Jumaat, 24 Jun 2011

Tahniah Pasukan Bola Sepak Malaysia! Malaysia 2 - 1 Lebanon!

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog Hans yang kacak lagi cun melecun. Hahhh!! Gua tadi punya lah khusyuk layan perlawanan bola sepak antara Malaysia dengan Lebanon dekat internet tadi. Dah lah tersekat - sekat! Bila sampai dekat Lebanon serang gawang Malaysia tiba - tiba lama dia berhenti. Fuh! Memang kecut perut gila lah gua!




Sudah lah Malaysia bermain 10 orang jer! Memang meriah gila timeline twitter gua tadi memberi sokongan pada pasukan Harimau Malaya walaupun mereka tak dengar. Hehehehe! Apa - apapun, perlawanan yang mendebarkan sudah berakhir dengan Malaysia layak ke pusingan ketiga kelayakan Sukan Olimpik Zon Asia 2012 dengan keputusan memihak kepada Malaysia dengan jaringan 2 gol berbalas 1 oleh pasukan Lebanon. Gol pertama dijaringkan oleh Mohd Irfan Fazail pada minit ke-9 manakala gol kedua pula hasil jaringan Wan Zack Haikal pada minit ke-41.


Bro Apek! Mai Kedah Aku Belanja Hang Makan Laksa!


Lawan Malaysia untuk pusingan ketiga nanti masih belum diketahui kerana undian akan dibuat pada 7 Julai nanti. Apa - apapun, aku sangat kagum dengan permainan Khairul Fahmi Che Mat @ Apek sebab tangan dia memang ada magnet. Tahniah semua pemain. Harap korang buat lebih baik untuk pusingan ketiga nanti! Tahniah!

P/S : Gembira Betul Malaysia Menang! Suka Gol Pertama! Cayalah! Malaysia Boleh! Aku Sangat Bangga Malaysia Menang Malam Nih! (^_^)Y

33 ulasan:

  1. walaupun tak dapat tengok tadi, tetap menanti keputusan ni. hehe :D

    BalasPadam
  2. oyeah, ak tengok 2nd half je td
    dah la main 10 orang, pastu main bertahan je
    cuak gila kot
    seb baik menang,huh

    tahniah skuad malaysia!

    BalasPadam
  3. kakak tengok kat tv..., memang menarik perlawanan tu, masa masa pertama, tp masa kedua, kecewa sikit, permainan malaysia dah tak berapa hot dah...banyak bertahan pulak,

    BalasPadam
  4. waaahh daa naek daa bola sepak malaysia..hrp dpt msuk olimpik

    BalasPadam
  5. yehh.gembira sngt2 Msia menang

    BalasPadam
  6. ye ke?? patut la terjerit2 satu blok hostel ni tadi.. hahahaha!!

    apapun saya suke bila Malaysia menang..!! yezza !!

    BalasPadam
  7. yeay!!! malaysian menang! :B

    BalasPadam
  8. Tahniah untuk pasukan Malaysia..

    BalasPadam
  9. tak tgk, tapi boley dgr 1 flat ni memekak bila malaysia golkan bola...huhuhu.

    fenomena besa bila dok kat flat..

    apapon, tahniah kepada pasukan malaysia..

    BalasPadam
  10. yeah! da tgk td.. mmg ohsem... :D

    BalasPadam
  11. cayalah...tahniah malaysia ! ^^

    BalasPadam
  12. masa second half memang dah risau kalau lubnan dpt samakan kedudukan..namun malaysia berjaya bertahan dengan baik sehingga tamat perlawanan..gol kedua pun cantik gak..(:

    BalasPadam
  13. aku pun..aku pun..hihi..malaysia boleh!!!!

    BalasPadam
  14. hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
    i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

    BalasPadam
  15. cngratulations!! mkin gah la harimau malaya mengaum pasni.. Apex!! ILY!!! weeee~~~

    BalasPadam
  16. berdebar aku tengok game spruh masa ke-2..huhu

    BalasPadam
  17. suka mata Apek..
    sepet2 gitu..

    heeeeeeee

    BalasPadam
  18. tgk game ni mlm td..
    mmg best lah..suka MAS menang..=)

    BalasPadam
  19. ahahahaha~ malaysia menang ni, agak2 dpt cuti x?? hihii~ ^_^

    BalasPadam
  20. hans takkan nak belanja khairul fahmi ja, eny pun nak makan laksa :p

    BalasPadam
  21. mmg terbaik game mlm td....papa mifz suka gol kedua..:)

    BalasPadam
  22. stailo lah...walaupun aku xtgk n just bace je..aku tumpang gembira selaku anak malaysia...tahniah2..=)

    BalasPadam
  23. owhh..menang erkk.. baru tau.. xnengok pown.. huhu~ letih sgt..

    BalasPadam
  24. tahniah! malaysia boleh! hehe

    BalasPadam
  25. aku tgk gol highlight je..mmg terkejut tgk dua-dua gol malaysia..cantik gile tu..

    BalasPadam
  26. kalah menang abang tetap sokong :)

    BalasPadam
  27. bestnya malaysia mng :D congrats

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com