Sabtu, 1 Januari 2011

Lepak Dengan Kawan - Kawanku Sempena Tahun Baru

Akhirnya buat pertama kali untuk cuti semester kali nih aku kuar beramai - ramai dengan kawan - kawan sekolah aku. Ramai tu tak lah ramai sangat. 4 orang jer tapi riuhnya macam 30 orang! Hahahaha! Tadi, aku keluar dengan kawan aku Pijai, Akram dengan blogger Gadis Kampung Separa Bandar yang merupakan kawan sekelas aku dulu.

Kami berempat menuju ke Alor Setar Mall tadi. Mula - mula rancang nak tengok filem Janin tapi member aku si GKSB dah tengok dah. Pi tengok awai buat apa tak tau! Haih! Hahahaha! Lepas tu nak tengok filem Tourist tapi lewat sangat! Jadi, tengoklah filem dekat bawah nih!




Mula - mula aku tak berani nak tengok filem nih sebab member aku cakap abang dia kata tak best. Tapi, memang tak best tapi masa babak awal jer lah. Bila sampai dekat dia kena tangkap dengan orang - orang kecil dari Negara Liliput tu terus lawak sampai ke habis. Memang kami berempat gelak macam nak gila walaupun seat kami dekat baris ketiga paling depan. Panggung memang penuh gila tadi! Hohohoho!

Tak sangka nama negara orang kecil tu Liliput sebab masa aku sekolah dulu member aku si Pijai tu suka sebut Liliput. Mau tak gelak aku dengar! Memang best lah tahap komedi filem nih! Layan!!! Lepas habis tu pergilah snap gambar dekat luar tu. Okay! Aku dah berisi! Jangan tegur apa - apa! Hahaha!


Aku Dengan 2 Orang Member Aku
Yang Asyik Buat Aku Gelak Tak Berhenti


Bersama Dengan GKSB!
Kami Bertiga Satu Kelas Masa Sekolah Dulu!


Masa Nih Tengah Dalam Perjalanan
Nak Makan Dekat Iman Char Kuew Teow!


Tengok Meja Kosong Jer Padahal Pindah Meja Sebab Hujan!
Melantak 2 Pinggan Pula Aku Tadi! Hahahaha!


Waktu Nih Aku Dah Kenyang Gila!
Tambah Pula Dok Bersembang Sampai 2 Jam!
Sambil makan sambil gelak pula tu!
Makan 1 Cucuk Satay Nih Jer Ambil Masa Berpuluh Minit
Nak Kunyah Bagi Masuk Dalam Perut! Hahahaha!


Senang cakap kalau keluar dengan 2 orang member aku si Pijai dengan Akram tu kalau tak gelak sepanjang masa memang tak sah. Dan bawalah pergi tengok filem jenis apa pun! Seram ker romantik ker bunuh - bunuh ker memang akan jadi komedi! Kalau filem komedi bertambah - tambah lah komedi dia. Hohoho!

Apa - apapun, kenangan tadi tu memang manis dan menggembirakan dan moga hari - hari mendatang untuk tahun baru nih sentiasa membuatkan aku gembira. Insyaallah! Terima kasih kepada mereka bertiga!  


Selamat tahun baru semua!


Sumber Gambar : Camera Gadis Kampung Separa Bandar

30 ulasan:

  1. baguih letak pic kita kecik2..

    xla nampak aku ni besaq sgt hahaha

    BalasPadam
  2. ohoooooooii..seronoknyer..
    btw,HNY HANS!!!

    BalasPadam
  3. slamat taun baru..mga taun 2011 ni akan jadi lebih baik dari taun 2010...insyaallah...

    BalasPadam
  4. gempak seyh!

    selamat tahun 2011 ;)

    BalasPadam
  5. 1st time jumpe GKSB yg suke gelak2 masa mini gath dkt Times.. hehe sonoknya.. ok lah nk tgk gulliver traveler pasni. hohoho

    happy new year!

    BalasPadam
  6. GT tu best lagi kalau yg versi lama punya.hehehe :P

    selamat taon baru Hans! :)

    BalasPadam
  7. Selamat tahun baru, marilah kita berazam jadi seekor semut..haha

    BalasPadam
  8. alahaiii..nape tak tengok cte Janin!!

    baru nak tye best ke tak kalau tengok.hahahha :)

    BalasPadam
  9. selamat tahun baru abg ! :) terbaik lagi.

    BalasPadam
  10. hans bila kita nak lepak juga. hihi

    BalasPadam
  11. awat macam malu malu je makan satey tu ?

    ape pun, selamat tahun baru 2011.
    semoga tahun ni lebih membahagiakan.

    BalasPadam
  12. amboi abg...sakan no malam tahun baru...

    BalasPadam
  13. huh! 3 laki sorg je pmpuan? ape2pun seronok kat bila dpt kluar dgn kwn2 ramai2 mcm tu...

    BalasPadam
  14. Gulliver travel memang best pon...klakar gila tengok badan dia kena tembak....hahaha...jom g Liliput nak? hahaha

    BalasPadam
  15. haaaaaa.. nanti belanja aku satey 50 cucuk!! lalala~

    BalasPadam
  16. Selamat tahun baru..
    Oh.. GKSB pun ade selit gamba korang ni. seronok la lepak sama kan.

    Agk jeles la ko da dapat layan movie Jack Black tu Hans.. Kalau dapat link download jgn segan² kongsi ok ;D

    BalasPadam
  17. selamat tahun baru hans.. best yerk sambut thn baru camtu..

    BalasPadam
  18. dah tgk cite ni,memang best...layannn^^

    BalasPadam
  19. siapa nak tahu pemenang kontest saya, sila datang kemari ya, hehe selamat tahun baru :)

    BalasPadam
  20. char ketiow? mane pix? fave tu:)

    BalasPadam
  21. Jai lepak kat uptown shah alam, ezad exist je sorang yang ada..hu3

    BalasPadam
  22. happy new year! still sempat lagi kan

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com