Sabtu, 3 September 2011

Snow White And The Seven Dwarfs - Part 8 (Versi Hans)

Tajuk :-
Snow White And The Seven Dwarfs

Genre :-
Fantasi

Episod :-
8

Watak - Watak Utama :-

Snow White


Ahli Sihir Jahat


Putera Raja


Orang Kerdil


Makhluk Dalam Cermin Ahli Sihir Jahat


...............................................................................................................................


Nampaknya rumah comel yang menjadi tempat Snow White berteduh ketika itu merupakan rumah kepunyaan 7 orang kerdil yang kini telah kembali ke rumah itu setelah seharian penat bekerja membanting tulang mencari rezeki. Mereka bertujuh amat terkejut apabila mendapati terdapat seorang gadis yang sedang nyenyak tidur sambil berdengkur berhampiran dengan meja makan mereka. Tiba - tiba salah seorang daripada sekumpulan orang kerdil tersebut yang berjanggut hijau mendapati semua menu makan malam yang mereka sediakan pada pagi tadi habis dimakan oleh Snow White tanpa meninggalkan sebarang sisa sekali pun.


 Orang Kerdil Berjanggut Hijau Mulai Berasa Marah


: Hoi Along!!! Ini yang buat aku rasa nak mengamuk nih!!! Kita penat bekerja seharian lepas tu balik rumah mesti lah nak makan sebab lapaq! Alih - alih si jebon nih pula sesuka hati perabih semua makanan kita!!! Haihhhh!! Aku memang tak boleh sabaq dah nih!!! Cepat ikat si jebon nih dengan tali lepas tu kita bakaq dia dengan minyak tanah!!!

: Hoi Alang!!! Cuba hang bawa bersabaq sikit!! Mungkin minah nih ada masalah dan perlukan pertolongan kita!! Jangan lah hang terus jatuhkan hukuman!!! Kesian dekat dia!!

: Amboi Along! Mentang - mentang lah si Jebon nih cantik terus hang kesian dekat dia!! Peduli apa aku dia ada masalah atau tak!!! Yang aku tau sekarang nih aku lapaq! Aku nak makan! Tetapi, mana pergi semua makanan kita? Sah - sah lah semua makanan tu tengah bersemadi dalam perut si jebon tak guna nih!! Habis malam nih macam mana aku nak tidoq kalau aku lapaq? Nak cari makanan dekat mana lagi?

: Alang! Sabar tu kan separuh daripada iman! Bawa bersabar sekejap! Hah! Ada sapa - sapa tak antara kita semua nih yang berani nak kejutkan minah nih?? Kalau ada yang berani tu sila angkat tangan!


Tiba - tiba salah seorang daripada mereka menawarkan diri untuk mengejutkan Snow White supaya bangun dari tidurnya dan menerangkan kepada mereka semua apa sebenarnya yang sedang berlaku dan siapakah sebenarnya gadis tersebut.


 Orang Kerdil Berjanggut Kuning


Namun, orang kerdil berjanggut kuning yang menawarkan diri untuk mengejutkan Snow White itu juga berada di dalam emosi kemarahan kerana makanan kegemaran yang dibuatnya dengan bersusah payah iaitu puding karamel habis dimakan oleh Snow White! 


: Aku nak kejutkan perempuan nih lah Along!!! Geram betul aku dengan perempuan nih!! Penat aku kumpul duit gaji aku nak beli bahan - bahan nak buat puding karamel tu!! Alih - alih suka hati dia jer habiskan makanan aku tu!!! Memang dasar firaun lah perempuan nih! Kejam!

: Achikkk!!! Perangai hang nih pun lebih kurang sama jer macam Alang!! Cuba bawa bersabaq sat!! Hah, hang tunggu apa lagi? Pi lah kejut dia lekas!!!

: Arghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!! Apa bising - bising nihhhhhhhhhh!!! Aku nak tidoq pun tak senang!!! Hang pa semua nih kalau nak bising pun pi tempat lain boleh takkkkkkk? Menyemak lahh!! Zzzzzzzzzzzz!!! Krohhh!! Krohhhh!!! (Snow White kembali menyambung tidurnya)

: Cuba hang tengok tu Along!!!!! Boleh pula dia dok sound kita!! Apa dia ingat ini rumah dia ka apa? Nih buat aku menyirap nih!! Achikk!! Hang pi ambik petrol lekas!! Aku nak bakaq pompuan nih sekarang juga!!

: Hoiii!!! Kesitu pula hang nih Alang!! Oit, Achik! Hang kejutkan gadis nih cepat! Tadi hang juga yang beriya - iya nak kejutkan dia!!

: Baik lah Along!!! Hoi!! Hoi!! Hoi!! Bangun! Bangun! Bangun!!

: Zzzzzzzzzzzz!!!! Kroh!! Krohh!!

: Tak guna!!!! Aku menjerit pun tak bangun - bangun juga si jebon nih!! RUMAH TERBAKAQQQ!!! RUMAH TERBAKAQQQ!!!

: Apa??? Rumah terbakaq? Alamakkk!!! Karipap aku! Habis lah!! Esok mesti pelanggan aku marahhh!!! (sambil berlari ke dapur sepantas mungkin)

: Weh Along!! Perempuan nih betul ker tidak nih? Tiba -  tiba sebut kuih karipap pula nih? Kuih karipap tu kuih apa pula? Pertama kali aku dengar!

: Along rasa gadis nih tengah mamai kut!! Nih hang lah nih Achik!! Ada pula jerit rumah terbakaq! Haihhhh!!! Mau tak terkejut minah tu dibuatnya!!

: Kalau aku tak buat macam tu Along mesti sampai sekarang dia tak bangun lagi!! Hehehehehe!!


Seketika kemudian Snow White datang kembali ke ruang tamu sambil menggaru kepalanya yang tidak gatal. Kemudian, dia terkejut apabila terpandangkan 7 orang kerdil sedang berdiri di ruang tamu sambil memandangnya tanpa mengelipkan mata.


: Hoiii!!! Siapa hangpa semua nih? Berani mencuri masuk rumah aku!! Siap hangpa semua!! Baik hangpa semua berambus sekarang sebelum aku pukoi sekoq - sekoq dengan penyapu lidi nih!!

: Hoi perempuan gila!! Siapa yang masuk rumah siapa? Ini rumah kami semua!! Bukan rumah hang!! Wah wah wah!! Dah melebih - lebih pula hang nih!! Dah lah masuk rumah orang tanpa kebenaran!! Lepas tu makan makanan pun tak minta izin!!! Habis licin pula tu hang telan!!! Tak guna betul!!

: Eh, ini rumah hangpa semua ka? Owh!! Maaf! Maaf! Ingat rumah nih tak ada orang yang tinggal!! Hik Hik Hik! (Snow White senyum tersipu - sipu)

: Cik!! Cik ini sebenarnya siapa? Bagaimana tiba - tiba cik boleh ada di dalam rumah kami nih?

: Sebenarnya....... (Snow White pun menceritakan kepada mereka semua tentang apa yang telah berlaku sebelum dia sampai ke rumah tersebut)

: Oh, begitu kisahnya! Simpati betul kami semua pada hang wahai Snow White!! Tak apa lah! Hang tinggal lah dekat sini buat sementara waktu!!

: Weh Along!! Hang percaya ka dekat perempuan nih? Aku tak percaya lah! Dia auta ja nih!! Hoi perempuan!! Hang ingat hang dok reka cerita sedih - sedih nih boleh buat aku percaya dekat hang ka? Jangan harap lah aku nak bagi hang duduk dekat dalam rumah nih!!

: Alang! Sudah - sudah lah tu!!! Aku yakin Snow White tak tipu kita! Lagipun hang kena dengaq suara majoriti! Semua ahli keluarga kita dah setuju Snow White tinggal dalam rumah nih. 6 orang setuju! Hang ja tak setuju! Jadi, keputusannya Snow White boleh tinggal dengan kita!

: Arghhhhhhhhhhhhhh!!! Ikut suka hangpa semua lah!! Hangpa lebih percayakan orang luaq daripada adik beradik sendiri! Lepas nih kalau apa - apa yang jadi disebabkan perempuan nih aku tak mahu masuk campur dah!! (sambil berlalu pergi ke bilik tidur)

: Maaflah! Sebab aku habis hangpa semua adik beradik bergaduh!! Maafkan aku!!

: Tak apa!! Esok lusa dia elok lah balik tu!! Sekarang nih dia dok tengah panas lagi!! Sebab dia lapaq la tu kut!! Makanan pula dah habis!! Hurmmm!! Kami semua tidoq dulu lah noh!!

: Maaf yer!! Jangan risau! Esok pagi aku sediakan makanan sedap - sedap untuk hangpa semua!! 


Pada keesokan paginya selepas ayam mulai berkokok menggerakkan makhluk - makhluk lain yang sedang enak diulit mimpi yang indah maka orang kerdil berjanggut hijau pun bangun lah dari tidurnya dengan begitu mudah sekali gara - gara kelaparan yang melampau. Tiba - tiba, dia terhidu satu aroma yang betul - betul menggoncangkan pankreas yang datangnya dari arah ruang tamu.


: Wah! Sedapnya bau nih!! Bau ni datangnya dari arah ruang tamu nih! Eh, ada apa dekat dalam tudung saji tu!! Eh, kuih apa nih? Tak pernah aku jumpa lagi bentuk kuih macam nih!! (dia bercakap seorang diri sambil mengangkat kuih karipap dan menghidunya berkali - kali)

: Hah! Itulah kuih karipap!! Aku yang buat!! Makanlah!! Sedap tau!! (kata Snow White dari arah belakang orang kerdil berjanggut hijau)

: Hang rupanya yang buat kuih nih! Hurmmm!! Tak sedaplah!! (sambil mencampakkan kuih karipap yang dipegangnya ke atas meja dan berlalu pergi dari situ)

: Cis! Biadap betul si pendek nih!! Penat - penat aku bangun pagi buatkan kuih karipap nih boleh pula dia main campak - campak macam tu jer! (kata Snow White perlahan takut didengar oleh orang kerdil tersebut)


Bersambung....... 

Part 1 Disini

Part 2 Disini 

Part 3 Disini 

Part 4 Disini

Part 5 Disini

Part 6 Disini

Part 7 Disini

Part 8 Disini

Part 9 Disini


P/S : Layankan Jer Lah Kisah Merepek Aku Nih Yer!! Hehehehe! (^_^)Y

11 ulasan:

  1. datang kembali BW sampai lebam,akhirnya bontot aku tengah lebam plak :-D jom join contest :-)

    BalasPadam
  2. Snow white jual karipap.. haha...

    BalasPadam
  3. hahaa. kesian 7 dwarves tu, lagi2 yg jggut hijau kuning

    BalasPadam
  4. sampai part 8 dah, nanti nak baca lagi.

    BalasPadam
  5. hambuii.. org kerdil berjanggut dah brmacam kaler nampaknye

    BalasPadam
  6. aku nak tunggu ending je.















    cepat la weh abiskan

    BalasPadam
  7. mcm2 kaler org kerdil ek..hahaha..

    BalasPadam
  8. Mcm2 kaler ade kan org kerdil ni
    Pjg beno cite ni =)

    BalasPadam
  9. mak aih,,, dah part 8. kna stat bc dr part 4 dulu la ni. hee ^^

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com