Selasa, 22 Mac 2011

Bunohan

Filem:
Bunohan


Pengarah:
Dain Said


Pelakon:
Faizal Hussein, Zahiril Adzim, Pekin Ibrahim, Bront Palarae,
Namron, Wan Hanafi Su, Amerul Affendi, Shoffi Jikan & Etc.


Trailer:



Untuk Maklumat Lanjut Sila Klik Di Bawah



Saya amat tertarik dengan filem ini kerana pertama mungkin terdapat banyak kelainan yang cuba ditampilkan terutama dari segi jalan cerita dan isi di dalam filem ini. Itu apa yang saya rasa lah apabila selesai menonton trailer dan membaca sinopsis filem ini.

Sebab kedua mungkin kerana saya mengenali kebanyakan pelakon filem ini dari pentas teater. Saya tak pasti kenapa tapi saya amat mengagumi pelakon - pelakon yang hebat di atas pentas teater kerana bagi saya mereka ini adalah pelakon yang memang mampu menjiwai watak masing - masing dengan baik.

Apa - apapun, saya menanti filem ini ditayangkan dan yang pastinya jika diberi peluang saya akan menonton filem ini di pawagam. Moga filem ini mampu membawa dimensi baru kepada filem - filem tempatan yang bakal dibikin dan ditayangkan kepada masyarakat Malaysia.

P/S : Malaysia Kaya Dengan Budaya Dan Cerita Yang Lebih Hebat Dari Barat. Kenapa Masih Ramai Pengarah Filem Tempatan Tidak Cuba Memanfaatkan Kelebihan Ini?

17 ulasan:

  1. taw tak..kat kelantan ad nama tmpat BUNOHAN.
    kt area tumpat g2 r..huhu

    BalasPadam
  2. lame tak tgk faizal hussein berlakon..

    BalasPadam
  3. nk donlod.. mcm best.. hihi

    BalasPadam
  4. Hai..Salam perkenalan...jom singgah ke blog saya...

    BalasPadam
  5. kampung bunohan...uis...tp memang nampak menarik (^_^)

    BalasPadam
  6. wah.. tajuk pun da scary. lagi3 la dengannn posterrrr

    BalasPadam
  7. macam best je..tunggu nt keluar ^_^

    BalasPadam
  8. dah banyak sgt cerita scary skrg ni.. tapi yg nih mcm best je? :)

    BalasPadam
  9. tau sebab apa pengarah x nak ketengahkan budaya dan cerita Malaysia yang kaya budaya ni?

    senang je, Bajet terhad.

    BalasPadam
  10. pelik pula dengan tajuknyee yee? uihh mati2 ingat filem indonesia tp tgk plakon baru tau filem mesia..

    BalasPadam
  11. Terbaekk dah menang anugerah dah pun ...

    www.hasrulhassan.com

    BalasPadam
  12. dah tengok lum Hans, tak sabar nak tunggu ko komen kat review Bunohan di Kakiwayang.com gak...hee..

    jemput2...

    BalasPadam
  13. Hans, cepat ler review. aku dah bagi 4.5/5 ni.

    BalasPadam
  14. mohd k anuar nei orang kelantan erk??

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com