Selasa, 5 April 2011

Usop Wilcha Membawa Fenomena Angkat Tangan

Anugerah Bintang Popular Berita Harian baru saja melabuhkan tirainya semalam dengan Shaheizy Sam ditabalkan sebagain Bintang Paling Popular untuk tahun 2010. Tahniah kerana memang beliau layak untuk memegang anugerah tersebut. Baiklah! Gua bukan nak ulas pasal siapa pemenangnya sebab Lisa Surihans dah menang jadi gua diam jer lah. Hohoho! Gua nak mengulas tentang fenomena baru yang berlaku semalam iaitu 'Fenomena Angkat Tangan'. Hohohoho!




Memang epik gila semalam gara - gara abang Usop Wilcha nih. Hehehehe! Selalunya kalau pengumuman anugerah bintang paling popular nih suasana dia sedikit formal sebab melibatkan orang VVIP tapi gua tengok semalam macam orang - orang VVIP tu tak wujud. Hahahahaha! Selamba jer Johan bawa si Abang Usop Wilcha nih ke sebelah orang VVIP dengan siap menari poco - poco. Memang cool gila semalam. Paling gua gelak gila - gila bila Abang Usop cakap,"Sila Angkat Tangan Macam Saya!" lepas tu ramai - ramai angkat dan pusing tangan macam dia. HAHAHAHAHA! Coollllll Gilerrrrrrrr!!!

Dato Siti Nurhaliza Pun Dihantui Fenomena Angkat Tangan! Hehehe!

Apa - apapun, fenomena Angkat Tangan nih memang menghantui ramai dah penonton - penonton dekat Malaysia nih. Hohoho! Kalau sebut Hantu Kak Limah Balik Rumah orang bukan ingat sangat Kak Limah, Awie atau Johan tapi orang mesti ingat kan watak Usop Wilcha. Memang watak nih menjadi! Dengar katanya nanti akan ada filem arahan Mamat Khalid juga yang akan menampilkan Usop Wilcha sebagai watak utama. Tak sabar nak menonton! Hehehehe!


P/S : Mungkin Pemenang Anugerah Bintang Paling Popular 2011
Jatuh Pada Usop Wilcha. Siapa Tahu Kan?

35 ulasan:

  1. Terbaiklah abe usop! Tak sia2 tunggu sampai abih ABPH nih.

    BalasPadam
  2. hahaha pendapat kak lina kan segmen akhir dgn usop wilcha tu lar yg paling best...menyelamatkan majlis yg bosan giler tuh huhu

    BalasPadam
  3. menyesal tak tengok smlm.. wahh~~

    BalasPadam
  4. memang sempoi je dia buat lawak cenggitu. gelak2 zu tgk..

    BalasPadam
  5. abe usop best.. sy wat entry pasal abg usop wilcha jugak hari nie.. hehe

    BalasPadam
  6. betulla..part yg last tu pling syok sekali daaa.hahaha
    sole..sole....sole....

    BalasPadam
  7. errr tak tengok semalam... hahaha fenomena ucop? hahaha

    BalasPadam
  8. sape suka usop wilcha . sila agkt tgn mcm saya :) hahah . klaka sgt smlm tyme nak umum bintg plg popular .

    BalasPadam
  9. hahaha sumpa kelakar ... mane tau pasnie usop wilcah akan menjadi bintang peberet ... we will see jek hohohoh ... :)

    BalasPadam
  10. hahhaa..
    makluma la awok dulu ni, penari kebudayaan.. bhahha~

    BalasPadam
  11. usop wilca pemenang sebenar wehh! wahahaha

    BalasPadam
  12. aku tak tengok pun. baru pagi tadi tengok dekat utube. memang selamba habis. VIP terbiar maca tu je.haha

    BalasPadam
  13. pair made from heaven, usop dan abe hurairah. hehe

    BalasPadam
  14. zizan juga cool. diam menyepi di belakang. haha

    BalasPadam
  15. hotstuff la die skang kan :P

    BalasPadam
  16. hahahaha..mmg gelak sakan mlm td..tp sblum die suh angkt tgn aku da angkat dulu sbb ak da tau sti die nk suh angkt tgnnyer...wlaupun aku angkt tgn dpn tv jer..
    hahahahahahahahaha..peace yaaa

    BalasPadam
  17. aku suka time "bateri tinggal satu bar" tu.
    hahah,

    BalasPadam
  18. penyelamat majlis-usop wilcha

    hahaha.

    BalasPadam
  19. film yang usop wilcha watak utama tu title dia maybe :

    'usop wilcha balik kondo' kut.

    mengikut apa yang ahmad idham kata time maharaja lawak aritu ah. aku pn dgr sipi2.

    BalasPadam
  20. lakonan dalam zombi kampung pisang pon da ketawa tergolek2 sampai hilang suara habes air mata nak gelak, HKLBR lagi la lawak gaban!!! sampai terjatuh dari sit kat panggung uh gara-gara usop penari kebudayaan kat german ikur rombongan selame seminggu joo

    BalasPadam
  21. usop wilcha da mengfemeskan bhs perak :D

    BalasPadam
  22. hahaha... sole2... soleleeeee... :)

    BalasPadam
  23. gelak truk smlm sbb usop ni haha

    BalasPadam
  24. Aku blom lagi nonton cita hantu kak limah.. huhu..

    BalasPadam
  25. en usop mmg best. mgr yg multi-skills! :-)

    BalasPadam
  26. salam
    maemag clas mak limah la katakan makan 8 juta tu

    BalasPadam
  27. xsabar nak tgk malam ni.. tgh donlod.. hee

    BalasPadam
  28. memang fenomena gelak besaq r pas nengok ABP aritu..kahkahkah

    BalasPadam
  29. dia kene belakon 1 lagi movie yg mcm kak limah, baru boleh layak menang ABP 2011

    BalasPadam
  30. encem jugak si usop nie ek..

    BalasPadam
  31. tak sonok pon abpbh..tapi ending si usop ni yg buat xkecewa..hihihi..hans! ko ble lagi??aku tlg undi..kah kah kah

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com