Isnin, 28 Februari 2011

Arghhhhhhh! Aku Kena Samannnnnnnnnn!! Dah Duit Tak Ada! Sob Sob Sob!


Pagi tadi gua ada midterm. Sumpah gua tidur mati sebab mimpi baik punya! Tengah seronok gua bermimpi tiba - tiba budak rumah gua si Eman kejutkan gua,"Oit,bangun oit!! Kelas! Kelas!"

Gua dalam hati waktu tu,"Adoiyaiiiiiiii! Kecoh lah lu! Baru pukul berapa jer nih!" Alih - alih terbuntang mata gua bila tengok jam dah menunjukkan pukul 9 pagi. What the.....! Arghhhhhhh! Gilalah! Midterm test dah start kut! Mampus gua! Gua pun terus la mandi sambil menggosok gigi tanpa menghiraukan kedinginan air yang keluar dari paip tu. Lepas tu bergegas - gegas gua bersiap dan memecut motosikal.




Fuh! Sampai dekat kelas terus jawab test. Gua dah cuak sebab gua budget nak bangun awal nak study semua tapi dah bangun pun masa matahari tengah bertafakur atas langit memanglah tak sempat. Nasib gua study juga semalam dan alhamdulillah boleh juga lah gua goreng. Tapi ada juga gua merepek jer tu. Hahaha! Gua masuk lambat tapi keluar awal sama dengan budak - budak yang dah lama datang sampai pensyarah gua tanya,"Eh,awal kamu keluar? Kamu bukan datang lewat ker tadi?"




Gua senyum sambil cakap,"Saya sama macam dia!" sambil menunjuk ke arah seorang budak kelas gua yang datang lagi lambat dari gua tapi keluar awal. Kehkehkehkeh! Sumpah gua pelik sebab semalam gua tidur lebih awal dari hari - hari biasa tapi asal gua tak sedar langsung nih. Apa - apapun, terima kasih sangat - sangat kepada budak rumah gua iaitu Eman kerana mengejutkan gua. Kalau tidak hilang markah midterm gua.




Motosikal gua ada masalah. Esok gua nak hantar pergi bengkel! Wah! Budget gua nampaknya dalam sekitar RM50 ke RM60 sebab nak tukar gear yang dah tak makan tayar tu dengan minyak hitam motosikal gua bocor. Nak kena tampal la tukar gasket jadah apa lagi. Haih! Dah gua tengah kepokaian nih! Tadi, sajalah gigih gua check gua kena saman ker tak. Gua budget gua tak kena saman alih - alih gua ada saman!!!! Arghhhhhhhh!! Stress! 3 pula tu saman gua! Menyesal gua check! Mana nak cari duit nih! Sob Sob Sob.

P/S : Hahahaha! Gua Tak Kena Pun Saman Tapi Tadi Gua Dapat Link Yang Gurau - Gurau Kata Kita Kena Saman Langgar Ayam Lah Apa Lah! Tapi Sebab Tadi Member Gua Kata Laman Web Tu Phising Tadi Tu Phising. Takut Nanti Diorang Guna IC Kita Ker Apa Ker! Jadi Gua Buang Lah! Heheheh!


 Jom Join Contest Situasi Hans

19 ulasan:

  1. baru je bayar saman...mula2 check guna num ic xde saman..check no plat ada plat...tp mmg dah tau ada saman..1 dh BL

    BalasPadam
  2. cis. menyesal aku check.
    kesalahan yg ketiga tu mmg tak boleh blah! hahaha :D

    BalasPadam
  3. ari ni bukan ari ko.. Sabo jelar..

    BalasPadam
  4. mati2 aku ingat betul.. rupanya main2..

    BalasPadam
  5. ayah niesz ade ckp, kalau x nk aktifkan dulu saman tu, jgn check...ehe..

    BalasPadam
  6. skrg ni biasa main saman aje...blog punya pasal pun ada juga saman2...
    nama saya repot bin saman

    BalasPadam
  7. selamat mendapat markah best dlm midterm...

    BalasPadam
  8. erk!..macam-macam..sabor jela..haha~

    BalasPadam
  9. Hans, tak tahu Hans suka ke tak.

    http://julianaviolet.blogspot.com/2011/02/mas-popularkan-blog-tempatan.html

    BalasPadam
  10. pernah juga aku dapat saman.buat tak tahu saja.

    # # Imageshack lawak katak !# #

    BalasPadam
  11. kawan aku kene 12 saman,total rm2600 huhuhuhuhu

    kalo tak malas,singgah la 18SG!!gambo baby dilahirkan!

    BalasPadam
  12. terbangun jugak ko ek...

    nasib baek...hehe :p

    BalasPadam
  13. betul ke ni kena saman? ke yg ko check dekat web gurau2 tu ?

    Pendapat anda?
    jangan cepat melatah

    BalasPadam
  14. check saman kat web mana tu? better share kat sini kalau betul2 web tu phishing..bleh sama2 elakkan :)

    BalasPadam
  15. Nasib sempat jawab, kalau tidak kena repeat.

    BalasPadam
  16. haha...dah try dah check saman...mmg mintak kne maki jek....hahhaa

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com