam
  23. hmm tak pe, nanti stok baru sampai g la sana lg..hee~

    BalasPadam
  24. hahaha.saje je salesman tu ek..

    BalasPadam
  25. siannn..tu namenye xde rezki kan...buat masa tu..maybe ari laen ade...

    hurm sis pun xleh letak2 pic emak ni...xdapek le nk join

    BalasPadam
  26. mungkin pekerja tu simpan sebab jelous tngok orang lain pakai lawa.

    BalasPadam
  27. berniaga hans tarik pelanggan untuk barang lain lah tu haha

    BalasPadam
  28. bukan ape tu hans. taktik menarik pelanggan. cam blogger kita la jugak. tajuk gempak siot, skali baca entry, cter lain..hahahh

    BalasPadam
  29. nak beli kasut pun susah kan

    BalasPadam
  30. Lawa kasut tu bro.. Kalau kaler puteh mmg gempak... Kalau kaler hitam mmg macam polis jer pakai.. haha... Nway, aku pun nak join kontest bro sudirman... Cantik dia punya hadiah... haha..

    BalasPadam
  31. takpo dehh ..cari kat kedai lain atau cawangan lain ;D

    BalasPadam
  32. mmg bengang bila keadaan camni..kadang kasut dah cunnnnnn kaler berkenan..alih2 hbis la..xde stok..panas jer hati kan

    selalu jadi kat aku bila saiz aku selalu jer xde..ish2..kasut tuk stok2 kami comel jer selalu ada :(

    BalasPadam
  33. hehe,,lek lek,,ngee,,die xtao xde stok kot,,hehe,,

    BalasPadam
  34. kempunan...kempunan....mmg xde rezeki la hans nk melaram dgn kasut putih tu...hu.hu.hu...

    BalasPadam
  35. hai... hahahha.... lawak gak u ni.... pandai melaram juga.. hehe tapi yang lawak king tu... sal kasut.. saya pun sama asal nak beli kasut je, mesti jumpa yang display aje... asal yang saya berkenan je mesti tinggal display... huhuhuhu...

    BalasPadam
  36. cantik jgk kasut ko ni hans...

    BalasPadam
  37. cantik kalau kasut bentuk mcm ni aku teringin nk satu tapi!! bro tu mmg lalok! sengal btol kalau aku sah aku x beli sbb dia bagi warna lain..

    BalasPadam
  38. sengal ke apa? lol lalok atau dia tak cukop tido

    BalasPadam
  39. lenkali boleh jugak tanya, kalau malas nak cari, boleh tak kita nak cari sendiri...?

    Jom Join GA PILIH THEME BLOG

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com