Sabtu, 23 Julai 2011

Aku Diketawakan! Hahahaha!

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog Hans. Moga sihat - sihat selalu. Berdirinya gua disini adalah untuk.....dah macam surat kiriman rasmi pula! Hahhhh! Gua baru balik dari kedai Optometrist nih sebab nak menyelamat dan secara tidak langsung memanjangkan hayat usia cermin mata gua yang berumur 4 tahun setengah tu. Mula - mula gua berfikir macam tak ada harapan jer cermin mata gua berjaya diselamatkan jadi dah bersiap sedia bawa duit sebab nak buat cermin mata baru.


 Gambar Hiasan


Gua pergi sana naik motosikal dan memang gua bawa dengan kelajuan di bawah had laju! Rasa lambat betul nak sampai. Hahahaha! Risau kalau bawa laju nanti motosikal terlalu bonggol ker atau jalan tak rata ker memang luruh lah cermin mata gua yang disalotip tu. Masa gua dah sampai kedai cermin mata tu memang gua rasa segan gila sebab ramai betul pelanggan kedai tu hari nih. Mungkin sebab hari ini hari minggu. Jadi, gua dengan yakinnya masuk kedai tu tanpa ada apa - apa perasaan pun. Sampai - sampai jer terus duduk di kerusi dan :-


Jejaka Kacak : Abang! Boleh betul kan cermin mater sayer nih tak? Rosak ler! (apa kejadahnya tiba tiba aku cakap Key-El waktu tu..hahaha!!)

Abang Opto : Rosak dekat mana ya dik?

Jejaka Kacak : Cermin mata saya nih tiba - tiba luruh bang! Tak tau la pasai pa! Benda hat macam jaluq tu terkeluaq!!(baru mai loghat utara...hahahaa!)

Abang Opto : Owh, rosak yang ni ka! Tunggu sat noh!


Abang Opto! Hahahahaha!


Abang Opto tu memang cakap sopan betul lah! Kalau gua ada kakak dah lama gua suruh lu masuk meminang! Hohoho! Cuma tak tahan tu dia tengok cermin mata gua dengan wajah yang macam minta kaki gua bertapak jer dekat muka dia! Hahahaha! Ada ke patut dia geleng kepala sambil senyum tengok keadaan cermin mata gua dan memandang rakan dia di sebelah seolah - olah meminta rakan dia turut sama menyokong apa yang dia buat. Hahahaha!


Gambar Hiasan


Nasib emosi gua tenang dan gembira jer hari ini jadi gua tak ada rasa nak marah pun! Gua dengar bunyi salotip cermin mata gua dibuka. Hahahaha! Lepas tu gua tengok - tengok cermin mata dalam bekas kaca tu! Walaweh! Beratus - ratus! Semua RM230 keatas! Ini cermin mata berjenama nih! Patutlah! Akhirnya cermin mata gua siap tanpa perlu bayar apa - apa! Terima kasih abang Opto! Sekarang gua kembali menjadi manusia normal kerana mampu melihat pemandangan di hadapan dengan tenang dan gembira. Alhamdulilah!

P/S : Mak Gua Suruh Gua Buat Cermin Mata Baru Juga Lepas Nih! Gua Okay Jer Sebab Mak Gua Yang Nak Belanja! Yehaaaaaaaa!!

34 ulasan:

  1. hakhakahkahkahk..apadaaaaa..spi berselotep plak..trok bebenor gamaknya..

    naseb ada mak yg penyayang, leh tukr bar pasni..

    BalasPadam
  2. untunglarrr mak nak banje buat spec baru, hehe~

    BalasPadam
  3. aha. ape tunggu lg,wat cermin mata raye ler.. hehe

    BalasPadam
  4. xpe...selagi bule pakai,kita guna

    buat apa membazir ye

    BalasPadam
  5. beli je la cermin mata baru tu..mesti best kalau beli cermin mata baru tu..(:

    BalasPadam
  6. hahaha..stylo la speck berselotip nie..hihihi..

    jgn marah r..

    BalasPadam
  7. cermin mata pun boleh luruh..ape ayat ko..hehehe

    jom terjah




    BLOG EDDY SYROL PUNYA

    BalasPadam
  8. wuuuhuuu..nape tak upload je gmbr cermin mata bersalotip tu=) hehe

    BalasPadam
  9. kalo aku pon gelak tgk keadaan spek hg tu ehehe

    BalasPadam
  10. abang tu geleng sebab cermin mata tu leh masuk muzium ke apa? hahaha

    BalasPadam
  11. tak ada camera...kalau ada sah2 macam2 gambar kau upload

    BalasPadam
  12. tgh tnggu elaun jpa masuk sbb nak beli spek baru juga.dah dhaif jugalah keadaannya nih

    BalasPadam
  13. wah, best jer dpt spec mata baru... mak blanja lagi tu..

    nakk jugak la satu.. hahaha

    BalasPadam
  14. Aku rabun silau dan pernah nyaris nak buat cermin mata.. tapi muka aku nampak sangat nerd, sampai sekarang tak jadi nak buat.. ;DD


    Alhamdulillah ko dah kembali 'celik' Hans..

    BalasPadam
  15. haha , untung la mak nak support xD

    BalasPadam
  16. alang2 mak ko nk belanje..angkatla yg baru..hehe

    BalasPadam
  17. haha. teruk bebeno laa tu smpaikan abg opto sengih2x,,

    BalasPadam
  18. Hehe..next time beli la yg baru, dah nak raya kan, apa lg..hehehe ^^

    BalasPadam
  19. Ahaha, kte klau rosak beli baru XD Abah belanja, hahaha.

    ps: Mmg payah jd org rabun ni ;)

    BalasPadam
  20. oh nasib baik dapt diselamatkan..

    BalasPadam
  21. amboi, dengar mak nak belanja laju jer nak tukor... hahah (^__^)V

    BalasPadam
  22. kamu ni... macam-macam la ^_^

    BalasPadam
  23. hahaha. paling best lepas ni dpt spek baru..

    BalasPadam
  24. suh la mak belanja ezay gak..hahaha takde..eh kejap, bukan ke orang pakai spek mata ni kene ade 1 lagi spare?? tak buat spare ke? kot2 mase dlm emergncy cmni kan penting

    BalasPadam
  25. hahhahaa
    mesti muka n mimik muka dia time tu nampak sopan sangat atau muka kesian tengok spek mata ko nih
    hahhahahaa

    BalasPadam
  26. aku pun dah penat nak bercermin mata ni..nak buat laser lah..hikhik

    BalasPadam
  27. wah...kau mmg sayang erh spek tu...siap bersoletep lagi...:P

    BalasPadam
  28. haha nak gelak jugak. memang mahal la harga cermin mata sekarang, saya hari tuh tukar pun 4rat terbang weh..

    BalasPadam
  29. hehe...Alhamdulillah.baiknya mak dia nak blanjer.nanti2 hans pulak blanjer mak tau:)

    BalasPadam
  30. kalau aku dah terbahak-bahak dah..sebab salotep tu..HAHAHA ;p

    BalasPadam
  31. sampai pakai selotip tu. mesti comel hihi =p

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com