Selasa, 26 April 2011

Senaman Pagi! Avatar! Sunburn! Bukit Tonggek! Hahahahaha!

Buat pertama kali dalam sejarah hidup aku mampu bangun pukul 4 pagi untuk study subject yang amat membosankan mata aku. Menghadap perkataan berwarna hitam putih tanpa menjumpai hatta sebarang imej pun yang berwarna - warni memang agak memeritkan. Hahahahaha! Gigih aku study nih dan lepas tu tidur lah sekejap! Bangun pagi dan dalam pukul 8.20 pagi macam tu bergeraklah dengan langsung tak ada semangatnya nak jawab final test dekat Menara Sultan Abdul Aziz Shah.




Makkkkk oiiiiiiiii!!!! Lif rosak bai! Gila lah! Tempat final test tu dekat tingkat 13 plak! Ingatkan lif student jer rosak tapi lif lecturer pun senasib! Mak datooooo!! Aku memang tak rasa langsung kaki aku bila dah sampai tingkat 13 dengan menaiki tangga. Gila betul! Selalu kalau lif student rosak aku redah jer masuk lif lecturer walaupun tak boleh! Aku tak peduli pun! Aku buat muka selamba lepas tu naik lah dengan diorang! Muahahahaha! Tapi hari ini memang terpaksa juga lah aku naik tangga! Aku yang baru nak elok demam nih tiba - tiba terus demam. Aku pergi lah toilet tengok bibir aku! OMK! Bibir aku pucat gila kut! Mulut mayat pun tak pucat macam mulut aku tadi. Fuh! Penatttt! Senaman betul pagi nih! Mencarut - carut jer aku naik tangga tu! Dah lah tangga tu curam jer! Hahahaha!




Lepas dah tamat final test tu dan aku pun tak pasti apa aku tulis sebab dah tak tahu nak mencarut apa dah dalam 8 essay tu. Hahahaha! Pening kepala memikirkan apa nak tulis lagi! Habis jer terus aku dengan budak rumah aku berkejar balik rumah sebab nak print balik resume kitaorang dan nak hantar dekat ketua program kitaorang. Hah! Aku kesian gila dekat housemate aku nih! Pergi CC yang pertama untuk print resume dan alhamdulillah muka housemate aku tu dah jadi macam muka puak Avatar dah. Muka nak biru pula! Hahahahahaha! Aku punya seronok gelak kan gambar dia alih - alih gambar aku dekat resume yang aku print dekat CC tu macam mangsa kemalangan jalan raya. Hahahahaharammmm betoiii!!! Dah aku pula kena gelak! Cesss!!




Lepas tu pergi pula CC lagi satu! Alhamdulillah resume aku diberkati sebab gambar aku dah elok dah! Kacak seperti biasa! Kehkehkehkehe! Tapi gambar member aku pula ada masalah lagi! Memang nak kena mandi bunga betul! Kalau tadi muka dia macam puak Avatar warna biru tapi sekarang muka merah macam orang kena sunburn lah plak. Memang aku ketawa kuat gila dalam kedai print tu sudah. Tak tahan betul! Hahahaha! Lepas tu dia tukar guna printer yang aku guna tu dan baru lah okay sikit! Kuikuikuikui!



Kemudian, bila dah masuk dalam Uitm nak menuju dekat fakulti aku dan tiba - tiba housemate aku nih tanya nak pergi jalan jauh ker jalan dekat? Aku tanya lah jalan dekat yang mana? Tiba - tiba dia kata kalau jalan dekat kena lalu ikut 'Bukit Tonggek' tapi dia kata aku berani tak nak lalu situ sebab motosikal aku nih tak pick up sangat. Aku suruh lalu jer lagi pun bukan aku bawa sebab aku jadi pembonceng jer. Memang motosikal aku tadi tu setengah azab juga lah nak naik 'Bukit Tonggek' yang dekat bawah fakulti Sains dan Matematik ker apa entah yang tepi Fakulti Pergigian tu.




Hahahaha! Gelak - gelak macam orang gila jer aku dengan housemate aku tadi. Jalan dekat lah sangat! Hakikatnya memang dekat tapi sebab bukit tu tinggi gila jadi lambat balik lah plak pada motosikal aku tu untuk sampai ke puncak kejayaan. Hohohoho! Nasib tak terbalik sebab memang motosikal aku tadi tu dah tercungkit ke atas dah. Hahahaha! Apa - apapun, hari ini memang bergelak ketawa betul lah aku rasa! Salah satu hari yang aku akan kenang sebagai antara hari yang memang lawak bagi aku. Hahaha! Okaylah! Nak sambung tengok Master Chef! Assalammualaikum dan salam sejahtera!




P/S : Housemate Aku Tu Kalau Dia Hantar Gambar Dia Yang Macam Puak Avatar Dengan Macam Kena Sunburn Tu Mesti Boleh Jadi Model Pencerah Muka! Hahaahahahahahahahahahhaahahah!

16 ulasan:

  1. haha~~~

    mmg penuh suka duka kisah kamu ari ni eh..heee

    BalasPadam
  2. Naik tingkat 13 pakai tangga..Dasyat tu...

    Robot ada perasaan

    BalasPadam
  3. gila lah.
    dasyat okey.
    saya naik sampai tingkat 8 pon dah bergetar lutut.
    huhu

    BalasPadam
  4. zaty : tu la pasal...hahaha

    miecyber : dasyat kan?

    syazwana : hahaha..nak buat macam mana...kalau tak naik macam mana nak jawab final test...hahahaha

    BalasPadam
  5. lepas ni terus fit la kan :D

    BalasPadam
  6. Betul ker ada bukit yang curam camtu? Nak kene guna big bike la lenkali.. haha..

    BalasPadam
  7. wahhh tinggi tu..nsb baik la dulu sy exam kt dewan je hehe


    kalo kwn awk guna gmbr biru mcm avatara n merah sunburn tu, konfem panel penilai tu tekejut sakit jantung hehe

    BalasPadam
  8. wuyo..13 tingkat tu..

    ni 4 tingkat pun dah lengguh..

    pernah gak lalu bukit tonggek tu tapi time turun la..rasa turun tak mau lagi..

    BalasPadam
  9. wallaweh...tingkat 13 ttuuuuu.... segala mala yang dibaca pagi tadi bole padam dek carutan yang tak tersengaja...^___^

    BalasPadam
  10. erkk.. macam2 dugaan.. haha..

    BalasPadam
  11. bukit tonggek tu mmg menakutkan...kalo break xmkn bahaya..

    BalasPadam
  12. ni mesti tak pernah bersenam ni..
    naik tangga pun sampai pucat2 muka..
    hehehe..:p

    BalasPadam
  13. eksersais sgt tingkt 13, eh resume nk carik keje ek

    BalasPadam
  14. hahaha..
    yang membaca ni pun nak senyum2 sama....

    gelak2 xleh.. dah lewat malam nie..
    hahaha...

    *suka cara hans ceritakan kisah nie... memang lawak penggunaan istilah2 tersebut...

    Bukit Tonggek?

    BalasPadam
  15. diana : heloooo....gua bersenam okay...cuma untuk orang yang kurang sihat untuk naik tangga sampai 13 tingkat untuk jawab exam memang sangat memenatkan

    hidayahjamal : xlah..resume untuk practical

    pearls : kawan den yang cakap...den follow jer...hahahaa

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com