Ahad, 14 Ogos 2011

Linkphobia



S.K : Oit! Kau tengah buat apa tu weh?

H.K.L.H : Aku tengah karok nih! Pehal? Kacau jer aku karok!!

S.K : Karok? Lagu apa jer lah kau karok tu weh?

H.K.L.H : Aku tengah karok lagu keropok moni. Kau nak dengar?

S.K : Lagu haram apa jadah tu weih? Tak pernah aku dengar pula setakat aku hidup nih!

H.K.L.H : Lagu dia macam nih! ~~Rasa yang menawannn!! Keropok Moniii!! Untuk Keluarga Dan Kawan!! Keropok Moniiii!!~~

S.K : Okay! Okay! Nih! Kau buka link aku bagi nih weh!! Lepas tu kau download! Cepat!

H.K.L.H : Link apa plak nih? Hah!! Jangan - jangan kau nak prank aku!! Taknak lah buka!!

S.K : Adoiyaiii!! Mana ada!! Aku serius! Kau buka lah! Lepas tu download! 

H.K.L.H : Benda apa sebenarnya yang aku nak kena download nih?

S.K : Ini software! Nanti lepas kau sign up kau dapat 2GB storage percuma!

H.K.L.H : Hahahahaha! 

S.K : Asal pula kau ketawa nih? 

H.K.L.H : Sudah - sudah lah tu weihhh!! Taktik lama!! Aku takkan terpedaya!!

S.K : Taktik lama apa kebenda pula dah kau nih!!!

H.K.L.H : Ini mesti bila aku buka nanti keluar gambar hantu! Tak pun gambar muka perempuan besar - besar tengah menjerit!!! 

S.K : Astafirullahalazim! Tak ada masa lah aku nak tipu kau! Cepatlahhh!!!! 

H.K.L.H : Kejap - kejap!!

S.K : Kejap? Kenapa?

H.K.L.H : Hahh! Dah siap!!

S.K : Apa yang dah siap? Owh, kau dah download ker? Cepat gila!!
 

H.K.L.H : Aku dah mute kan sound laptop aku! Hahaha!

S.K : Ya Allah Ya Tuhanku! Ini bukan gambar hantu lahhhh gila!!!

H.K.L.H : Kejap lah aku buka!!

S.K : Hah! Bukan gambar hantu kan? 

H.K.L.H : Ar ar lah! Betul - betul link download software rupanya!! Aku ingat kau nak kenakan aku!

S.K : Sabar jer lah aku dengan kau nih!!

H.K.L.H : Hikhikhikhikhik!!!


Kisah ini berlaku sebelum aku download Dropbox. Kisah ini diolah dan ditokok tambah bagi menyedapkan jalan cerita! Hahahahaha! Mati - mati aku ingat senior aku nak kenakan aku! Bukan boleh kira sangat depa nih! Karang kalau aku buka tanpa usul periksa link yang diorang bagi tu mahu kena serangan jantung lah kalau tak pasal - pasal link tu keluar gambar hantu sambil menjerit - jerit suara seram tu! Hehehehe!


S.K = Senior Kacak

H.K.L.H = Hans Kacak Lagi Hensem

42 ulasan:

  1. Ahahaha, dia pnye tak percaya smpai mute sound ;D

    *selalu dh kne cmni, bkak link gmbr hntu :D*

    Tp kte tak tkot XD ececeh.

    BalasPadam
  2. linkphobia ni, rasanya aku pon dah berjangkit :/

    semua gara-gara banyak sangat link yang keluar muka hantu jerit-jerit mintak penampar.

    BalasPadam
  3. sangat2 benci dan menyampah bila tekan kat link and kuar gmbr hantu dgn suara terpekik terlalak.....linkphobia.....huhuhuhuuu......

    BalasPadam
  4. me also the very penakut one. hahahaha. fobia la weeehhh. tak suka org kasi link hantu2 nih! -.-"

    BalasPadam
  5. haha.. berhati2 btul.. dh bnyk kali gak aku kene cm nie. bg link suruh tekan kuar hantu.. skit hati..

    BalasPadam
  6. aku pernah kena
    terkejut beruk gak
    skang, susah sikit nk tekan link kalau was-was,haha

    BalasPadam
  7. 1.03am tgk gambar tu mmg la ta trkejot pn..
    H.K.L.H .. =.='

    BalasPadam
  8. HAHAHA, masih ingat lagi tahun lalu. Dalam facebook, dah berapa kali saya kena kejut oleh video yang akhirnya ada hantu. SIYAL betul,ops. Adakah patut dalam video tu kata, renungkanlah...Then keluarlah air laut dengan ombak besar, kemudian beberapa saat, tiba-tiba keluar hantu lelaki jerit kat depan, masa tu jantung macam nak tercabut. HUH!

    BalasPadam
  9. hans kacak lagi hensem! haha !

    BalasPadam
  10. pernah kena..terjerit kejap..malu jee..=p

    BalasPadam
  11. aku benci video yg peranjat2 kan org tu doh..serius geram gile kot kalo kena....haha

    BalasPadam
  12. HAHA..siap mute uh..nice2..haha

    BalasPadam
  13. kalau aku pon takut..pernah terkena...rasa nak gugur je jantung ni...

    BalasPadam
  14. macam2 kan skrg. ade je bnde nak kenekan org. trkejut2 di buatnye. ade toh yg xboleh nak tekan ape2. tak boleh close window toh. ntah pape.

    BalasPadam
  15. smpai ghitu ghupe nyo tkut.siap mute sound..hahaha

    BalasPadam
  16. nurnajwa : den pun tak takut...

    syafiqah : erkk? saya tak takut pun

    faridzuan : yups..aku xsuka sebab boleh buat jantung aku terkejut :-)

    afiek : tahu xper...dah la aku fokus dkt screen laptop....hahaha

    titisan hujan : mana ada takut...mute sound sebab takmau terkejut jer

    BalasPadam
  17. percaya atau tak, aku takde linkphobia. =__=

    BalasPadam
  18. ahaks! pernah kena banyak kali kot bab suara hantu ...prank betol. HAHA. dah la pakai headphone time tu.memang rasa tersedak!! sengal ubi gila ahhhh=D

    BalasPadam
  19. hahaha....banyak kali gak nana kne link tue..dah la tgh2 mlm..mau gugur jantung...

    BalasPadam
  20. SK tu x tahan eh meaning nye
    HKLH lg x thn.
    ~XD

    BalasPadam
  21. hahahah..saya pun ada linkphobia jugakk..
    sbb dh bnyk kali dpt link camtu.

    kalo skrg ni. vid kt utubu pun de nk kenakan org..tpi bila dh share kt fb..bca la komen dlu..haha kalo tau vid tu bngong. x tengok lah..ah

    BalasPadam
  22. hahaha.. nickname tak leh blah.. tp still bpoleh terima.. hahaha

    ni mesti dah selalu terkena kan dengan senior kacak tu kan sampai dah sangsi tahap gaban.. hahaha

    BalasPadam
  23. btol tu slalu dorg ske prank tp kali ni ok plak ye?

    BalasPadam
  24. ahaha..ade pnglmn terkene dan mengenekan orang..haha..kejam kan aku..HAHAHAH..

    BalasPadam
  25. haha nisa penah kene . t'kejut giler . eh2 han kacak lagi ensem . hehe

    BalasPadam
  26. pernah kena ngn kawan. send email. sekali keluar muka menyeramkan. mujur kar opis. kalau kat rumah malam2.. habis ar..

    *wah, makin power blog hans nie.. ada lip lap 'new' di sana.. hehehe

    BalasPadam
  27. hahahaha. link antu. aduss. ade tu siap kasi link gay dk goyang2. xleh nk tutup. kne off lptop br blh. siot. haha

    BalasPadam
  28. hahaahhhahahah sama la! tak sanggup den nak bukak link pelik2. dah la sejak dua menjak ni den suko online sengsorang hakhakkkk


    gambar atas tu still seram okee

    BalasPadam
  29. syazwan : bagus2 :-)

    laskar pelangi : hahaha..aku dapat bayang keadaan ko :-)

    sis nana : tahu xper..ekekeke

    ikhram : xpernah lagi..senior tu baik...selalu aku kenakan diorang..tu aku risau diorang balas dendam...hahahaha

    qarr jalil : kita serupa :-)

    cik nisa : (^_^)Y

    pearls : amik dkt blog faizal fredley :-)

    ubey : ada ke? yuckss..hahaha

    zida : wah..den kasi pakai cermin mata pun ekau takut lagi ke? ekekkeke

    BalasPadam
  30. H.K.L.H..terima kasih edit gmbr hntu tu smpi jadi comel. takut ade yg heart attack je nnti.. :))

    BalasPadam
  31. wewwiittt .. kacak ye .. heheh

    takut sgt ye .. hehe .. ni mesti penah ngigau2 ni .. heheh

    BalasPadam
  32. oh ada eh org htr link2 mcm tu...xponah kene lg...

    BalasPadam
  33. penah kene...suh tolong like gambar kontest..kuar gambar mepek!! choi

    H.K.L.H--fuyooo..nk knal boleh??HAHAHA

    BalasPadam
  34. hahaha...
    pengalaman mendewasakan hans...
    beringat sebelum kena XD

    BalasPadam
  35. aku tension bila one time tu smpi anak aku jaga.

    BalasPadam
  36. haha, tak pernah kena lagi. tapi kalau kena, sakit jantung dibuatnya.

    BalasPadam
  37. hehe2..sy pon pernh kena gak bukak2 1 vedio tuh tjuk nyer len n gmbrnyer len tetibe kuar org menjerit n muka hantu,seyes mmg nk kena heart attack dah!..huhu2..

    BalasPadam
  38. hahahaha. lawak gila. aduhai. punye ah tak caye tu kan. lelaki pun cuak nak click link camtu eh? ingat pompuan jeh.

    saya pernah kena time malam2, sorang2. peh. jantung memang cm nak gugur dah. siot tol. lepas tu dah takde dah click link2 ni.

    BalasPadam
  39. haha..akak pown..kalo dapat link pape..video ke..nmpak mcm org nak mengenakan tu... rasa fobia jerk.. takut2 laa gmbar hantu la..menjerit la... leh tcabut nyawa nengok..huhuhhu

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com