Selasa, 5 Julai 2011

Ukur Baju Di Badan Sendiri

Dahulu Kala

Gua : Mak! Gua nak baju nih lah!

Mak : Lu nih! Baju nih gua tengok macam tak kena jer dengan lu! Baik lu ambil baju lain!

Gua : Apa pula yang tak kena? Okay lah nih! Hah! Elok jer bila pakai!

Mak : Gua tengok macam ketat jer baju saiz M nih! Lu beli baju saiz L lah! Baru okay sikit!

Gua : Adoi! Gua sekarang dah kurus lah! Lu nak juga suruh gua pakai baju besar - besar!

Penjual : Elok dah nih kak! Baju saiz M nih buat dia kelihatan sangat kacak bila dia pakai!

Gua : See! Gua dah cakap gua dah kurus! Sesuai pakai baju saiz M!

Mak : Lantak lu lah derrr!!! Gua malas ambil kisah lah!

Gua : Lalalalalalala! Yes! Yes! Gua menang!



Gua Membeli Dan Membelah Sebentar Tadi


Sekarang

Gua : Mak! Gua nak baju nih lah!

Mak : Lu nih! Baju nih gua tengok macam tak kena jer dengan lu! Baik lu ambil baju lain!

Gua : Apa pula yang tak kena? Okay lah nih! Hah! Elok jer bila pakai!

Mak : Gua tengok macam ketat jer baju saiz M nih! Lu beli baju saiz L lah! Baru okay sikit!

Gua :Adoi! Gua sekarang dah kurus lah! Lu nak juga suruh gua pakai baju besar - besar!

Penjual : Eh, adik! Akak rasa baik adik ikut cakap mak adik! Baju saiz M nih kalau adik pakai macam ketat sangat. Baik adik pakai baju saiz L nih!

Gua : Lu pehal kak? Lu dengki ker gua boleh pakai baju saiz M walaupun saiz gua sekarang L? Nanti gua diet lah sampai gua boleh pakai baju saiz M!

Mak : Lu nak diet??? Lu jangan buat gua gelak dekat sini lah derr! Beli baju saiz L lah! Harapan lah lu nak kurus!! Makan tak henti - henti ada hati cakap nak diet! Kahkahkahkahkhakah!

Gua : Okay! Hari nih hari lu! Esok lusa gua kurus balik gua beli baju saiz M semula! Huh!!!


P/S : Saja Gua Taip Ayat Macam Nih! Gua Dengan Mak Gua Mana Cakap Macam Nih Pun! Gila Apa Gua Nak Cakap Dengan Ahli Syurga Macam Nih! Hahahaha!

63 ulasan:

  1. haha...btul la 2.ukur baju di badan sendiri ..:D

    BalasPadam
  2. huk huk...terbatok kojap haaa...

    BalasPadam
  3. kah kah kah...

    pic cikgu zaki snap juga hg rembat haha

    BalasPadam
  4. lu beli baju ketat2 bodi kene taff cam jason statham lah baru akak tu join side lu

    BalasPadam
  5. mak lu suh bli besar ckit..
    so le kai baju 2 lame ckit..

    BalasPadam
  6. haha...kesian penjual tu...tak pasal2 kena :D

    BalasPadam
  7. hehe...baju tu kenkadang dia mengecut kan... ;) tu yang tak muat tu....

    BalasPadam
  8. hahaha lepas ni kan nak puasa..
    time tu boleh lah saiz M kot
    kan?

    BalasPadam
  9. haha. lu ikot cakap org tua derr. kalo xnyesall. :p

    BalasPadam
  10. ni memang betul2 ukur baju dibadan sendiri.hehe

    BalasPadam
  11. hahahhha lawak la dialog bersembang dgn mak camni! i know it wasn't real but still funny! :D

    BalasPadam
  12. geek siot nak pakai ketat metat ni..takleh napass ~ huhauhauahua

    BalasPadam
  13. Qarr Jalil : kan..kena tak dengan tajuk? hehehe

    Atie : bulan puasa nih :-)

    Suhami : kena tb ke apa? hahaha

    Syazana : hahhhhhhhhhhhh..tahu xper...

    GKSB : Hahahahah...alang2 dia curi2 snap aku rembat jer la

    Alien : dulu aku tough kut....skrg dah semakin 'tough'....hahahha

    Khairul : ahhh..gua mau baju fit body...nanti gua kurus...hahah

    Izzad : ahhhhhhhhhhhh....lu jgn sampai gua bom Ulu Bendul...hahaha

    Amraaiman : katang? kurus ekk?

    Aishah Aina : mana ada..penjual tu xkena apa2pun :-)

    Puteraduyong : tahu xper...sokong ko...hahahaha

    Adam Idris : insyaallah..doakan

    Shahiraghani : I always follow my parents if benda - benda macam nih.... :-)

    Fasihah : hahhaha..tu la pasal

    Koja : Bak RM50...hahaha

    Shahrul Izwan : hahahah..thanks

    Si Lampu Neon : tak adalah ketat macam baju renang tu...itu aku pun xmau...geli2...cuma tak ada lah besar sampai aku yg kurus nih kelihatan besar...ahahaha

    BalasPadam
  14. Hans, tu kuda pinjam je la.. bukan aku punya pun..

    heheeheh

    BalasPadam
  15. waaahhh gune Lu Gua dgn mak?? agak 'bagus' lah...hahahahaha...

    BalasPadam
  16. ekeke. jangan derhaka dengan mak weh.. =D

    BalasPadam
  17. fauzi : hahaha..yer lah tu

    Ad : baca bagi habis dulu...harap faham yer :-)

    schaze : tak derhaka maaaa...derhaka tak bau syurga kut :-)

    BalasPadam
  18. hahaha. adoii hans. lu saiz L ye? silalah diet kalau nk ke saiz M. :P

    BalasPadam
  19. Belbel : gua pakai baju banyak size M...muat jer..so kesimpulannya gua berbadan M yang menghampiri badan L...hahahaha

    BalasPadam
  20. kalau ko pakai size m..msti fit kan..nampak tuff skit.haha

    BalasPadam
  21. qarr : tahu xper..sia2 la perut aku ada 6 pax...hahahaa

    BalasPadam
  22. gile gengster perbualan itu..
    hahaha..
    kalau gua jadi jurujual, tak terkata gua. ternganga nengok anak beranak gengster. hahaha

    lu size L ke der?

    hahaha

    BalasPadam
  23. pearls : kenapa dengan size L? besar ker size L? kalau den pakai size L pun yang biasa2 jer...kalau XL ke XXL tu memang besar la

    BalasPadam
  24. hans- saiz s= small,sweet@sendat
    M= muat2 je.
    l= longgarlah
    xl=terlebih longgar

    jadi di mana? apa2 ukur dulu saiz badan.mungkin raya ni leh pakai saiz yg kecik ke...hihiii

    BalasPadam
  25. ngahahaha jum diet! nk dkt puasa ni lg senang nk diet... hehe

    BalasPadam
  26. hahahhaa.. lu memang kelakar la der.. guling2 gua gelak..

    ok.. ukur baju di badan sendiri.. hehhehe!!~




    ^^

    BalasPadam
  27. baru nak cakap, sporting gila mak ekau. cakap lu gua lagi. hehehe..

    tapi nasib ada tulis kat bawah.

    BalasPadam
  28. bagus gak kan, beli baju saiz kecik, gantung kat dalam bilik, hari2 tengok..baru semangat sikit nak diet kan kan kan ....hihih

    BalasPadam
  29. Lu ada makan pulut ayam dak di Padang Besaq?

    BalasPadam
  30. heheh...kemain ko bergua lu ngan mak ko...sabar bley kurus tu..

    BalasPadam
  31. Hans,lawak lah,,hehe.
    trend zaman skrg makin besar makin nak pkai baju kecik.wkt kecik2 dulu suka baju besar..heh.
    ok,moral of the story kamu kena diet..hehe

    BalasPadam
  32. makan kuat2 lagi supaya cepat kurus..hik2..^_^

    BalasPadam
  33. chempaka : hahaha..betul3

    mya : jom :-)

    bella bell : hehe..xada kelakar..gua serius...

    wan fadhilah : hahaha..kalau gua cakap macam tu mahu dah lama kena halau rumah...hahaha

    yatie awang : motivasi kan..hohoh

    adam roslan : loh..xplak..xtau dkt mana ada jual

    faiz : hahaha..doa2kan

    aku amin : ekekekek..yer le tu

    BalasPadam
  34. Sesekali keluar itu pic penyimpan mohor..

    BalasPadam
  35. yang PENTING yakin masa pakai. muahahhaa

    BalasPadam
  36. beli baju kecik2 pun xpnh nak diet..kononnye beli baju kecik nak suruh berdisiplin,hampeh.. tu lah ak..haha

    BalasPadam
  37. bro tanye skit lu mascom amek course pe.... advertising tough x???

    BalasPadam
  38. wah. guna lu gua en ngan mak. haha

    BalasPadam
  39. moral of this story, hans dah gemok sekarang. haha. kan?

    BalasPadam
  40. Okaaaayyy...1st impression: uih, ganasnya anak beranak ni...hahaha.. ala, pakai saja apa2, asalkan konfiden..tu yg penting..hehe..tp mmg cool la klu ckp mcm ni ngan mak :p haha

    BalasPadam
  41. hahaha! mak drop sakan nmpaq ... mau putus semangat, hahaha!

    BalasPadam
  42. confidence tu penting yang lain belakang kira

    BalasPadam
  43. Khas untuk anonymous : sila email gua di hanis_narnia@yahoo.com

    BalasPadam
  44. Haha... Nampak ko semakin besar sekarang nie...

    BalasPadam
  45. hahaha..terbukti hans dah gomok..kihkihkih

    BalasPadam
  46. dialog ni boleh di kalsifikasikan seabgai 13 tahun kea atas.. takut ada yg terpeengaruh dengan kata ganti nama yg mcm ni.. huhuh..

    apapun beli baju biarlah muat2 dgn badan kita k.. tak besar.. tak ketat.. just nice2 jer.. hehehe

    p/s - sori, sibuk la sejak kebelakngan nie..

    BalasPadam
  47. follow u done..jemput join contest banlo kreatif http://theblackred.blogspot.com/search/label/contest

    BalasPadam
  48. nak jugak si hans ni pakai saiz M hehe

    BalasPadam
  49. bhahhaa. kalau betul lu cakap ngan mak lu cenggitu gua terus rijek lu jadi calon suami. eerrr



    jom diet T____T

    BalasPadam
  50. ngeee..btl toh ukur baju dibadan sendiri..tak pe tak pe..t dah 20ary pose dtng balik tmpt nie erk..hehe

    BalasPadam
  51. gila kentang hans ckp ngn ibu mcm ni.. hahaha

    BalasPadam
  52. HAHAHA sempoi²..

    So sama²lah kita amalkan pemakanan seimbang.. ;D

    Aku paling bengkek bila tengok kat kedai baju macam ok ngam, design mesti lah berkenan di hati kan.. tapi bila try kat rumah tiba² jadi macam sarung nangka, kalau lengan panjang biasanya aku tak dapat yang labuh, mesti senteng.. nasib² hahha

    BalasPadam
  53. igtkan betol2 cakap dengan ibu camtu td :P

    BalasPadam
  54. kirim salam mak lu ah

    kahkahkah

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com