Ahad, 28 Ogos 2011

Snow White And The Seven Dwarfs - Part 5 (Versi Hans)

Tajuk :-
Snow White And The Seven Dwarfs

Genre :-
Fantasi

Episod :-
5

Watak - Watak Utama :-

Snow White


Ahli Sihir Jahat


Putera Raja


Orang Kerdil


Makhluk Dalam Cermin Ahli Sihir Jahat


...............................................................................................................................


: Eh? Eh.. Kalau tak salah aku hang nih Joyah anak Pak Hassan Kentut tu kan? Kan?

: Laaaaaaaaa!! Rindunya dekat hangggg!!! Lama tak jumpa!! Hang nih boleh dok buat lupa pula!! Memang aku la nih Joyah anak Pak Hassan Kentut tu!! Macam mana hang tau aku tinggai dekat sini nih??? Amboiiii!! Lama tak jumpa hang haihhh!!! Makin macho plak aku tengok hang sekarang nihhh Golimat!! Dengan mata bersarung bagai!! Hehehe! Rindu betul aku nak mengumpat dengan hang macam zaman kita budak - budak dulu tu! Pasal tu lah aku menjerit sakan bila nampak hang tadi!! Teruja aku nih bebbbbb!!


: Wahhhhh!! Hang ingat lagi noh nama aku!! Terharu betul wehhhh!! Eh, masa bila hang duduk dekat Kampung Tiada Salji nih Joyah? Eh, aku nak tanya hang nih!! Hang kenai tak seorang gadis yang bernama Snow White yang tinggal dekat sini?

: Eh, Golimat!! Aku nak bagitau hang satu rahsia nih tapi aku nak hang janji dengan aku jangan dok heboh pula dekat orang lain!! Karang malu pula aku dekat orang - orang Kampung Tiada Salji nih!!


: Rahsia? Rahsia apa pula dah? Rahsia hang curi resipi karipap mak aku kah?

: Bukan rahsia pasal resipi karipap mak hang tu lah!! Kalau hang nak tau Snow White tu aku lah!! Itu nama aku dekat kampung nih!! Amacam? Kelas tak nama aku? Hahahahaha!!


: Amboiiiiiiii!!! Kelasssss hang Joyahhh!! Nama nak macam orang putih ja kannn!!!

: Hahahaha!! Biasalah tu wehhhh! Nak lariskan jualan karipap dengan cucur badak aku nih hahh!! Nama haruslah meletupppp!! Baru ramai yang tertarik nak beli!! Hah!! Ada apa hang cari aku nih Golimat??? Pelik betul aku tiba - tiba hang muncul depan rumah aku nih!!


: Adoiyaiii!! Rupa - rupanya hang lah Snow White tu!! Haihhh!! Nasib baik hang kawan aku!! Kalau takkkk....

: Kenapa nih? Kalu tak apa? Aku tak faham lah!! Cuba hang cerita apa sebenarnya yang berlaku dan macam mana hang tau yang aku sekarang tinggal dekat kampung nih!!


: Kalau hang nak tau aku nih sebenarnya pembunuh upahan yang sangat terkenal di kalangan orang - orang kaya!! Dah ramai dah orang aku bunuh!!

: Hah? Apa? Hang pembunuh upahan? KAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAH! Hang jangan dok buat lawak pepetang buta macam nih boleh tak? Sakit perut aku nih ketawa!! KAHKAHKAHKAHKAHKAHKAH!!


: Apa hal pula aku nak tipu hang!! Aku serius lah mangkuk wehh!! Haih! Karang ada juga yang makan karipap guna hidung kang!!!

: Hahahahaha!! Macam mana lah aku nak percaya yang hang nih pembunuh??? Hang dengan cicak pun takut!! Apatah lagi nak bunuh orang!!! Mustahil lah!! Hahahahahaha!!


: Hang nampak apa aku pegang nih?? (sambil menunjukkan sebilah pisau yang tajam berkilau)

: Owh! Aku nampak! Aku nampak! Okay! Aku percaya pada hang sekarang!! Jadi, maksudnya hang nak bunuh aku? Sampai hati hang nak bunuh kawan baik hang sendiri!! Hang dah lupa kah dulu - dulu aku yang selamatkan hang daripada budak - budak nakal di kampung yang suka sangat menyakat hang dengan cicak?? Sampai hati hang nak bunuh aku!! Sampai hati!! Sob Sob Sob!! (tersedu - sedu Snow White menangis)


: Mana ada!! Aku ingatkan Snow White tu orang lain!! Rupa - rupanya hang! Jadi, aku dah batalkan niat aku tu!! Hang tahu tak siapa yang upah aku untuk bunuh hang?

: Siapa yang dengki sangat dekat aku nih sampai upah hang bunuh aku? Apa dosa aku dekat dia? Aku rasa ini mesti Kak Senah yang tinggal dekat hujung simpang tu kan yang upah hang!! Maklumlah sejak aku berniaga kuih karipap dekat sini semua orang kampung dah tak beli lagi dah karipap dekat kedai dia tu!! Tak guna punya Kak Senah!! Tak habis - habis dengki dengan aku!!


: Hang nih kan Joyah!!! Perangai tak pernah berubah!!!! Suka hati hang ja nak tuduh Kak Senah tu yang upah aku!! Orang yang nak sangat hang mati nih ialah seorang perempuan sihir tua yang buruk lagi hodoh!! Hang kenal tak siapa perempuan tua tu?

: Siapa tu? Setakat aku hidup nih tak pernah pula aku pergi jumpa mana - mana ahli sihir ke bomoh ke pawang ker untuk minta pelaris supaya kuih karipap dan cucur badak aku nih laku!! Kenapa dia benci sangat dekat aku sampai upah hang bunuh aku nih? Aku tak faham! Apa dosa aku dekat dia?


: Aku pun pelik sekarang sebab hang pun tak kenal siapa dia tapi dia kenal pula dengan hang!! Sekarang aku tengah fikir macam mana aku nak tipu perempuan tua tu dengan mengatakan yang hang nih sudah mati aku bunuh!! Hang ada apa - apa cadangan tak?

: Hurmmm!! Kejap! Bagi aku fikir sat!!! Hahhhh!! Aku ada cadangan!! Mungkin dapat membantu hang!!


: Apa cadangan hang tu weih? Cepat - cepat bagitau aku.....



Bersambung....... 

Part 1 Disini

Part 2 Disini 

Part 3 Disini 

Part 4 Disini

Part 5 Disini

Part 6 Disini

Part 7 Disini

Part 8 Disini

Part 9 Disini


P/S : Layankan Jer Lah Kisah Merepek Aku Nih Yer!! Hehehehe! (^_^)Y

39 ulasan:

  1. lorr best pren snow white laa pulak pembunuh upahan tu..

    BalasPadam
  2. haha..bongek.
    kawan sendiri jd pembunuh.

    BalasPadam
  3. tudia..x abis2 lagi kisah snow white dia..hee

    BalasPadam
  4. kelakar! hans, pnat gelak baca dari 1st punya.

    BalasPadam
  5. apekah cadangan nye toh? haha

    BalasPadam
  6. wakakaakkakaa,


    aku baru perasan penggunaan loghat utara yaa.

    BalasPadam
  7. Hans,

    Selamat Hari Raya.

    Maaf for everything ;)

    *duit raya mne?*

    BalasPadam
  8. heheh...dah macam drama melayu aku baca..nice..

    BalasPadam
  9. aku gomar btl watak makhluk dlm cermin tu.. tp dlm siri kalini xde lak.. huhu

    BalasPadam
  10. hahaha.. lawak plak ^^
    rajin eh buat the series..

    BalasPadam
  11. hahaha.

    cepat sambunggg wei!

    BalasPadam
  12. cakap utara asfz baca entry ni..haha

    BalasPadam
  13. kelasss kau joyahhh...
    ape entah cadangan joyahh tu..
    hahaha! mesti kelaka

    BalasPadam
  14. ape cadangan snow white aka joyah???

    BalasPadam
  15. ahahaa... snow white cakap kedah ^^

    BalasPadam
  16. haha. Pak Hassan Kentut lawak gila nama. hang ni kreatif sungguh la. hehe

    BalasPadam
  17. hahaha....apa cadangan tu wehh...cepat2 bg tau aku ;D

    BalasPadam
  18. syok lah baca cita snow white ni sampai tiba2 ceq terlapaq karipap dan cok badak :D

    BalasPadam
  19. wah kawan lama rupanya, alhamdulillah selamat nyawa joyah hahaha

    BalasPadam
  20. kene layan ker.. dah seronok2 baca.. bersambung la pulak !!

    BalasPadam
  21. alaa.. bersambung lagi ke? cpt2 sambung ek.. hehe..

    BalasPadam
  22. hehhee
    apabila hans da buat entri pasal cerita sudah bermula
    gud luck
    pandai buat avatar :D

    BalasPadam
  23. aku print and baca cite ko masa kat kg... ;D

    BalasPadam
  24. cheh ade je kau ny idea. kawan la plakk. 1 avatar kapel leh? hehe

    BalasPadam
  25. smartla snow white kawan dgn pembunuh. nice idea!!

    BalasPadam
  26. Tengok, pembunuh yang kejam pun ada hati perut dah simpati... ;D



    Rajin kau bercerita macam ni kan Hans..

    BalasPadam
  27. kampung tiada salji? hahaha.... tunggu part 6 pulak

    BalasPadam
  28. kenapa perlu ckp utagha??hahahaha..

    uh..ku terasa macam senah la plak..:P

    BalasPadam
  29. suka kann die wat komik plak :)


    http://feeyapelangi.blogspot.com/2011/08/slw-2nd-giveaway.html - tag kamu :)

    BalasPadam
  30. hahhahaha lawak..sambung pulok!!..

    BalasPadam
  31. ok, ingtkan sbb pa la snow white menjerit..:D rupanya jmpa kwn lama..!lol

    BalasPadam
  32. lawakk2


    jom laa jln sini n follow me !
    http://hanimansor01.blogspot.com/
    Love to blogwalk at your blog

    BalasPadam
  33. kelas hang joyah tu..igtkan aku kat iklan tv..kelasss kooojaaaa..haha

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com