Selasa, 8 Mac 2011

Gua Memang Teringin Nak Buat Kerja Gila Tapi Gua Takut Gua Jadi Gila Pula Nanti

Motosikal gua dah kembali 'bernafas' nampaknya tengahari tadi. Melayang duit gua dan memang lepas nih gua berpuasa jer lah gamaknya. Hahahaha! Semangat pergi kelas tadi tapi kelas cancel pula. Nasib masa yang ada dimanfaatkan untuk membuat assignment bersama member - member gua. Hilang sekejap stress gua berkenaan kes 'telur ayam' pagi tadi.




Lepas tu masa gua tengah berehat sekejap dekat rumah tiba - tiba member gua ajak gua pergi Melaka. Gua ingat dia mahu ajak gua pergi minggu nih memandangkan gua pun memang dah lama teringin nak pergi tempat gua belajar dulu tu tapi dia kata nak gerak malam nih juga. Walaweh! Ikut hati gua memang gua on jer nak buat kerja gila nih. Pergi Melaka malam lepas tu balik pagi karang balik tapi gua takut kang member gua terlajak tidur ker apa ker. Gua tak berani nak ambil risiko memandangkan esok gua nak buat group assignment. Rabu nih dah nak kena present pula.


Rindunya Nak Makan Cucur Udang Alor Gajah Nihhhhh!


Haih! Gua memang lama dah tak pergi Melaka nih. Dengar katanya dah banyak dah benda baru ada dekat sana. Tak kisahlah tapi sekarang gua teringin gila nak makan Chicken Chop dekat Pit Stop Bistro area Lendu dengan cucur udang dekat Alor Gajah tu.


Gua Paling Suka Bau Kacang Tumbuk Ker Apa Entah!
Sedap Kut Bau Dia!


Gua teringin nak pergi jalan - jalan tengok barang dan gelagat manusia dekat Jonker Walk.  Paling gua best pergi sana sebab dapat tengok orang - orang veteran karok. Hehehe! Lepas tu gua cadang gua nak naik beca dengan menara taming sari sebab masa 3 tahun gua dekat sana tak pula gua naik kedua - dua benda nih. Hahahahaha!

Apa - apapun, gua pendam dulu hasrat nih gara - gara dua sebab iaitu gua sangat sibuk dan gua pun tengah kering sekarang. Hahahaha! Okaylah! Nak study kejap! Bye Bye! Assalammualaikum!

P/S : Banyak Kenangan Manis Di Melaka

12 ulasan:

  1. mkn kat jonker, then shopping!terbaik!

    BalasPadam
  2. nak g jalan2 sane gak la..
    tapi mase tu yang tak sempat nak guna tuk itu..

    BalasPadam
  3. woo lame gak tak p mlako

    BalasPadam
  4. last gi melaka dlu masa nak wat research baba n nyonya. sgt sukakannya..itulah a'ment docu plig best, sb dpt jejalan kat melaka.

    bla tah dpt gi lagi???

    BalasPadam
  5. melaka best..jom jln2..leh jenguk2 bro kt sini hehe..

    BalasPadam
  6. cucur udang alor gajah femes gilaa. tak pernah rasa lagi tp dh berapa blog baca psal ni. hehehe. ape lg JJMM la hans oi :D

    BalasPadam
  7. jadi gilo..cer crite cer crite...

    BalasPadam
  8. kg mina kt melaka..leceh ckit..
    jem memanjang je...huhuhu..


    perhhh..cucur udang tu best...
    paling best..

    BalasPadam
  9. rajinnye melancong2 sambil melengcong2..isk..tue la sennag jadi anak teruna niee..boleh g memane..mak ayah xlarang..kalau pempuan susah sikit nak terjah sana sini..

    BalasPadam
  10. Yesss cucur udang alor gajah memang sedapp!!!

    BalasPadam
  11. ye..ye.. melaka mmg best..
    sukung..sukung.. ;p

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com