Rabu, 24 Ogos 2011

FaceYourManga - Jom Cipta Avatar Anda Sendiri

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog Hans. Walaweh! Penat buat biskut raya tak hilang lagi! Alhamdulillah hari nih lagi 2 jenis biskut siap untuk dimakan! Baiklah! Hari ini gua nak kongsi dengan korang tentang benda yang gua baru tahu iaitu FaceYourManga yang mana korang jadikan wajah korang berbentuk animasi. Jadi, jom usha di bawah ini!


Langkah - Langkahnya :-







2) Kemudian klik CREATE di bahagian atas sebelah kiri. Cuba lihat gambar di atas.




3) Kemudian pilih lah jantina korang sama ada korang nak jadi lelaki ke perempuan!




4) Hah! Lepas tu korang dah boleh mula mereka rias wajah korang dan aksesori yang korang nak letak! Dekat sini ada macam - macam jenis bentuk, warna dan gaya jadi korang pilih lah yang paling sama dengan korang kalau korang nak tengok wajah korang dalam bentuk animasi lah!




5) Selepas korang dah berpenat lelah cipta animasi yang macam muka korang tu maka korang klik SAVE yang berada di sebelah kanan sebaris dengan perkataan CREATE MANGATAR. Kemudian, akan keluar kotak seperti gambar di atas dan korang isilah apa yang dia minta tu. Kemudian, satu email akan dihantar ke akaun email korang.




6) Selepas tu korang buka email tu dan klik link yang diberi di dalam email tersebut. Kemudian, akan keluar gambar seperti di atas dan korang klik DOWNLOAD AVATAR.




7) Akhirnya, siap sudah avatar korang!! Tahniah!!! Senang jer kan?




8) Contoh - contoh avatar yang popular! Jadi, selamat mencuba!



P/S : Seronok Pula Aku Cipta Avatar Nih! Kehkehkehkeh!!

24 ulasan:

  1. wah, macam best jee ..
    nak try lah nanti . hihi

    BalasPadam
  2. hans, comel lah avatar tue.haha.thnkx promote.aacam posa n raya?ak x dpt p bazaar n beraya kt kedah dis year.huhu,

    BalasPadam
  3. mcm menarik...tapi tunggu la kalo byk maso terluang kang den try la...

    BalasPadam
  4. ooo..best ni...selamat berpuasa

    BalasPadam
  5. japp. aku nak try. nnti aku tukar DP. ehhe

    BalasPadam
  6. wahh, menarik nih.. blh try.. =)

    BalasPadam
  7. nice lah!jap lagi aku test
    !nak smayang dulu

    BalasPadam
  8. cam best je..nk wat jugak ahhh=D

    BalasPadam
  9. Hans..Cik Mendezz kidnap banner awak yeh! =P

    BalasPadam
  10. comelnyeee.. nak cubalah.. lagi senang dr nak buat doodle kan?..haha.. nk try nak try

    BalasPadam
  11. menarik!
    nak cuba kejap lagi.
    :B

    BalasPadam
  12. byk buat kuih nmpak..hehehe..

    mcm best. aku nak try..hihi

    BalasPadam
  13. ok..satg pakat2 penuh gambaq katun..ekeke

    BalasPadam
  14. hahha

    comel2.. tp suka cioter penat buat kuih raya tak hilang lagi.. hehehe

    BalasPadam
  15. wah wah..leh ceate avatr bertudung x? hehe

    BalasPadam
  16. ouh ini ke tempat buat avatar yang ramai orang guna tu. Aku baru tau ni..

    BalasPadam
  17. hehe boleh make up2 eh kasi hensem :D
    best2 ..!

    BalasPadam
  18. nk try jgkla !!hehe
    susah2 je lukis pakai paint :P

    BalasPadam
  19. smart la. ni yg nak lukis jgak ni. nk mcuba.

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com