Sabtu, 10 September 2011

Samsung Galaxy Mini

Samsung Galaxy Mini



Spesifikasi:



Selepas membuat perbandingan, pertimbangan dan memikir semasak - masak mungkin maka gua telah membuat keputusan untuk memilih Samsung Galaxy Mini nih sebagai pilihan gua untuk esok. Cadangnya esok nak pergi survey nak tengok berapa harganya sebab mengikut apa yang dikata harganya sekarang sudah di dalam lingkungan RM550. Kalau betul alhamdulillah lah! Cuma sekarang aku nak tengok kualiti gambar yang diambil dari kamera yang terdapat di dalam model nih! Jika bagus dan esok duit masuk maka insyaallah model Samsung Galaxy Mini ini menjadi milik aku! Mudah - mudahan!


P/S : Ada Sesiapa Yang Tahu Harga Terkini Samsung Galaxy Mini Di Pasaran?

P/S : Ada Sesiapa Yang Kini Menggunakan Model Ini? Boleh Berkongsi Tentang Kelebihan Dan Keburukannya Di Ruangan Komen Entry Ini Yer! (^_^)Y


51 ulasan:

  1. kenape samsung????mmbr gune xpnah jatuh or ape2..tetibe off n xbole on

    BalasPadam
  2. harga terkini semalam area KL dah RM470.00

    BalasPadam
  3. 3.15 megapixel?

    rasanya ok la kot gambar die.

    aku punye 5 megapixel. cybershot. lg lg ok kot.

    price? donno.

    lingkungan 470 - 550, mungkin. aku dh try usha dlm mudah.my

    BalasPadam
  4. Moon : serius? wah..ini sudah bagus..lagi jimat la duit den...yehaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
  5. bestnye beli fone baru
    hrmm fone mkin murah..topap lak mhal

    BalasPadam
  6. kat seri iskandar baru turun harga jd rm 500 je.huhuhu..

    doakan saya dpt beli samsung galaxy ace ye.hahaha

    BalasPadam
  7. shera : hp lama nih...xbeli lagi pun..hohoho

    syazwani : ada masalah la tu..mana2 hp pun ada masalah teknikal maaa..hahaha..suruh dia antor kedai

    aduka : owh..bagus2

    Edy Fee : hahaha..tu la pasal kan edy..haihhh

    salim : maybe bakal tuan dia pun comel kut..hahaha

    maisarah : okay la tu...den pun nak beli hp yg murah2 jer dan ada kegunaan yg den cari :-)

    BalasPadam
  8. macam samsung crby II kan,sweet je :D

    BalasPadam
  9. iqa minat gak samsung ni. ke BB lagi ok eak? kompius antara dua. ghehe

    BalasPadam
  10. byk handphone update design skang..berlumba2 keluarkan yang canggih2..

    jom buat kek untuk saya

    http://merahitujambu.blogspot.com/2011/09/saya-nak-buat-kek-untuk-merahitujambu.html

    BalasPadam
  11. bentuk dia pn mmg sebijik samsung corby II.hahaha..konpius aritu tgk

    BalasPadam
  12. meaw : sama ek?

    cik iqa : entah..den tak minat BB...

    merahitujambu : buat kek? nanti den usha

    akeyla : beli2..hahaha

    emieysandra : baru lagi ek? bukan dah lama ke?

    BalasPadam
  13. beli laaa sony ericson..bnyk2 brand hp daa gune..sony gak da best...android pn ade..

    BalasPadam
  14. mudah mudahan. harga di pasaran sekarang area kl ni pon dah bawak rm500 la hans.

    aku bercita cita nak beli Galaxy Tab. tah boel dapat ke tidak

    BalasPadam
  15. weakness..battery cpt habis..

    tahu la dapat duit ptptn..huyooo~

    BalasPadam
  16. wah..hans dah kayo rayo.nk beli hp baru dah tuh..huhuhu

    BalasPadam
  17. mber pon br beli before raya tu.rm 52o.bole nego lg tu.haha

    so far tgk dia guna ok je.comel laie. berbaloi dgn harga lahh

    BalasPadam
  18. kawan sy pakai enpon ni, sy dh usha2..mmg okey la..kualiti gambar pun not bad, sesuai dgn harganya..
    mgkin agak kekok nk berSMS kalo xbiasa guna touch screen..

    BalasPadam
  19. hehe. x de ape bole dikongsikan. cuci mate je lah kat sini.
    =p

    BalasPadam
  20. comel hijau tu! oke tu je boleh komen.hehe

    BalasPadam
  21. tak kira , ak nak tetap samsung galaxy s II , muahahaha

    BalasPadam
  22. rm 500 jek! :) wah,,,nak tukar hp baru gak ah gni :P

    BalasPadam
  23. ce lu belanje gua plak. ce belanje ce belanje.

    BalasPadam
  24. besnye galaxy mini..nyesal ari tu amik corby..kalo sbr sket mst dh dpt galaxy mini..

    BalasPadam
  25. Salam, saya tergelak membaca posting ni. Agaknya, kita sehati sejiwa.

    Meronda di sekitar Manjung, saya singgah di sebuah kedai aksesori telefon.

    Pekedai itu menawarkan Galaxy Mini walaupun awalnya saya mencari Galaxy Ace.

    "Itu dah setahun lebih.. Yang ini baru keluar. Saiznya kecil, beza tak banyak mana. Yang penting, ia siri Android 2.2. Kelemahannya hanya skrin lebih kecil dan kamera hanya 3.0MP."

    Harga yang ditawarkan ialah RM555, dengan screen protector, dan kad 4GB.

    Tawaran yang agak menarik. Saya sedang fikirkan.

    Tapi apabila membaca isi hati Hans, esok saya nak sambar terus..

    BalasPadam
  26. xthu menahu sal enpon

    pakai yg cikai jek

    BalasPadam
  27. hoho gua da mls nk pki phone.. nak galaxytab..hehe

    BalasPadam
  28. wah fon baru.
    moga murah rezeki selalu=)

    BalasPadam
  29. cm menarik tuh..ape lagi..rebat la lekaih2... heee

    BalasPadam
  30. wewwiitt .. ni mesti duit nuffnang dah cash, tuh yang nak beli hp baru tuh .. hehehe


    nak cek harga try tgk kat mudah.com tak pon mobile88.com kot .. boleh tgk harga kasar kat situ ..

    aku tak bernafsu sgt tgk touch screen ni .. tp cousin aku beli hari tuh, dalam 460 kot .. (tak silap aku laa)

    BalasPadam
  31. mmg berbaloi pakai samsung ni.aplikasinya pun best utk diterokai.lps tu upgrade dgn samsung galaxy tab pulka.mmg hot!

    BalasPadam
  32. ey...
    one of my friend pakai phone ni.
    so far dia kata takde kompelin apa2 la. cuma dia kata klu turn off scr mengenjut (mcm cabut bateri cthny) lambat gle nk on balik.

    huhu...

    BalasPadam
  33. Kalau kat Kuching harga dalam rm450 jerrr...

    BalasPadam
  34. bro nak beli handphone ada 3 kategori. Apa yang anda mahu:
    a) Internet
    b) Music
    c) Camera
    Sebab pengeluar ini keluarkan model ikut 3 spec ini.
    Kalau minat kamera aku cadang beli 5 megapixel minimum...
    Kalau minat music..beli yang speaker
    ngam2..dgr nokia ada keluar brand baru X1-01 - khas utk music.
    Kalau internet beli smartphone..kekekeke

    BalasPadam
  35. touch screen samsung sedap.

    suara jelas gila dalam video recording.

    insyaallah dalam masa 2 3 jam bateri tinggal setengah.

    ada warna putih jugak, okkkk

    BalasPadam
  36. salam perkenalan...
    sudah 4low kamu...4low kongsi jgk yer

    entry yang menarik...mintak izin kongsi.jika izin sila paste link entry anda disini
    http://kongsi-apa2-aje.blogspot.com/p/berkongsi-disini.html

    mekasih (^_^)

    BalasPadam
  37. Nak beli tapiiii :[
    Takda duit T.T Ohsedihnyaaa !
    Hihihi ~ Thanks uncle ! <3

    BalasPadam
  38. aku pakai samsung galaxy mini. sangat best.

    android 2.2 boleh upgrade 2.3
    setakat aku pakai ni , syok la. takde apa problem pon.
    application banyak.

    camera plak bagi aku sederhana je. sbb 3mgapixel. x berapa nak cantik.

    berbaloi-baloi.
    tapi kalau ada baget lebih sikit, better angkat ace harga 800 .
    display graphic cantik berbanding mini.

    mini nye display graphic nampak cam kembang skit. kalau rabun lagi tak syok nak tengok mini ni.

    harga aku beli warranty setahun RM500 , mines wonderland.

    aku bagi 7/10 star untuk hp ni. Murah tapi leh buat macam2 .huhu

    Selamat membeli.

    BalasPadam
  39. samsung galaxymini ni okayy. my dad guna. quality gambar pun boleh tahan. yg lain function dia okay je. samsung bukan cam dulu dah. dah byk maju.

    BalasPadam
  40. tengok orang lain punye komen tibe2 rasa nak beli jugak.


    duit pt dah masuk bro. marilah berjoli. ekeke

    BalasPadam
  41. ngah consider nak beli hanfon ni gak

    ;D

    BalasPadam
  42. bang, belanja satu utk aku skli okey? makasih! :)

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com