Sabtu, 19 Mac 2011

Bahana Bila Modem Streamyx Lancarkan Mogok

Tidak ada benda yang kekal di dunia ini. Begitulah jua dengan tuah gua yang sudah pergi meninggalkan gua selepas 3 hari bersama gua. Adoiyai! Petang semalam bersamaan dengan hari Jumaat memang Shah Alam dilanda hujan lebat serta ribut petir yang memang dasyat.
Jadi, gua mengambil kesempatan tersebut untuk tidur dengan nyenyaknya. Apabila terjaga dan gua cuba untuk online tetapi apakan daya internet rumah gua tiba - tiba tidak dapat digunakan. Gua bertanya rakan - rakan gua yang tinggal berdekatan dan mereka kata internet mereka tak ada masalah.




Adoiyai! Nampaknya modem streamyx rumah sewa gua sudah lancarkan mogok tidak mahu bekerja. Ini mesti shot sebab kilat nih. Tension gua! Dah lah gua nak bertafakur buat assignment minggu nih tapi ajdi macam nih pula. Jadi, sewaktu entry nih ditulis gua sedang berada di rumah member gua mencari journal tambahan untuk academic writing gua. Adoiyai!

Tak tahulah bila modem nih akan kembali pulih. Paling tidak Isnin nih baru boleh telefon pihak streamyx untuk betul kan! Haih! Stress sebab bosan! Esok dan ahad nih tak tahu lah nak buat apa sebab internet tak ada! Segan aku hari - hari nak pergi rumah orang lain semata - mata nak online! Sob Sob Sob! Bosannnnnnn!!!!

P/S : Ini Adalah Auto Post Entry Yang Ditaip Pada Tengah Malam Semalam

20 ulasan:

  1. modem streamyx memang sensitif
    umah dah bape kali dah tukar
    huhuhu

    BalasPadam
  2. hahaha..boleh mati kutu kalau xdpt nk on9, mcm niesz..hee..

    BalasPadam
  3. salam hans, lama juga tak ke sini.
    kesian kamu, sabar2x
    senin2 ni pas subuh kamu telefon org tm ye:)

    BalasPadam
  4. sabor en hans, sabor...dugaan tuh

    BalasPadam
  5. kne bli modem baru ni bro..
    hahaha.. besenye aku klu ada hujan kilat, pasti cabut plug modem.. lps ni kne amik iktibar bro..

    BalasPadam
  6. kita faham sgt perasaan ini...
    jgn modem tu rosak n kena beli baru sudah

    BalasPadam
  7. dulu akunye modem rosak die gantikan yg baru je..

    BalasPadam
  8. ahad pn ada yg kerja la... heheheheh call la bwt report.... jgn ckp kene kilat nnti x dpt warranty hehehehe

    BalasPadam
  9. adoii...kala gua, gua pon tensen~

    BalasPadam
  10. eh2 hans..
    knape nk kena tggu ari isnin br nk contact streamyx?
    nk kol skrg pon blh..
    contact centre dy 24hours..
    sy keje kt contact centre streamyx kot...
    modem tu sume lampu mmg x menyala ker mcm mane?
    klu sume x menyala try psg kt power socket lain dlu...
    klu masih sama call la contact centre streamyx kt 100 plh bhs n plh 1 tuk teknikal yer..
    pastu bwat report under modem faulty ok...
    da buat report nt tggu la dlm tempoh 72jam bergantung pd punca kerosakan tp slalunye x sampai 72jam pon....huhuhuhu

    BalasPadam
  11. aku penah alami ape yg bro alami... tapi hati2 skit tau , kdg2 hujan lebat atau blackout ni bole buat password streamyx tu ter-reset... skali ter-reset , rujuk tm trus tau...

    BalasPadam
  12. patut la lama xon9.. sabo ek.. ade hikmah tu. kan2

    BalasPadam
  13. bersabarlah anda wahai hans!

    BalasPadam
  14. salam
    kalau streamyx gua lancarkan mogok gua ..bawak notebook ke kedai mamak..

    BalasPadam
  15. tuko pkai unifi la plak hans.fiber cable.power punye! hehe

    BalasPadam
  16. kesian dia..hehe.strmx kat rmh masz buat hal lepas gempa hari tu..org byk ckp,line internet problm sejak akhir2 ni sebab effect gempa..xlengkap kan hidup tanpa strmx???hihihi

    BalasPadam
  17. hahahah,,,hans,,,streamyx standard weh,,,memang suka kalo ujong mggu dia saja je down kan,,tambah2 lg nengok ko jenis active user nye

    BalasPadam
  18. relex... ble takda tenet, baru leh pikir utk buat keje laen... cthnya membaca al quran (haha perasan baik aku ni)

    hans jom join kontest kat blog aku. segan nak ajak ko nih. tp aku ajak jugak ar... org lain pun leh join. jgn segan2...

    kontest 2 dlm 1

    BalasPadam
  19. tak suka bila modem rosak..serious rasa bosan giler..nak marah je keje nanti..hihi

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com