Jumaat, 20 Mei 2011

Nur Kasih The Movie

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog Hans. Walawehhh! Hari nih gua dapat jumpa member lama gua dari sekolah rendah merangkap member baik gua lah iaitu Saudara Luq serta kakak beliau. Gua sebenarnya macam biasalah bila tengok wayang selalunya gua suka tengok pada hari pertama dan keselaluannya gua akan bergerak seorang dia jer tapi entah kenapa hari nih tiba - tiba gua teringat dekat member gua tu.




Selalu gua ajak tengok wayang tak pernah pun dia nak ikut tapi hari ini entah macam mana tiba - tiba selamba badak jer dia nak ikut. Lepas tu kakak dia pun join sekali. Aku dengan depa dua orang nih memang kamceng. Kalau tiga - tiga berkumpul mesti gelak serupa orang gila jer sorang - sorang(hiperbola tak ayat nih?). Jadi, kami bertiga pun menuju lah Alor Star Mall sebab nak pergi beli tiket untuk filem Nur Kasih The Movie.


 Aku Memang Ditakdirkan Pasti Akan Bersama
Dengan Geng Kacamata. Hahahahaha!


Tayangan pertama hari nih bermula pada pukul 1.45 tengahari tapi masa aku usha tempat duduk untuk tayangan pukul 1.15 tu memang semua tempat duduk dah penuh. Ada lah juga sikit - sikit tempat kosong tapi seat paling depan sekali. Mau terpatah tengkuk kalau asyik mendongak sepanjang masa. Jadi, belilah tiket wayang untuk pukul 3.45 petang. Nasib ada lagi tempat kosong dan kedudukan pun best. Bawah penghawa dingin pula. Rasa macam nak beku pun ada. Hahahaha!


 Nikmat Gila Duduk Kerusi Urut Nih.
Macam Nak Beli Satu Jer. Nasib Duit Tak Ada. Hahahaha!


Jadi, dari buang masa dok melangut dekat situ baik balik rumah dulu kan. Pekena nasi sepinggan dua. Tapi, sempat lagi try duduk atas kerusi urut sebelum balik. RM1 = 3 Minit. Memang layan kut duduk atas kerusi urut tu. Rasa macam nak tidoq atas kerusi tu pun ada. Lepas tu pusing - pusing pekan Simpang Kuala kejap dan balik rumah.


 Seronok Sebab RM9 Jer


Masa pergi panggung wayang tu semula  tiba - tiba terserempak dengan dua orang classmate sekolah rendah si Wardina dengan Wan Hanis Atiqah. Depa tegoq aku dulu dari dalam kereta. Hohohoho! Terima kasih lah tegur aku. Nampak sangat sekarang aku dah kembali kurus. Kalau tidak takkan diorang cam. Kahkhakahkaakha!


 Putih Kan Aku?


Apa - apapun, seronoklah menonton dengan mereka berdua tadi. Nanti lepas nih kita bertiga layan filem lain pula noh! Hohoho! Okaylah! Aku nak buat kerja sikit. Selamat menonton filem Nur Kasih The Movie. Bye - bye!




Sesiapa yang nak baca Review Filem Nur Kasih The Movie
boleh klik link dekat atas nih.

15 ulasan:

  1. Dah lama tak pegi Alor Setar Mall..huhu..

    BalasPadam
  2. wahh. first batch tgk nur kasih..
    hehe. jeles3 :)

    BalasPadam
  3. kerusi urut...huhuh~ kenapa 3 minit only.uhuh~

    BalasPadam
  4. perghh.. dah tengok dah.. camne citer dier? best?

    BalasPadam
  5. best gile dpt seat mcm tu.. mlas nk tgk cite ni.. plot cite cm sme je ngn drama

    BalasPadam
  6. farhana jafri : macam mana anda boleh kata plot filem ini sama seperti drama nya sedangkan anda sendiri belum menonton?

    BalasPadam
  7. ni preview hans pegi tgok wayang nih.. bukan nur kasih..
    hoho..

    BalasPadam
  8. reviewnye dkt blog baru ke bro..

    BalasPadam
  9. okeh... dah baca dan komen jugak kat sini... huhuhuu.... best kan cerita tu...

    BalasPadam
  10. best kan kita p tgk!hahahahhaha.... aku sedeyh sguh~~hahahahhaa.. tp lulu nk teriak tahan mata! hahahahhahaha,,,,

    BalasPadam
  11. kita pun nengok semalam...tapi ngaper kita nyer tiket murah lagi...rm8 jek...

    rege tiket rm6.40
    tapi duti hiburan rm1.40

    kita pun wat review sal citer ni...hehehe

    BalasPadam
  12. ada ka kawan sek rendah hg sama nma dengan aku ni???

    BalasPadam
  13. review hang kat sendirik takdak ka?

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com