Selasa, 23 Ogos 2011

Dugaan

Sebentar tadi punya semangat gua nak buat biskut raya!!
Tengah gua panaskan menatang nih sebab nak buat biskut raya tiba - tiba.....


Rumah gua jadi gelap! Apa hal nih? Gua bayar bil elektrik kut! Kenapa tiba - tiba rumah gua gelap nih!! Rupa - rupanya ketuhar rumah gua tu dah rosak dan menyebabkan rumah gua gelap gelita seketika!!


Nasib waktu tu mak gua baru tengah ayak tepung!
Buat dimasuknya minyak sapi ker marjerin ker....
Tak pasal - pasal adunan tu tak jadi sebab ketuhar dah rosak!!


Lepas tu satu hal pula gua nak hidupkan laptop cabuk gua nih!
Nasib senang jer hidupkan tadi dengan menggunakan pen!! Tetapi....


Tiba - tiba kipas laptop cabuk gua tu berbunyi macam mesin rumput!! Cuak gila gua!! Laptop gua nih pehal tunjuk perasaan pepagi buta nih!! Gua restart balik dan alhamdulillah dah okay kembali!! Tahu la laptop umur kau dah nak masuk 5 tahun!! Jangan la buat perangai waktu - waktu aku tengah emosi macam nih!! Haihhh!!!


Sekarang menanti benda baru nih menjelma dekat rumah! Jadi, sementara nak tunggu kedai buka gua nak tidur dulu!! Haihhh!!! Semangat nak buat biskut raya tapi rosak lah pula menatang nih!! Okaylah! Tidur dulu! Assalammualaikum!!

31 ulasan:

  1. itu kisahnya.....moga dipermudahkan semua urusan...Ameen...

    BalasPadam
  2. mood kalau disekat memang mencuakkan hahaha....tak apalah nanti kedai buka serbu terus

    BalasPadam
  3. ececece tu tandanya nak kena tukar leptop la tu..
    hihi


    err.. ko reti buat biskutkah? =,="

    BalasPadam
  4. nurul nadiah : amin..doa2kan

    yatie awang : ar ar..tunggu kedai buka

    schaze : reti la...kalau tak reti macam mana aku nak buat? aiyakk!!

    BalasPadam
  5. attooiii rosak mood huhuuh... moga lpas dpt yg bru nieh bsmngat nk buat kuih balik ^_^

    BalasPadam
  6. hohoho....ingt laptop aku jer dah season....dah 6 tahun kot....wei, chayok2 buat biskut raya tuh ;)nak buat biskut apa tuh???

    BalasPadam
  7. short circuit tuh .. kena cek plug oven tuh .. tukar yg elok .. tak pun soket 3 pin tuh ..

    BalasPadam
  8. rajinnya buat biskut ry..kak pon beli jer

    BalasPadam
  9. hahaha...weh,biskut coklat square 1 balang!! kang dah siap pos ek. ;P

    BalasPadam
  10. huhu bli baru oke..

    bgus2 rajen wat kueh..hee

    BalasPadam
  11. banyak sangat la ni buat biskut. . . haha. . sampai rosak ketuhar tu.. .

    BalasPadam
  12. haha saba yek..mcm2 dugaan..huhu..uma kite ade byk kue raye,nk cket? lalala HAHA ;p

    BalasPadam
  13. dah tido tu xde makna semngat nk buat kuih lagi..hehe

    BalasPadam
  14. tak faham. cemana hidupkan laptop guna pen?

    cuba demo sket....

    BalasPadam
  15. makkk aii rajinnya dia :)
    nak rasa nanti boleh laa yea time raya..bak alamat cepat..hik3

    BalasPadam
  16. aku rindu masa aku curik2 biskot2 raya yg mak aku wat dulu...hahaha

    BalasPadam
  17. wahhh!! rajinnya bantu mak dia..
    Good luck lah oven tuee..
    harap2, bila dia dh dtg, mslh lain x timbul plak. sprt, Kaca oven tue pecah masa2 biskut kna bakar.. Hehe :))

    BalasPadam
  18. apalagi.. gembira la tu

    ketuhar raya.. hahaha

    BalasPadam
  19. dAh siap kuih raya tunjuk kat blog.hehehe

    BalasPadam
  20. hans buat byk2 lah biskut raya..bole beli nanti dekat hans..hehe.

    BalasPadam
  21. wahhhhh chef hans nk buat biskut raya??hehe

    BalasPadam
  22. HAHAHA
    gile kesian
    memang dugaan sungguhnya

    sesungguuhnya hans sedang berpuasa
    HAHAH

    BalasPadam
  23. pergh.. rajin ahh kau.. mst skarang ngah gigih siapkan biskut raya nie..

    BalasPadam
  24. Dugan di bulan puasa la tu.

    ;P

    BalasPadam
  25. Hahaha sabo je la. Nsb blackout awl. Beb, laptop cecah 3 thn pun dah de tanda nak resigned petah lg yg dah brusia 5 thn =)

    BalasPadam
  26. hahahaa sama ag.aritu nak masak piza.skali psng suis trus blackout.rpnya oven dh jahanam.adoiyai

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com