Khamis, 25 Ogos 2011

Snow White And The Seven Dwarfs - Part 1 (Versi Hans)

Tajuk :-
Snow White And The Seven Dwarfs

Genre :-
Fantasi

Episod :-
1

Watak - Watak Utama :-

Snow White


Ahli Sihir Jahat


Putera Raja


Orang Kerdil


Makhluk Dalam Cermin Ahli Sihir Jahat


...............................................................................................................................


Kisah dongeng ini berlaku pada zaman dahulu kala dimana di sebuah kawasan hutan belantara terdapat satu menara yang merupakan satu - satunya bangunan yang wujud dan paling tinggi yang ada di kawasan tersebut. Di dalam menara itu tinggal seorang perempuan ahli sihir yang begitu kejam dan sangat obses pada kecantikan!! Kisah pun bermula....


: Wahaiiiiii cermin saktikuuuuuuuuuu!! Aku seru nama hang!! Menjelma lah!! Menjelma lahhh!!!

: Yer permaisuri ku yang cantik tetapi kurang cerdik! Apakah gerangannya tuanku seru nama hamba pepagi buta nih? Kacau ja hamba nak tidoq!!

: Pagi buta hotak lu!! Dah tengahari kut!! Hang nih keja dok tidoqqq jaaa!! Pemalasss!! Makan gaji butaaaa!!!

: Untuk pengetahuan tuanku!! Dunia patik memang sentiasa pagi sahaja!! Tidak ada malam!! Jangan jelesss!!!

: Motif aku nak jeles dengan hang??? Buang masa aku sahaja!! Aku nak tanya hang satu benda nih!!

: Tak apa! Hamba dah tahu!! Mesti tuanku nak tanya perempuan mana paling cantik dekat dunia nih kan? Kan? Kan?

: Hah! Bagus lah kalau hang dah tau!!! Apa lagi cepat lah bagitahu aku!!

: Aik? Kalau nak tahu macam biasalah! Nyanyilah dulu!! Baru hamba boleh tilik!!

: Hang nih banyak songeh lahhh!!! Cermin oh cermin!! Tunjukkan aku siapakah gadis paling cantik di muka bumi ini!! (dengan nada menyanyi)

: Tunggu sat noh!! Hamba minum ayaq sat!! Glup glup! Lega!! Hah! Gadis paling cantik sekali jatuh pada...pada...pada...Snow Whiteeeeeeeeeeeeeeee!!!


Keluarlah Wajah Snow White Melalui Cermin Sakti Tadi


: Tak guna!!!! Macam mana aku boleh kalah dengan dia nih? Hari - hari aku pergi Spa Hans Beauty kut!!

: Tuanku pergi Spa Hans Beauty tu bukannya untuk memanjakan diri!! Tuanku hanya jadi cleaner jer kut dekat sana!!!!

: Arghhh!! Sibuk lah kau!!! Aku terpaksa menyamar jadi cleaner dekat Spa Hans Beauty tu sebab aku nak curi ramuan - ramuan istimewa spa tu jer! Sekarang aku dah berhenti sebab aku dah ada semua ramuan - ramuan yang aku perlukan untuk jadi cantik!! Nampaknya aku terpaksa buat sesuatu agar Snow White mati supaya aku dapat menjadi perempuan paling cantik di dunia ini.

: Apa yang tuanku permaisuri mahu lakukan???

: Aku ada satu idea!!! HAHAHAHAHAHAHAHAHA(ketawa jahat)!!!.......


Bersambung....... 

Part 1 Disini

Part 2 Disini 

Part 3 Disini 

Part 4 Disini

Part 5 Disini

Part 6 Disini

Part 7 Disini

Part 8 Disini

Part 9 Disini


P/S : Layankan Jer Lah Kisah Merepek Aku Nih Yer!! Hehehehe! (^_^)Y

48 ulasan:

  1. tetibe aku bc sampai abes skali.

    bile nak sambung? heh

    BalasPadam
  2. lor... ada sambung2 pulak eh...

    BalasPadam
  3. haha..best2...boleh buat novel Parody pasal Snow white ni..hehe

    BalasPadam
  4. xsabar nk tgu smbungannye.. kreatif bro!

    BalasPadam
  5. dah boleh buat buku cerita nie...

    BalasPadam
  6. mcm2 jer hans ni ... interesting story n caricature ;)

    tahniah mng top referral kedua contest puan bee..buleh le blanje sis skettt :p

    BalasPadam
  7. haha hancur dialog ikut suka dia tp berjaya buat org gelak ketawa. He2, tbaik la hanshaha hancur dialog ikut suka dia tp berjaya buat org gelak ketawa. He2, tbaik la hans

    BalasPadam
  8. kreatif2...karikatur pn menarik.kelakar pun ada.

    BalasPadam
  9. hahah..semangatnya anda buat drama kisah ni.siap avatar lgi tu..hee

    BalasPadam
  10. Ada bakat buat cerpen..nak tunggu siri selanjutnya....

    BalasPadam
  11. haha...kelakar gila...sambung2 ;)

    BalasPadam
  12. mak aihh..sentiasa pagi xde malam?? hahahahahaa..

    BalasPadam
  13. haha!! leh dibukukan nih!!

    BalasPadam
  14. haha . klakar ler . x sbar nak tao smbungan yer .

    BalasPadam
  15. Huh, takmo aku gi spa Hans Beauty lagi neh... tak jadi cantik2 pun, huhuhu...

    BalasPadam
  16. weii tahniah kau

    menang..http://puanbee.com/kontest-duit-raya-telah-ditutup-dan-pemenangnya-ialah/

    leh ahh kasi duit raya nanti..

    BalasPadam
  17. kayanya hg..sampai ada spa satu..

    lepas nie blh bukak cawangn kt Kulim..

    BalasPadam
  18. Kreatif Bro

    Ko bagi je alamat umah ko...
    Aq poskan..

    X dapat raya.. lpas raya pun ok...

    BalasPadam
  19. hahahaha..lawak la..
    btw, cam mana buat katun2 ni..nice..

    BalasPadam
  20. haha haha lawak2.comel n kreatif.pndai hang pilih avatar sesuai ngn watak.:)x sbr nk tgg next episod

    BalasPadam
  21. best2 . pandai buat citer :)
    nak jadi snow white bleh ? Lalalaa :P

    BalasPadam
  22. haha. sengal.

    hebat betul ahli sihir tu menyamar kat spa hans..kehkeh xP

    BalasPadam
  23. hehe..kretipla kamu hans..
    gelak2 baca dialog comel ni..

    BalasPadam
  24. hahaha. ganas lah permaisuri nih.

    BalasPadam
  25. apa kata ko buat buku sbb ko ni reka cerita mmg kretif..

    BalasPadam
  26. kartun snow white tu comel gilaaaaa! ;D

    BalasPadam
  27. hahaha...
    pg spa ke... adeh.... ^^

    BalasPadam
  28. xsaba nk tunggu sambungan.. lawak la bro.. haha

    BalasPadam
  29. ahli sihir jht muka bruk gila .huhuhu :P

    BalasPadam
  30. patotlah sibuk dok buat avatar ni je rupanya nak buat cerita baru. hehe

    BalasPadam
  31. haha siot je.. truskan.. xD

    BalasPadam
  32. hahahha p spa jadi cleaner je tuanku tu :D

    BalasPadam
  33. haha snow white seksi bukan maen~
    =p

    BalasPadam
  34. ha3..lawak giler cerita ni.. sure guling2 la..:D

    suka gila..!

    BalasPadam
  35. kelakar2. tbayangkan watak yg real ckp loghat utagha ni. hihi. spa hans beauty. ceewah~

    BalasPadam
  36. sungguh tak kusangka otak hang ni gelliga sungguh no.....aku ingat cerita biasa ja..rupanya siyok woooooooooooooooo....aku stop kat siri 1 dulu...ada masa aku sambung.....

    bagi alamat spa...aku nak manjakan tapak kaki aku..waaaaakakakaka

    BalasPadam
  37. gahaha..snow white versi kedah ka?

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com