Isnin, 8 Ogos 2011

Kisah Meriam Buluh

Gambar Hiasan


H.K : Kau suka main mercun?

J.K.T.H.L.K : Aku suka! Best woo main mercun! Aku rasa macam aku nih Harry Potter weih bila mercun tu keluar api - api!

H.K : Aku takut lah main mercun! Karang terputus pula jari aku! Hilang pula kekacakan aku! Tapi aku suka join member - member aku main mercun! Muahahahahahaha!

J.K.T.H.L.K : Owh! Macam tu plak? Kau pernah main mercun tak?

H.K : Mestilah pernah main tapi boleh bilang dengan jari lah. Kalau mercun Pop Pop tu banyak kali lah juga! Hahahaha! Aku teringin nak main meriam buluh lah!

J.K.T.H.L.K : Meriam buluh? Perghhhhhh!! Itu lah paling bahaya! Tak sanggup aku main benda tu! Itu lah penyebab ramai orang putus tangan! Nanti macam mana aku nak minta duit raya kalau tangan aku dah tak ada.

H.K : Hahahahahaha!! Besar - besar macam nih pun kau fikir duit raya lagi? Kalau lah kau cakap nak minta ampun dekat mak ayah waktu salam pagi raya tu terharu lah juga aku baca. Ini tidak! Hampeh! Duit raya juga yang dia ingat dulu!! Hahaha!

J.K.T.H.L.K : Hahahaha!! Aduh! Terbakar aku baca ayat kau nih!! Haha!!



H.K = Hans Kacak

J.K.T.H.L.K = Jejaka Kacak Tetapi Hans Lebih Kacak


70 ulasan:

  1. aku x reti main mercun. paling main tu Pop Pop aje la. :B

    H.K hans kacak? -___-"

    BalasPadam
  2. babooooonnnn....terkena aku weyhhh..sentap mak..bahahahahhahahaha.....aduhhh..ooo ni kira pembalasan dendam la ni..haha

    BalasPadam
  3. hahaha... x ley blah Hk n JKTHLH...adoii...senak perot nak gelak :P

    BalasPadam
  4. nama pelakon tak leh blahhhhhhhhhhhhh

    BalasPadam
  5. Mra : yer? jeles ke? hahaha

    Wadi : sebab Hans Hensem... :-)

    Afiek : ada la sikit2...hahahaha

    Ana Jannah : unik kan? hahaha

    Abang Long Dil : Jeles la tu..dah la kena kencing dengan The Store...hahaha

    BalasPadam
  6. nick x leh blahhh
    nak kacak je.

    BalasPadam
  7. kekacakan dieorng menyebabkan dieorng takut main mercun...hehe

    BalasPadam
  8. Belum pernah main meriam, tgk live pun tak pernah..

    Hans nk cuba main meriam ke tahun ni?
    Heee ;)

    Regards,
    Qema Amaya

    BalasPadam
  9. lol..J.K.T.H.L.K..haha..

    H.K= hantu kumkum..

    BalasPadam
  10. haahahaha

    aku suka main mercun.dululah.skunk ni bila dengar bunyi mercun bola tu meletup rasa macam nak maki hamun siapa yg main.hahaha

    dulu pernah main meriam tanah.tak bahaya.paling tak pun tanah merekah jek

    BalasPadam
  11. haha trbakar tgn mamat tu..

    BalasPadam
  12. jom befikr sejenak http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jom-berfikir.html =)

    BalasPadam
  13. suke lawan meriam buluh ngan jirAN kg... sape lagi kuat... haha

    BalasPadam
  14. rindu suasana kmpung akak..jiran sebelah kanan&kiri rumah main meriam buluh.rumah akak kat tgh2 yg jadi mangsa..hehe

    BalasPadam
  15. mmg takde benda lain nak pikir...hampehh betoi~

    BalasPadam
  16. hans kacak..hahha.
    hans....ko memang kaaaaaaaacakkkkkk
    hhaha

    BalasPadam
  17. kakakakakaka :)) tetibe tergelak sakan

    BalasPadam
  18. nick tak tahan... takut tak dapat minta duit raya je... hrmmmmm

    BalasPadam
  19. ecece..hans sempat lagi puji diri sendiri tu:)

    dah tu, rasa nak main mercun ke meriam buluh ?

    BalasPadam
  20. jejaka kacak tetapi hans lebih kacak , kahkah..

    http://asyrafasnawi.com/

    BalasPadam
  21. pernah main bunga api masa kecik2 dulu tapi bunga api tu meletup.. sampai skank trauma.. pelik kan bunga api blh meletup..

    BalasPadam
  22. wahh!!name glam!ehee..
    jgn main mercun aw :)

    BalasPadam
  23. adeh. ko mmg hensem. =_______=

    BalasPadam
  24. mercun pop-pop pun x main... hehehe main mercun roket ajer

    BalasPadam
  25. pengajarannya, janganlah bermain mercun.. kalau hancur tangan ok lah jugak.. kalau hancur yang satu 'tu'?? lagi parah.. hahaha

    selamat berpuasa

    BalasPadam
  26. sweet entri ini lagi sweet yang bab name dan mercun pop pop tue..hahaha.. lawak la mesti terbakar si mamat sowang lagi tue..


    *jom ke belog amy http://www.sinarraudah.com/2011/08/biskut-raya-tart-nenas-panas-ifa-raziah.html

    BalasPadam
  27. tradisi kg saya setiap malam raya mesti main meriam..tapi meriam besi lah..yg bl dgr bgegar 1 kg huhuhu..best!!

    BalasPadam
  28. main bunga api je malam raya..huhuhu

    BalasPadam
  29. ewah hans kacak yee;D hik2! perasan tol..hehe ;D


    tak yah men ah mercun2 nie.bahaya wey..dah elok Allah kasi jari yang sempurna..sat lagi tinggal 2 ketul jer jari..=D

    menyesal kemudian tak guna kan:)

    BalasPadam
  30. ala, main jer....putus jari apa suma tu belakang kira... dah jd baru kita pikir mcm mn... boleh mcm tu? ngee

    BalasPadam
  31. Jom main meriam buluh... Kebabababoooommmmmmm.....

    BalasPadam
  32. haha. aku ingat mula apa benda la HK dgn JKTHLK tu. siot je. hehe

    BalasPadam
  33. hmmm , udah udah lah main mercun tu , BAHAYA !

    BalasPadam
  34. da lama xmain mercun! mcm da taubat je hihi =p

    BalasPadam
  35. takk pernah , takot . haha :) nape ?

    BalasPadam
  36. ingatkan pe laaa nama singkatan tu..sabor jerr laaa JKTHLK =.='

    BalasPadam
  37. main meriam bulu takpernah..main y ala2 bunga api taim merdeka tu penah hee

    BalasPadam
  38. hahaha ! duet rye tu pnting walaupon dh bsr.. kekeke ~

    BalasPadam
  39. Pernah main mercun pop2 dengan bunga api je! ^^

    BalasPadam
  40. uhuhuh .. aku pernah main mercun2 lain .. tp dalam semua2 mercun, buluh je tak pernah try .. uhuhuh ..

    dah terlepas dah zamannya .. silap2 kalau main sekarang dah kene tangkap . wakaka

    BalasPadam
  41. ish. bahaya tu main mercun JKTHLK & HK. :D

    BalasPadam
  42. bulan2 puasa nih byk la berita kes2 kecederaan ketika main mercun...hmmm...

    BalasPadam
  43. seumur hidup aku tak pernah main mariam buluh arghhhh

    BalasPadam
  44. Teringat zaman dulu2 main meriam buluh.. Polis dtg semua lari sembunyik dlm semak hehe :)

    BalasPadam
  45. pernah main mercun..meriam buluh tak pernah..(:

    BalasPadam
  46. zaman budak2 dulu selalu buat bom jangka guna mercun ketupat yg dibungkus dengan tanah loam :) memang best hehe

    BalasPadam
  47. lol asal takleh blah shortform bro.
    <- tak pernah ada pengalaman main meriam buluh. nak kata bandar tak la sangat -.-

    BalasPadam
  48. pernah dulu-kala.. pernah tengok abang main meriam buluh :p

    sekarang zaman mercun 'pop-pop' huhu :)

    BalasPadam
  49. hahaha.... tgelak besar lak tgk full name watak2 tu... ahah....
    mercun pop2 mercun paling x bahaya... so, main mercun tu sudeh... :D

    BalasPadam
  50. weh , jangan maen weh .


    kang tak pasal2 putus jari .

    tak raya nnti ! hoho

    BalasPadam
  51. wow mau maen marian dengan bulu..haha..kalo ikutkan penglaman bebudak aku memang darik kecik smpi umo 12 mariam bulu lah yg kitaogang maen,tp selam itu xde pe pe pun...rsa bersyukr pon ade..haha...tp nasihat sye la,jgn lah memain dgn mariam bersama dengan bulu nie..sbb itu memang berbahaya..haha

    BalasPadam
  52. A.K :TAK PERNAH LAGI LA AKU MAIN MERIAM......MERCUN PERNAH LA KOT..SEKALI SEKALA

    A.K = Amry kacak.....muahahahaha

    BalasPadam
  53. akak main mercun bawang je hihi

    BalasPadam
  54. maingame bunga api dalam laptop bleh tak ? cuba u cari hans.. heheh

    BalasPadam
  55. lagi berusia lagi lah xmalu minta duit raya.. haha,,

    aku laa tu!!

    BalasPadam
  56. berapa tahunkah umur budak itu? ;)

    BalasPadam
  57. haha2!..sy pon brani main mercun pop2 jek tapi y x leh tahan nyer h.k dan j.k.t.h.l.k!...:p

    BalasPadam
  58. hahaha akoo egt sape la name pnjang sgt smpai JKTHLK tuu..
    haish~

    jgn main mercun
    =)

    yg pop pop takpe..haha

    BalasPadam
  59. Hans Kacak ;D Ahaha

    *nk rase main meriam buluh gak >< *

    BalasPadam
  60. duit raya tetap dihati~ hik3~
    ensem2~ ^^!

    BalasPadam
  61. Untungnyaaaaa

    buat entry sekali puluh2 coment..

    untung la..
    blog aku sedih..
    hahahahah

    BalasPadam
  62. dah tua2 toh xpayah lerr nak main. haha

    BalasPadam
  63. bukan Hans Hensem mehhh????


    jauhhi mercun kalau sayangkan jari jemari hehe

    BalasPadam
  64. Yana main bunga api je.. paling dasyat mercun gasing, cantik bila dia b'putar... hehe

    BalasPadam
  65. waaa sekrang tak dengar lagi orang main benda ni kan..miss that time

    BalasPadam
  66. tak berani main... takut.. bahaya ada di mana-mana...

    BalasPadam
  67. hahaha sengal je cita ni.. aku tak pernah main meriam buluh.. mengabehkan bogheh jo..

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com