Rabu, 4 Mei 2011

3 Filem Hebat Yang Aku Tonton Minggu Ini

Minggu ini aku rajin menonton filem dan daripada banyak filem yang aku tonton tu aku memilih 3 filem ini sebagai filem yang terbaik antara kesemua yang aku berkesempatan untuk lihat. Menonton hanya di dalam laptop sahaja dan di bawah ini aku letakkan poster filem berkenaan.


Film The Brest Fortress ( RUJUK SINI )


Film Sivaji The Boss


Film 3 Idiots


Apa yang membuatkan aku menyukai ketiga - tiga filem ini ialah bagaimana watak utama atau tambahan setiap filem ini dipotretkan dan falsafah kehidupan yang ada di dalam setiap filem ini. Filem The Brest Fortress memberi persoalan "Apa Yang Mampu Anda Sumbangkan Untuk Negara". Filem Sivaji The Boss pula menjalankan pergerakan minda untuk berfikir "Adakah kemiskinan tegar berpunca daripada korupsi kerajaan" manakala filem 3 Idiots pula cuba menunjukkan satu gambaran tentang "Kepincangan Sistem Pendidikan Di Institusi Pendidikan Tinggi" yang lebih berunsurkan kepada peperiksaan.

Bagi aku tema dan idea yang diterapkan di dalam ketiga - tiga filem sangat menarik dan berwawasan. Ketiga - tiga filem ini juga bergerak laju dan naratif filem - filem ini juga diolah dengan bagus sekali. Jadi, kepada sesiapa yang belum menonton boleh lah menonton ketiga - tiga filem ini selepas ini.


P/S : Sedang Mengulangkaji Untuk Peperiksaan Pada Hari Khamis Ini!

17 ulasan:

  1. i was just in himachal pradesh last week. it's a state that's bordering the one where they shot the 3 Idiots film!

    I actually wanted to go there, but the road isn't open till june. it's still snowed in :(

    BalasPadam
  2. sivaji best. isu dia memang aku sokong...

    BalasPadam
  3. Film The Brest Fortress tu cite apa..mcm best je

    BalasPadam
  4. wow,, yang 3 idiots tu memang the best!!!!

    BalasPadam
  5. ingatkan hosmet aku je tgk sivaji.. =..=

    BalasPadam
  6. hans mana kau dowload cite The Brest Fortress tu.aku nak tgok la cite tu

    BalasPadam
  7. suke2 sangat 3 idiot..hahha...last skali boleh jadi terkenal tuh..adehhh

    BalasPadam
  8. 3 idiots tu tamil gak ke?

    BalasPadam
  9. best tu cerita 3 idiot kan3x??

    heheh

    lawak ^__^

    BalasPadam
  10. syiera suke sgt cte 3 idiots tuhh..inspired me soooooo much..klu x clap,dh 9x tgk cte tu...huhu...best bangat...suke watak amir khan jugek..=)

    entry terbaru:
    http://syierahalf.blogspot.com/2011/05/silent-readers.html

    BalasPadam
  11. 3 idiots masih menjadi pujaan aku. hope ada lagi movie hindustan yang meletops.. ko dah tengok Om Shanti Om?

    2 lagi filem kat atas ni x tengok lagi.

    BalasPadam
  12. 3 idiots tu ceta dy mesti funny je kn.. hoho

    BalasPadam
  13. woo.
    rajin download noh
    sekarang asyik dok beli dvd ja,,
    jrang sgt download,,
    malas nak tggu..hehe

    BalasPadam
  14. semua sis tak tengok...ohhhhh adakah aku ktinggalan zaman..hjeeehehhe..yang filem kedua tue xtgk pun xpe kot..ahaks..heehe

    BalasPadam
  15. perghhh!!! filem tamil pun layan gak ke..?
    hehehe

    3idiots mcm best jer... nanti ada free time nak tgk lah.. :)

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com