Ahad, 12 Jun 2011

Power Rangers

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog Hans yang budiman. Hah! Malam nih pasukan bola sepak Kelantan menentang pasukan Terengganu untuk merebut Piala FA. Rasa - rasa korang siapa menang? Apa - apapun, gua nak cerita pasal benda lain sebenarnya. Okay! Siapa yang membaca nih pernah menonton rancangan kartun Power Rangers? Mesti kebanyakkan dari korang pernah tengok kan masa korang kecik - kecik dulu.


 Cantik Tak Aku Lukis? Sebab Tu Pendidikan Seni Aku
Zaman Sekolah Dulu - Dulu Memanjang Dapat C Jer!


Selalunya ada 5 orang power rangers yang terdiri daripada warna biru, merah, kuning, merah jambu dan hijau dan selalunya juga mesti warna kuning dan merah jambu tu perempuan kan. Hohoho! Kemudian, korang mesti pernah tengok setiap power rangers nih akan ada sebuah kenderaan gergasi setiap satu dan bila bergabung akan membentuk sebuah robot yang besar. Tugas diorang semua nih semestinya menyelamatkan bumi daripada dimusnahkan oleh raksasa jahat. Memang waktu dulu tak pernah ponteng lah tengok rancangan nih depan televisyen.


 Robot Power Rangers Lawan Raksasa Bintang!!


Nak dijadikan cerita tadi lepas gua melayan Upin Ipin saja lah gua tukar siaran tv lain. Alih - alih gua tertonton siri Power Rangers yang baru. Walawehhh! Gila coollllll sekarang! Robot dah canggih! Semua CGI habis. Tak ada dah Robot Aiyaiyai macam dulu - dulu! Hahahah! Dah tu gua pun tersangkut depan televisyen tengok cerita tu. Lepas tu mak gua datang lah duduk dengan gua dekat sofa. Mak gua tanya gua tengok cerita apa. Gua cakap lah gua tengok Power Rangers. Terus mak gua berleter kata gua macam budak - budak layan Power Rangers cerita merepek merabu meraban tu. Hahahaha!


 Kesian Mak Gua Bila Dijadikan Animasi!
Gua Tak Reti Lah Lukis! Hahahahaha!


Alih - alih mak gua pun sama - sama layan juga Power Rangers tadi tapi gua rasa sebab dah memang tak ada cerita apa pun hari nih melainkan kartun dan kartun(tak ada Nora Elena) jadi mak gua layan jer lah tengok. Hahahaha! Apa - apa pun, seronok lah gua layan Power Rangers tadi. Menyingkap nostalgia zaman kanak - kanak. Hehehe! Okaylah! Gua nak chow dulu! Nak layan drama lepas nih! Assalammualaikum dan salam sejahtera.


P/S : Go Go Go Power Rangers! Hahahahha!

28 ulasan:

  1. Qarr : perli tak menahan...hahahaha

    BalasPadam
  2. lawa la lukisan patut la selalu dapat C..hahaha...

    dah lama tak layan power rangers :D

    BalasPadam
  3. Aisyah Aina : xla selalu C...B pun selalu juga...hahahaha

    BalasPadam
  4. aku masih layan semua benda2 tu sampai sekarang... tmbah2 aku ada adik lelaki darjah 3. aku sama naik je dengan adik aku... keh3

    BalasPadam
  5. mmg.. suka sgt cite nih dulu.. adik beradik ada 5 org time tuh, stiap seorang mesti ada kaler msg2.. haha

    BalasPadam
  6. ahaha. dulu waktu kecik2 memang fanatik habis dengan power rangers ni. siap main cop-cop lagi nak jadi wane ape..ekekek :D

    BalasPadam
  7. aku suka robot aiyaiyai dulu tu~
    pastu rangers ijau tiup seruling panggil robot dia

    BalasPadam
  8. beb..aku penah wat entry nih...

    4 you...

    http://bukankosong.blogspot.com/search?q=power+rangers

    BalasPadam
  9. sama jgk selalu dpt C seni

    tapi saya tk layan power rangers tak faham cite dia.Hehe

    BalasPadam
  10. red : aku dah lama xlayan..ari ni jer tertengok...hahahah

    sarah : apa yg kenapa?

    ieda : adik beradik 3 laki 2 perempuan?

    schaze : haha..semua berebut2 nak jadi Tommy power rangers palng kuat

    alien : hahahaa....yg dalam cermin tu nama apa? Zordan ke?

    bukankosong : hahaha..biasalah tu...ramai kan peminat power rangers

    diyana : hahaha..xper..jgn layan..mengarut je nih..ejejeje

    BalasPadam
  11. ooo..robot aiyaiya tu dah tukar.. hehe.. dulu pun minat power rangers gak.. :D

    BalasPadam
  12. comelnye power rangers awak..hahaa!!animasi yg hebad!!

    BalasPadam
  13. haha.. mai tngok power rangers.. cute je..
    =)

    BalasPadam
  14. samelah hans..aku dulu giler power rangers..ciap ade jam power rangers lagi..patung2 pun bnyak..hihihi

    BalasPadam
  15. cntik belako lukisan tu..best Power Rangers lama dr sekarang. hahaaha

    BalasPadam
  16. best la power rangers dedolu lagi2 yg kaler putih hitam spesel kes tu rambut pjg perghh haha

    BalasPadam
  17. power walaupon mengong2 punya animasi, tapi skill diorang fight menarik gak dol.aku pon dolu dolu layan derrrr....tapi aku lebih suka doraemon..ang ang ang....hehe

    BalasPadam
  18. suka power rangers..hehe selalu kot tgk mase kecik2..paling suke tgk kereta die dan mase die nak bertuka...hehe power rangers yang pink mesti lawa kan selalu..hehe

    BalasPadam
  19. aku tgok power rangers sekarang. yg pirates punye. hehe XD

    BalasPadam
  20. hahah power rangers comel! :)

    BalasPadam
  21. kiut miut je tengok power rangers yang ni. hantar dekat cikgu PSV, confirm dapat A+. hehe

    BalasPadam
  22. haha.. go go power rangers!
    dulu masa sekolah, habis semua sticker power rangers nak kumpul. tampal kat buku sekolah... hahaha... ada satu poster rangers merah (dulu suka giler kat rangers merah ni) kat rumah. nak buang sayang sebab beli guna duit belanja sekolah. hakhak...

    siap ada movie power rangers kan dulu :)

    BalasPadam
  23. hahahahahaha. ya Allah, mmg sangat2 buat diri sendiri t'gelak bila ingat masa kecik2 dulu...

    mcm2 Power Rangers ada...Mula2 Mighty Morphin kan?lepas tu ada banyak lg, mcm2 variation...

    mmg dah lama xupdate.xtaw pulak ada Power Rangers baru sekarang,haha...

    1 more, biasanya wkt zaman2 kita dulu, Power Rangers kan biasanya wkt dia either dkt2 'Asar atau Maghrib, mmg "b'peranglah" dgn mak...haha

    BalasPadam
  24. i love power rangers when i was young! ;)

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com