Rabu, 15 Jun 2011

Kisah Sekuntum Bunga Hitam

Assalammualaikum kepada semua pembaca blog Hans. Kali ini gua kembali dengan entry lukisan gua yang buruk lagi menyakitkan mata untuk tatapan kalian. Jom usha dan lihat dialog - dialog tentang Kisah Sekuntum Bunga Hitam bersama 4 orang kanak - kanak perempuan.



Kisah Bunga Hitam Dan Lisa



Kisah Bunga Hitam Dan Penelope



Kisah Bunga Hitam Dan Kristine



Kisah Bunga Hitam Dan Nora Elena



Tamat sudah kisah sekuntum bunga hitam bersama 4 orang kanak - kanak ribena yang comel. Gua tak tahu lah apa yang korang faham tentang entry nih. Tetapi, kalau korang tak faham pun korang buat - buat faham jer lah. Hahaha! Okaylah! Assalammualaikum dan salam sejahtera!


P/S : Tiba - Tiba Sakit Dada!

41 ulasan:

  1. kadang2.. entri yang ada kartun nih best juga dilayan... nice bro..

    BalasPadam
  2. dorang empat2 tu kembar ea? sama je muka...hahaha XD

    BalasPadam
  3. ronaldmohoni : hehehe..tq bro

    shindosai : comel ke? kanak2 tadika lukis lagi cantik owh..

    aisyah aina : mana ada sama..cuba tgok mulut...lain maa...hahaha

    BalasPadam
  4. paham sambil dahi berkerut..hehe

    BalasPadam
  5. gua paham.... pengajaran yang gua terima ialah... bunga bukan sekuntum.. tak dapat bunga hitam.. bunga tahi ayam kan ada... hehehehehe

    BalasPadam
  6. aku perlu jadi macam nora elena. kena pasrah tak dapat memiliki. hahahaha..

    BalasPadam
  7. menarik gak entri camni. takyah guna ayat berjela-jela pun masih berjaya bg pengajaran. suka! suka! :)

    BalasPadam
  8. cikmoon paham..sebab 4 gmbar tu..ada maksud yg tersirat

    BalasPadam
  9. suker..tanpa diduga walau kartun banyak pengajaranya..

    bag bunga xkira kita hodoh mana pun insyAllah akan ada yang menerima kita seadanya..:)

    BalasPadam
  10. saya amat memahami..huhu
    kerana saya lah bunga hitam itu....

    BalasPadam
  11. Waalaikumussalam Hans.. Cite yg simple tapi tepat dan padat.. klu tak paham jugak tak tau le kan kekeke...

    BalasPadam
  12. nama nora elena jugak yg diguna. heeheh

    BalasPadam
  13. YG PART NORA ELENA TU CUTE..HEHE...NICE ENTRY...SUKA2...

    BalasPadam
  14. hehehe veri nice entry.......entri2 ada kartun best ;)

    BalasPadam
  15. comelnye lukisan..
    hehehe...

    nora elena gak jadi pilihan..
    hehe

    BalasPadam
  16. ahh motifnya nak ckp nora elena la ni adehh

    BalasPadam
  17. "alamak ! terpijak lak bunga nie"

    BalasPadam
  18. sarat mesej tu..
    Lisa terselit jugak ye..he3

    BalasPadam
  19. best la.. tahniah hans..
    itu terbukti bahawa orang malaysia baik2 semuanya.. hehee..

    BalasPadam
  20. saya x paham...haha


    explain pliezz

    BalasPadam
  21. Kena carik yang betul ikhlas kalau nak berkawan.. Nie pesan org tua dulu2 kat aku...

    BalasPadam
  22. mcm2 org ada.begitu juga mcm2 hati dn perasaan yg ada.kata org rambut sama color tpi dlm hati siapa yg tahu.tap skrg kene tukar-rambut byk color,of course hati pn byk color.

    BalasPadam
  23. hati dan perasaan orang kena jaga..
    rupa buruk bukan bermakna tak de kelebihan..

    BalasPadam
  24. salam kenal. first visit here. :)
    sebab nora elena suka bunga eh? hehek
    ini cerita semalam

    BalasPadam
  25. apa kena dgn nora masila tu?

    BalasPadam
  26. lain orang lain nilai nya :)

    BalasPadam
  27. entri ni bagus lah... ada maksud yang tersirat... suka2.. x payah baca banyak2 tapi mudah untuk faham...

    budak pompuan tu nampak sama aja.. tapi kalo tukar warna baju maybe nampak lain2 sikit.. hhheheh..

    BalasPadam
  28. mendalam sungguh...serius entry terbaik!

    BalasPadam
  29. j.syazwana : betul ke faham nih? hahaha

    faiz : macam tak faham jer bunyinya..hahaha

    redvixen : betul faham nih?

    dwaty : tafsiran kurang tepat...hahaha

    asada : jiwang siyot abang aku nih..hahaha

    miss y n her world : hahaha..nora elena memang baik

    haniesaad : terima kasih :-)

    C.M.A : betul3

    Bunga : insyaallah

    My Little Diary : wah...awak manusia lah..hehehe

    Wa Khairul Onggon : yups..sangat straight forward :-)

    Wan Fadhilah : nama tengah femes tu..hehehe

    Lya Safar : Tq Tq :-)

    Fasihah Sufian : ar ar...skrg suka melukis walaupun lukisan buruk..hehehe

    Cikgu Nur : lukisan budak tadika lagi lawa..heheh

    Amirah Yusof : ish ish ish..dalam banyak2 komen..komen ko paling tak betul...hahhaa..sila fahami entry yg mudah nih

    D_tieah : wahhh..hebat2..hehehe

    Touya : ???

    Ezay : wajib...hehehe

    iszieylyanzi : comel2

    Haida Hida : erkkk? yer ke?

    Cik NurulZaty : malas nak explain :-)

    Amir FX : wah..pesanan yang bagus tu

    Chempaka Aziz : betul..hati lain2

    Diana : yups..setuju...semua orang ada kelebihan masing2

    Kinn : tetttt...salah

    Macy : Nora Masila? sapa plak dah?

    Naz : inilah jawapan paling simple dan tepat

    Permata Biru : hahaha...malas nak warna

    Miss Ran : thanks :-)

    BalasPadam
  30. mendalam sungguh maksudnya :)

    BalasPadam
  31. entry bergambar best jugak tak payah baca dah bole komen.. lukisan ok la sama level ngan anak buah Hanie umur 2 tahun..hehehehe...practice lagi ye hans

    BalasPadam
  32. gua pun x nak kalo bunga warna hitam...hehe

    BalasPadam
  33. msred tak suka bunga hitam...tak suka petik bunga....biarlah dia kembang kat tempat dia...hheee

    BalasPadam
  34. Kesimpulannya: Nora Elena juga la yg paling baik..hahaha =D

    BalasPadam
  35. paham paham..hehe.

    lain kali lukis santek2 sikit ek..

    BalasPadam
  36. tamat sudah kisah nora elena....hehe

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com