Jumaat, 4 Mac 2011

Jadilah Diri Sendiri

Ramai orang suka meniru ketam yang
mengajar anaknya berjalan betul.

Ramai orang yang suka menukarkan makna perkataan sindiran
itu kepada pertanyaan.

Ramai orang yang suka menjadi seperti ais yang sejuk
tetapi di dalamnya panas seperti api.

Ramai orang yang suka anda mengikut cara mereka
dengan menyatakan itu adalah cadangan dan bukannya paksaan.

Bagaimana pula dengan anda?


P/S : Jadilah Diri Anda Kerana Itu Lebih Membuatkan Anda Selesa Dari Terkejar - Kejar Meniru Orang Lain Kerana Sememangnya Anda Dan Dia Adalah Dua Insan Yang Berbeza Citarasanya. 

14 ulasan:

  1. still menjadi diri sendiri...

    BalasPadam
  2. be original and dont die a copy. yeyeah! =P

    BalasPadam
  3. yeah....! mari sedar diri.. setiap orang adalah berbeza.. senyum2 selalu..:)

    BalasPadam
  4. i like be my self..no copies..
    ''sesungguhnya aku ada kekurangannya''

    BalasPadam
  5. selalu tabah ye.. abg3 doakan kan nnti :)

    BalasPadam
  6. mmg patut...tapi kdg2 bile nak jd diri sendiri org tak suke kat kite..

    BalasPadam
  7. mmg adat manusia berpura2 and pentingkan diri.. tp abaikan jer manusia2 cam ni... and

    yg pentingnya be urself...
    berilah ruang and pilihan pada diri sendiri adalah lebih penting dr org lain...==))

    BalasPadam
  8. kdng2 sngt ssh untuk mjadi diri sendiri ni...;(

    BalasPadam
  9. dulu aku pernah nak jadi mcm owg lain yg berjaya tu, tp aku gagal..last2 baru aku tau upanyer seronok/puas bila kita menjadi diri kita dlm apapun kita lakukan...

    BalasPadam
  10. insyaAllah akan terus menjadi diri sendiri
    tak best pun nak jadi orang lain
    huhu~

    BalasPadam
  11. hurm.. yang penting setiap kesilapan di perbaiki

    BalasPadam
  12. anynoneedtobemouse8 Oktober 2012 12:34 PG

    im proud to be myself.. i am who i am.. other approval is not needed at all!

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com