Sabtu, 13 Ogos 2011

Dropbox : Pendrive 2GB Percuma

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog Hans. Hari ini gua nak berkongsi dengan korang semua berkenaan pendrive 2GB percuma yang korang akan dapat jika mendaftar dengan Dropbox. Tetapi, bukannya pendrive yang boleh dicucuk dekat laptop korang tu tetapi virtual pendrive atau senang cakap pendrive maya.




1. Sign Up Dropbox dengan KLIK SINI.

2. Cuma isikan nama, email dan password pilihan anda.

3. Selepas itu INSTALL Dropbox.

4. Pastikan komputer atau laptop anda mempunyai internet sewaktu install Dropbox kerana ia akan automatik sync.

5. Kemudian anda boleh simpan gambar atau apa - apa sahaja file anda di dalam folder Dropbox tu.

6. Selepas itu cubalah online internet di laptop ayah ke abang ke kawan anda ker dan cuba buka akaun Dopbox anda tadi jika rajin untuk melihat adakah file yang anda simpan itu berada di dalam akaun yang anda simpan tadi.

7. Selamat mencuba (^_^)Y


P/S : Kawan Gua Yang Bagitahu Benda Nih Semalam (^_^)Y

28 ulasan:

  1. Tp kne ade intrnet baru boleh bkak kn?

    BalasPadam
  2. laskar : dah tu...nak menipu buat apa plak..bukan ku dapat duit pun...hahahaha

    nurnajwa : yups...nama pun virtual pendrive maaa :-)

    BalasPadam
  3. ouh..aku igtkan dapat pendrive free..haha

    BalasPadam
  4. saya pun guna yang ini. senang. selamat. At least kalau tetiba tengah dok buat projek, and laptop or pc nak blow up pun, detail data tersimpan dalam drop box..

    Bagus sangat2x esp. untuk student..

    BalasPadam
  5. Selamat tak file yg kita simpan tu?
    boleh try nnti..tq for info

    BalasPadam
  6. kunonya saya..ade yg virtual? ;)

    BalasPadam
  7. kalau laptop kena virus, incik virus akan masuk dalam dropbox juga ke sama macam pendrive?

    BalasPadam
  8. qarr jalil : pendrive free versi maya punya :-)

    cik sara : yups..ramai yang buat thesis guna benda nih :-)

    wida : selamat la..kena la pandai jaga..kalau password kasi orang tahu ada la orang busuk hati hack...hahaha

    feza : saya tak pasti :-)

    BalasPadam
  9. oh camtu..
    best jugak ea..
    xpyhla nak bawk pendrive lagi kan..

    BalasPadam
  10. pendrive maya..
    perghhh macam unik je..
    nk tgk ar cam ner jadi nnti..
    klo msuk virus ulat gongonk
    dlm lappy aku..siap kau..
    hahahahahaha

    BalasPadam
  11. uih.. canggihnyer...
    boleh percaya ke? tak kena hack ke? banyak lak soalan..

    BalasPadam
  12. yeke? ok x...nk cuba la, tima kasih~~with luv

    BalasPadam
  13. pensyarah dulu penah gtau..mmg bgs..tp tu la kena ada internet huhu

    BalasPadam
  14. teringin jugak nk try
    tp tengoklah dulu..hehe

    BalasPadam
  15. Macam best jer.. Nak cubalah...

    BalasPadam
  16. eh macam file host ke ? atau guna macam pendrive je ?

    BalasPadam
  17. erk?..waaa..xthu pon pape pon thanks nak try buat ni,hehe2...

    BalasPadam
  18. walaouwee cam best jerk... aku nak try la... hehe

    BalasPadam
  19. alif : ar ar..dia simpan data kita dkt tenet..ala2 pendrive cuma versi internet..best2 :-)

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com