Selasa, 14 Jun 2011

Cinta Buku Syahadah Gadis Ateis



Syahadah Gadis Ateis merupakan naskhah Imran Haaz yang sangat menarik dimana karya bergenre keagamaan setebal 377 muka surat dan berharga RM16 untuk kawasan semenanjung dan RM18 untuk Sabah dan Sarawak ini menceritakan tentang persoalan - persoalan yang bermain di dalam fikiran seorang gadis bernama Rini tentang Tuhan dan sewaktu beliau terjumpa dengan seorang lelaki bernama Nizam maka berlakulah sesi soal menyoal dimana Rini bertanyakan soalan - soalan yang memang dasyat kepada Nizam untuk mendapatkan jawapan yang selama ini dicari - cari olehnya iaitu :-

  1. "Mengapa saya perlu menyembah Allah?"

  2. "Saya tidak akan menyembah Tuhan yang saya tidak nampak. Buktikan yang Allah itu ada!"

  3. "Mengapa Allah? Kenapa bukan tuhan lain?"

  4. "Kenapa Allah tidak pernah memakbulkan doa - doa saya? Sedangkan Allah berjanji setiap doa yang dipohon hambanya dimakbulan?"

  5. "Jika Allah maha penyayang, mengapa orang kafir dibakar selama - lamanya di dalam neraka?"

  6. "Mengapa ada banyak agama di dunia ini? Kenapa tidak satu sahaja dari zaman Nabi Adam?"

  7. "Awak cakap kitab - kitab agama terdahulu tercemar dengan tulisan - tulisan tangan manusia. Boleh buktikan? Setakat cakap, sesiapa pun boleh cakap. Buktikan!"

  8. "Saya terbaca dalam banyak media dan internet mengatakan Islam adalah agama yang menindas wanita. Adakah benar?"

  9. "Jika awak katakan yang Islam itu adil, kenapa hanya lelaki dibenarkan kahwin sehingga empat orang? Sedangkan wanita hanya dibenarkan berkahwin dengan seorang suami. Bukankah itu tidak adil?"

  10. "Mengapa pula berlaku diskriminasi pada wanita dalam pembahagian harta pusaka? Bukankah Islam mengutamakan hak wanita dalam semua perkara?"

  11. "Kenapa Allah menyuruh para malaikat dan iblis menyebah Nabi Adam? Sedangkan menyembah makhluk adalah perbuatan mensyirikkan Allah."

  12. "Apa yang saya tahu, Nabi Muhammad menerima wahyu pertama ketika beliau berumur 40 tahun. Jadi, apa agama Nabi Muhammad sebelum dilantik menjadi rasul?"

  13. "Mengapakah hukum hudud di dalam Al - Quran seperti terlalu kasar? Bukankah tidak bertamadun hukuman begitu?"

Memang menarik bukan karya ini? Jadi jangan lupa untuk membaca naskhah hebat ini dengan kadar segera dan ini sebenarnya adalah salah satu contest yang saya sertai. Anda mahu sertai? Sila klik ENTRY CONTEST INI untuk lebih memahami butiran contest.



Syarat - Syarat Penyertaan


1) Andalah haruslah seorang blogger :)
Done


2) Sila buat satu entri tentang buku terakhir yang anda baca (ala-ala review buku gitu) 
- mulakan tajuk entri dengan perkataan ini:- Cinta buku, [tajuk buku yang anda pilih]
Done


3) Sila jawab soalan berikut:-
Syarikat penerbitan Alaf 21 yang paling saya suka sebab banyak
novel - novel menarik seperti karya Ramlee Awang Murshid datangnya dari sini.


4) Nak follow or tak nak follow, is up to you (tiada paksaan untuk itu)
Tak ada paksaan kan. Terima kasih! (^_^)


5) Silalah tag sorang dua kawan anda untuk memanjangkan promosi cabutan bertuah ini. ^_~

1) Kyra



6) Sila letak link entri anda di bahagian komen entri contest blog saya ye. *wink*
Done


Kalau ada yang berminat nak sertai contest ini, sila berkunjung ke Blog Blogger Latifah. Terima kasih kerana sudi memberi sokongan kepad contest beliau ini. (^_^)Y



14 ulasan:

  1. buku ni mmg best.. arap2 ko menang..

    BalasPadam
  2. mr syah : ko join la sekali...mana tau rezeki dkt ko... :-)

    BalasPadam
  3. nak join tp cam tak sempat je
    good luck bro

    aih, menarik tagline,wkaaka

    BalasPadam
  4. pena : sempat lagi...lama lagi nak tutup ni..hahaha..tagline minta kaki jer kan? ekekekek

    BalasPadam
  5. ya tarikh tutup adalah pada 11 Ogos 2011 :)

    tuan tanah datang jengah... yahahahaaa...

    ~eh Hans, banner baru ke? huhu

    BalasPadam
  6. insyallah.. akan di join ;)

    thank sebab taq abang..

    BalasPadam
  7. latifah : hehehe..so approved la nih?

    kyra : bereh2...hehe

    abang ket : sama2.. :-)

    BalasPadam
  8. saja syok guna bahasa kelantan..bagi semangat kepada yang kalah..chaiyok !!

    *erk..ade kaitan tak ?

    BalasPadam
  9. approved approved :)
    hehehe...

    BalasPadam
  10. uuu... new header?
    *sori, off-topic! :-)

    BalasPadam
  11. alhamdulillah dik.

    selamat menjoinkan diri..

    http://www.shakirshafiee.com/v1/2011/06/14/cinta-buku-tuhan-manusia/

    BalasPadam
  12. cam best je persoalan yang diutarakan
    nak rembat jela buku ni jplg :p

    BalasPadam
  13. Weyh,aku carik 1 shah alam.. takdak.. p bukit raja pon abis.. MPH dgn POPULAR suma sold out.. PIJNAM BOLEHHHHHHHHHHH? :P

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com