Jumaat, 18 Februari 2011

Gara - Gara Lipas! Aku Jadi Gila! Arghhhhhhhhhhhhh!!!

Tadi aku tengah rajin nak buat academic writing aku...tiba - tiba terdengar bunyi 'Pupppp'! Aku pun tolehkan kepala aku ke tempat bunyi tersebut terhasil sambil berkata,"Apa benda yang jatuh nih???" Kemudian, secara automatiknya aku berkata,"What The F.....!!!!" sambil terus berdiri menjauhi makhluk tu dengan sepantas kilat.



Siyotttttttttt!!! Macam mana dia boleh masuk ikut tingkap nih? Arghhhhhhhhhh!!! Menyesal aku buka tingkap bilik aku! Dah 2-3 minggu aku buka tak pernah pula jadi kes macam nih! MATI AKUUU!! Lepas tu aku teringat pula bila binatang nih kalau dia masuk dengan gaya terbang itu maksudnya dia berjantina betina dan sedang mencari tempat untuk bertelur. Sumpah aku dah tak tahu nak buat apa - apa! Dekat tangan aku masa tu tengah pegang kotak pensil sebagai perlindungan diri. Hahahahaha!

Macam Nih Lah Gaya Aku Tadi!


Kemudian, binatang nih jalan slow - slow! Entah mana dia pergi! Aku nih punya lah alert tengok mana dia pergi. Aku pinjam kejap bantal roomate aku! 10 minit rasanya aku berdiri sambil mengangkat bantal untuk standby pukul binatang tu! Saatnya telah tiba! Aku cuba pukul binatang tu! Tapi tak mati pula! Dia melarikan diri! Aku dah tak boleh sabar dah! Aku keluar bilik! Hajat di hati nak cari penyapu tapi alih - alih terjumpa racun serangga jenama Tesco yang 'WANGI' bau semburannya tu.


 Macam Nih Lah Keadaan Bilik Aku Tadi! Hahahaha!


Tungguuuu lagiiiiiii!!!!!!! Memang aku buat part time job lah tadi! Jadi macam orang yang fogging tu!! Hahahaha! Berkabus bilik aku sebab ubat nyamuk tu! Menggelupur sudah binatang tu! Dan aku yakin dia sudah mati sebab aku pun sesak nafas duduk dalam bilik! Gara - gara binatang nih juga aku dapat member - member baru dekat twitter. Semuanya mengalami perasaan yang sama dengan aku. Hahahaha!

 
Berambuslah Kau Wahai Binatang!! Hahahaha!


Apa - apapun, sebab binatang tu aku dah tak boleh buat kerja! Berpeluh - peluh dahi aku tadi! Aku benci betul binatang nih sampai aku menyamakan binatang nih dengan binatang yang lain. Hahahaha! Kemudian, mulalah terfikir nak pindah dari rumah sewa nih. Sebabnya ialah pasal binatang nih. Hahahaha! Sumpah aku geli dan cuak. Haih! Aku pelik betul lah macam mana lah orang Kemboja boleh makan binatang nih macam makan goreng pisang? Adoiyaiiiiii!!!!


Arghhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!! Aku fobiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!


P/S : Entry Ditaip Dalam Keadaan Tidak Tenang!
Tingkap Bilik Sudah Ditutup Rapat! Harap Maklum!

32 ulasan:

  1. tak suka cicak,lipas ok lagi..heeee

    BalasPadam
  2. hahaha,,kesian gile,,takut lipas eh,,ngee

    BalasPadam
  3. woofer : cicak tak ada apa2 lah...

    isziey : aku fobia...hahaha

    BalasPadam
  4. waa..baru smlm lipas pnjat kaki ku..
    gelinye

    BalasPadam
  5. saya pun tidak suka lipas sebab dia suka terbang2 menggila!;-P

    BalasPadam
  6. lipas aku boleh tahan..tp spiderrrrrrrrrrr..heeeeeeeeeeeeee...


    hans aku tag mung.. aku dia & vintage

    BalasPadam
  7. heee~ comey je gaya...hahaha lipas je pun...gaya mcm raksasa dtg myerang...hihihi

    BalasPadam
  8. aku rasa aku lg fobia tgk gmbar spider yg last tuh. haha

    BalasPadam
  9. lipas tak bersalah~

    hahah. ko tau x pas ckp2 kt twitter psl lipas tu, aku offline. tido.

    teka apa jadi?

    ada sekor LIPAN entah dtg dri mana tiba2 duk jatuh atas aku. aku raba2 dlm gelap, rasa mcm panjang je. terus aku bukak lampu dan nmpk lipan bodoh tu tgk bersiar2 atas tilam aku.

    nasib baik wktu tu aku x lena lagi.

    aku kuis2 dia, ingatkan dia nk gulung la diri tu, tp hampeh x. terus aku amik kertas, aku bungkus dia dlm tu. pastu amik tisu, balut lagi, siap dgn getah. x bagi dia kuar.

    dan lepas tu aku takleh tido sampai skang....

    BalasPadam
  10. Peh hans, takut lipas macam takut harimau lak..haha...Relax2 sudah...Cuba standby penyapu ke untuk ketuk diaorg..Kesian bantal roommate tu jadi mangsa..hehe

    BalasPadam
  11. hahaha lawak ah.sebesar-besar ko pon takot sekecik-kecik lipas.hehe
    pukul ngn bantai mmg la lipas tu akan sehat walafiat =p

    BalasPadam
  12. kalau tengok dia jalan, oke lagi. tapi kalau dia dah start terbang tu, dah cuak. takut dia hinggap kat muka..eeeii

    BalasPadam
  13. eiiiuwww....benci lipas!! fobia klu de lipas masuk bilik.. mmg xkan masuk bilik laa aku jawabnyerrr.. huhu..

    BalasPadam
  14. Yeay!!! Nanti nak usik Hans dengan lipas kalau jumpa Hans.

    Miahahahahah! *gelak jahat*

    BalasPadam
  15. tkut ke? hehehe..sis cuma gelii jee sebab kalau tepegang lipas baunyee iskk busukk giler..

    ngelat ye nak pukul pkai bantal membe..nape xpkai bantal sndiri? hahahaha..

    BalasPadam
  16. lipas ok je!! tapi kalau serannga kecik yg len,,seram cikit!!hehe

    BalasPadam
  17. lipas leh tahan lagi.. tapi kalo cicak... uwaaaaaaaaa..........

    BalasPadam
  18. eleh... lipas je pun....
    kalau aku la, aku lenyek-lenyek je...
    hehe...

    Oopsss... tak berniat nak takbur, tapi setakat lipas dan cicak, insyaAllah takde masalah la...

    BalasPadam
  19. geli ngn lipas bile dia kelambut kabut lari...huhu

    BalasPadam
  20. eiii!! dgr cite kau leyh bayangkan dah.. sbb aku pun sama.. aku kalau jupe lipas da tak leyh gerak dah.. kene jerit dulu baru boleeh lari.. haha~ tapi skunk ni lipas dah kurang da kat sini sebab kucing aku suka tangkap dia.. so hans.. ko bela lah kucing ye! hehe~

    BalasPadam
  21. erk... x suke jugak ngan cik atau encik li nih.. hohohoh. tetibe dr gagah berani kepada si penakut giler..

    BalasPadam
  22. wah!aku pon takut lipas..dari jauh dah boleh bau badan dia..........hua~~~haha

    BalasPadam
  23. lipas terbang la lipas paling dibenci olh hakak...huhu. klu yg jalan2 tu leh tahan lagi, seriusss..

    BalasPadam
  24. eeeeeeeee lipas mmg busuk, paling truk dlu amik penyapu sebat sampai mati

    BalasPadam
  25. hahahaha
    ni yg kecoh kat twitter semalam kan?
    tp mmg weh, aku pun geli + takot lipas. hahahaha

    BalasPadam
  26. Cute je takut lipas.

    SK tak suka tikus dalam rumah. Harus tak lena tidur kalau jumpa benda alah ni

    BalasPadam
  27. kat sini mereka ini siap wat kampung dalam rumah kami... xtaw la nk wat mcm mana..

    time musim panas lagi la.. mmg berperang habisan..

    tapi lipas cini lain skit.. comel dan kecik je.. xmcm mesia..

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com