Khamis, 4 Ogos 2011

Kad Pengenalan Khas Diwajibkan Untuk Setiap Blogger

Assalammualaikum dan salam sejahtera diucapkan kepada semua pembaca Hans yang setia menjenguk blog kecil ini. Hah! Bila tengok tajuk diatas mesti ramai yang macam terpinga - pinga dan terkejut kan? Kad pengenalan khas untuk setiap blogger? Apakah hal sebenarnya nih? Wajib ker ada? Sejak bila kerajaan buat undang - undang khas pada blogger Malaysia nih? Hah! Cuba lihat gambar di bawah nih!


Terima Kasih Kepada Blogger My Name is Mar


Hahahaha! Sebenarnya ini sekadar suka - suka jer! Comel kan? Terus teringat kad matrik masa aku dekat sekolah teknik dulu sebab warnanya lebih kurang sama! Siap ada bar code tu! Hehehehe! Cuma info untuk Start Blogging tu kurang tepat sikit lah sebab yang boleh jadi Mei 2011 tu sebab tukar akaun email daripada yahoo kepada gmail. Kalau sebetulnya Mei 2008. Kalau betul aku mula berblog bermula Mei 2011 memang aku nih sebenarnya Brad Pitt lah. Hahahaha!


Klik Banner Untuk Ke Blog Beliau


Jadi, kepada sesiapa yang nak Kad Pengenalan Blogger nih boleh minta pada Blogger My Name is Mar secepat mungkin sebelum dia menjadi malas. Hehehehe! Okaylah! Nak kongsi benda nih jer pun! Hehehehe! Assalammualaikum!

P/S : Hadiah Set Duit Syiling Malaysia Siri Ke-3 Dah Sampai Rumah! Terima Kasih Pada Yang Undi Hans! (^_^)Y

76 ulasan:

  1. IC dalam blog pun ada?? kira yang takde IC lagi ni pendatang haram blogger la? =,="

    BalasPadam
  2. menarik gak kalau betul2 ada.. hehee..

    BalasPadam
  3. pewit! siap ada IC plak blog dia..dengki2.nak jugakk..he3

    BalasPadam
  4. ahahaha.
    comelnya.
    nak jugak. :P

    BalasPadam
  5. aku pendatang haram lg. xde ic =P

    BalasPadam
  6. nak jugaklah..cantik ni..nnt bui terjah blog Mar

    BalasPadam
  7. Comel lah kad tu..
    tp nape tutup gmbr awak tu dik..kata hensem, tunjuk lah:)

    BalasPadam
  8. ada ic baru boleh mengundi nanti..hehe ;D
    speeding laju`laju boleh kenyang ke??

    BalasPadam
  9. waaah bestnyeee...nak buat jugak lah

    BalasPadam
  10. aiceh ingatkan nak kena buat kad pengenalan untuk blog aku tadi hhu

    BalasPadam
  11. Nice nice! Dah request dah. Harap2 beliau sudi buatkan sy punya IC. :)

    BalasPadam
  12. Simpan IC tu elok² hans jangan kasi Chip dia rosak lagi.. ;D

    BalasPadam
  13. kalau blogger wajib ada kt pengenalan, mesti baik2 je entry.. haha.. kalau kontroversi kang, snang kena cekup..

    BalasPadam
  14. wahh..ada kad pengenalan untuk blogger.hebat..haha

    BalasPadam
  15. da g tgk da..hehehe..cmno nk dftr.?

    BalasPadam
  16. perghh aku terkejut bila tgk ko strat blog mei 2011...bapak FAMOUS ko..haha...oh nk2 ic..

    BalasPadam
  17. hahaha kalau ade kad pengenalan, banyak benau kad kena bawak nak pi mana2.hehe

    BalasPadam
  18. Wida : kang letak orang ingat den Dato SRK lak...hahahaha

    Yousof : haaha...okay2

    Solihin Zubir : haha..tahu xper

    Family Of Fur : den tak daftar pun..den minta jer dekat dia..cer ekau try minta tgok :-)

    Afiek : hahaha..tu la aku kata kalau aku baru blog mei ari tu mesti aku nih Brad Pitt...heheheh

    Semua : cepat buat...nanti jadi PATI susah...ekekekke

    BalasPadam
  19. lohh aku ingatkan betul2.. mana la tau kan undang2 baru ke.. nampaknya tipah tertipu lah.. haha btw comel jekk..!

    BalasPadam
  20. siap ic blogger... muahahahaahha...

    BalasPadam
  21. mcm kad matrik.hahah..but nice!

    BalasPadam
  22. haha, comel aje
    ingat kan apa la td ^^,

    BalasPadam
  23. lepas ni klu pak pulisi tahan jgn silap bg ic plak. teehee...

    BalasPadam
  24. anyways... bila tengok entri ni teringin jugak nak cek bila start guna blogger. bila pg tengok kat profile....

    mak aihh....

    On Blogger Since: November 2005

    gilebetik!

    dah lama la kiranya aku blogging....

    haih...

    tapi takdelah dasar mcm ko kot.

    teehee...

    BalasPadam
  25. kalau ade memang lucu lah kan..hihi

    BalasPadam
  26. Walaweh.. Femes lah hang kalo jadi Brad Pitt.. Aku canang 1 dunia ni, aku punya kawan Brad Pitt.. Hahaha..

    *Nanti nak mintak ic blogger lah.. Hehehe.. Kat sekolah dulu pun aku ade kad pelajar yang ada barcode..

    Entry Terbaru 1 : Isu Video Iklan Raya dan Ramadhan
    Entry Terbaru 2 : Isu DNA Babi

    BalasPadam
  27. hans.. aku ni lak daripada planet pluto.. so camne leh aku dapatkan ic blogger ni??? hehehhehee
    menarik gak ic nih..

    http://nash121.blogspot.com/2011/08/iklan-ramadhan-8tv-dan-terbaru-tv9-pula.html

    BalasPadam
  28. macam lah name card blogger :)

    BalasPadam
  29. OK! Ko memang berjaya buatkan aku PENGSAN!
    Huhhuhuu...
    BTW, thanx for the BACKLINK!

    BalasPadam
  30. kalau org tak tau..sure kagum dgn kamu kan..?

    yer la..baru start blogging bulan May...tapi follower dah beribu... ;) :)

    BalasPadam
  31. lps tu ic tu tersimpan for fun je kan?

    BalasPadam
  32. siyes macam best je kalau ade betol2 ic utk blogger ni. design pon dh lawa. kalah design kad bonus link. haha.

    BalasPadam
  33. ingatkan ic ape tadi. kalau ade, lagi bahaya.

    BalasPadam
  34. osem gak ader ic blogger nie hehehe...

    BalasPadam
  35. wah!nak ganas je ada IC khas..huhu..gua nak gak lah weyh~wat kan

    BalasPadam
  36. ic..yer ic blogger..ramai juga sudah ad nie..hehe

    BalasPadam
  37. aku menyokong kenyataan SZ..hahaha

    BalasPadam
  38. wewitt .. dapat juga .. ari tuh tgk syaza punya ...

    wah2 duit syiling dah dapat dah .. apa lagi, boleh tunjuk live duit syiling itu .. heheh


    manisnya kurma ini ?

    BalasPadam
  39. hahaha...
    igtkan bende real tadi... adeh...^^

    BalasPadam
  40. bila nak dikuatkuasakan hehehe

    BalasPadam
  41. xnak la IC ni.. takdak cip. heh. nak ic pintar punya :P

    BalasPadam
  42. kot3 xlama lagi, memang wujud benda ni wei.

    BalasPadam
  43. hahahaha :)) mau x bdiri bc title td. ingatkan wajib la. aiyooo,,,

    BalasPadam
  44. My Name Is Mar : kasi ko kerja lebih...hahahaha

    nabilah : hahahaha..tu la pasal...kalau baru start blog lepas tu follower terlebih sikit cam skrg nih memang famous sudah...hahaha...masalahnya tak ada orang kenal pun :-)

    Landax : minta dkt My Name Is Mar..hehehe

    Ipai : camera tak ada :-)

    ABU : Lepas raya...hahahahaha

    Tupai Karan : akan diusulkan pada My Name Is Mar..hehehe

    Semua : hahaha..cantik n comel kan..ada kadang2 macam kad matrik waktu sekolah dlu :-)

    BalasPadam
  45. ada ic ni boleh ngundi tak?hehe

    BalasPadam
  46. hahaha :)) mesti la trkejut. ic yg sebenar ni pon br j tukar bulan lpas. nikan nk pk tukar yg ni plak. aiyark,,, nsb bek.

    BalasPadam
  47. Ada IC untuk blogger nie untuk mengundi ker? haha.. NWya, nice jugak kalau ada IC.. Macam dihargai jer sumbangan blogger..

    BalasPadam
  48. gua tertipu dgn tajut lu...baru nak siap pergi pejabat pendaftaran..hehe

    BalasPadam
  49. Aku nak jugak weh! cis.


    Macamana Nak Buat Orang Berhenti Addict Main game.
    (Baca Kalau Boyfiend Korang Suka Main ga/me Atau Korang Sendiri Suka Main game)

    BalasPadam
  50. ada jugak ye benda alah gnie?
    hehee~

    oitt~
    congratz menang duit syiling :D

    BalasPadam
  51. smart la bro . hang ad ic blogger da . bagus2 :D

    BalasPadam
  52. ceh. ingtkn betul2 kena buat. hehe... tpi kan, ni mesti yg softcopy je kan. buat la yg hardcopy jgk. barulah nmpk betul2 cam IC. hehe..

    BalasPadam
  53. Mula-mula ingat kes pemutihan pendatang asing dengan pendaftaran biometrik.

    Leceh juga kalau blogger diwajibkan ada ID. Nasib baik bukan betul :-)

    BalasPadam
  54. not bad lah kad tu. tp kalaulah govt nk buat law on blogger kena ada kad.. pada aku itu akan jadi law yang mengarut.

    BalasPadam
  55. wah.macam2 da skang...utk blogger asing ade biometrik sistem tak? pft.

    BalasPadam
  56. to la terkejut gak tgok tarikh start berblogging tuh!...haha2...

    BalasPadam
  57. ceh!! aku ingat betol2 ade tadi. haha

    BalasPadam
  58. wah.. smart ko punya ic...

    BalasPadam
  59. alamak .. sy xde lg bnde ni ..
    kene tgkap polis nnt dituduh pndatag tanpa izin :D ahha

    BalasPadam
  60. Nak kena ade jugak ke ni wahai si blogger yang famous??

    :P

    BalasPadam
  61. waaah.. .tringin lha,,msih ada lgi ke ic blogger nieyh,,,klw ada nk jgk,,heheh

    BalasPadam

Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan, tajaan, kolobarasi dan jemputan boleh hubungi saya melalui email mohamadhanisismail@gmail.com