Sabtu, 10 September 2011

Snow White And The Seven Dwarfs - Part 9 (Versi Hans)

Tajuk :-
Snow White And The Seven Dwarfs

Genre :-
Fantasi

Episod :-
9

Watak - Watak Utama :-

Snow White


Ahli Sihir Jahat


Putera Raja


Orang Kerdil


Makhluk Dalam Cermin Ahli Sihir Jahat


...............................................................................................................................


: Awat dengan hang nih Alang oiii? Snow White tu dah penat - penat buatkan kita semua sarapan pagi untuk kita makan! Patutnya hang ucap lah terima kasih dekat dia! Ini hang campak pula makanan yang dia buat tu! Baik hang minta maaf dekat Snow White sekarang. Ini perintah!!

: Arghhhhhhhhh!!! Buat apa aku nak minta maaf dekat dia pula! Lantak lah! Kalau hangpa semua nak makan sarapan yang minah nih buat silakan! Aku lagi sanggup berlapar daripada makan makanan dari air tangan minah nih!! Entah apa - apa lah benda dia letak dalam makanan tu!!

 : Alang! Hang nih memang......

: Sudah - sudah lah tu Along! Biarkan jer lah Alang tu! Kejap lagi kalau dia lapaq mesti dia mai makan punya! Hangpa yang lain nih nak makan ker tak sarapan pagi nih? Atau nak boikot macam si Alang buat tadi tu juga?


Tiba - tiba salah seorang daripada orang kerdil terbabit yang janggutnya berwarna merah jambu pun mulai bersuara. Jika sebelum ini dia seorang yang pendiam namun tidak pada pagi tersebut. 

Orang Kerdil Berjanggut Merah Jambu

: Tak apa lah Snow White! Biarkan lah si Alang tu! Dia tu memang keras kepala sikit! Jom la semua makan! Nanti terlewat pula kita semua nak pergi ke tempat kerja!

: Eh, hang boleh bercakap rupanya! Laaaaaaaaa!! Ingatkan hang bisu! Semalam tak dengaq bunyi suara langsung!! Hahahahaha!!!

: Grrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!! Nih aku rasa nak campak juga makanan nih macam Alang buat tadi tu!! Grrrrrrrrrrrrrrrr!!!

: Alahhhh!!! I gurau - gurau jer lah U!! Jangan lah U ambil hati dengan I! Hah! Sedap tak karipap I? Sedap tak?

: Eh, Along! Awat gedik semacam ja minah nih waktu pepagi buta nih? Menyampah pula aku tengok! (dengan nada berbisik sambil mengunyah kuih karipap) 

: Entah lah Achik! Merenyam semacam ja! Nih yang buat aku tiba - tiba rasa macam nak ikut jejak langkah si Alang jer nih! Hahahaha! (dengan nada berbisik sambil menyuapkan kuih karipap ker mulut) 

: Eh, ini kuih apa yer Snow White? 

: Nama kuih nih ialah kuih karipap. Kenapa? Rasa tak sedap kah kuih tu? 

: Eh, sedap lah! Pertama kali aku makan kuih nih! Wahhhhh!! Sedapnya! Kan Along kan?

: Ar ar lah! Sedap lah wahai Snow White! Lamanya tak makan makanan sedap macam nih! Kali terakhir aku makan makanan yang rasa sedap macam nih 2 tahun sudah lah kut!

: Betul ker nih sedap? Tak percaya lah! Nih mesti hangpa semua nak ambil hati aku jer kan? Kan?

: Betul lah sedap! Mana ada tipu! Tak percaya tengok si Anjang tu! Diam jer makan tapi dah 7 biji dah dia sumbat! Kan Anjang kan?

: Maaanaaaaa aaddaaaaaa!!! (suara kurang jelas kerana mulut penuh dengan kuih karipap)

: Mana ada konon! Tu yang penuh kuih dalam mulut hang tu apa? Cuba makan elok - elok sikit! Ini makan macam orang yang seminggu tak jumpa makanan jer! Erkkk!! Erkkk!! Airr!! Aiirr!! (tercekik kuih karipap kerana makan sambil bercakap)

: Hahahahahaha!! Tercekik!! Mengata orang paku serpih! Mengata orang Along yang tercekik! Hahahaha!! 

: Hoi Anjang! Hang tadi tu buat apa? Pantun ka syair ka puisi? Awat aku dengaq macam pelik ja bunyi pantun hang tu? Hahahaha!!

: Hoi! Bagi lah air! Bodoh lah hangpa semua nih!! Aku dah mengkelan pun hangpa boleh dok gelak lagi!!

: Lahhhhhhh!! Ingatkan bergurau! Rupa - rupanya betul - betul tercekik! Hahahaha!! Nah minum air kopi nih!! 

: Fuh!! Lega! Apa lah hangpa berdua nih! Nasib ada Snow White! Kalau tidak dah lama aku mati sebab tercekik kuih karipap!! Huh!! 

: Alahhhhhh!!  Maaf lah Along! Aku ingatkan hang saja berlakon buat tercekik - cekik bagai tu! Hang kan suka berlakon! Sebelum nih selalu ja hang buat - buat tercekik la pengsan lah histeria lah! Kan Achik kan?

: Hah! Tau tak pa! Tu lah! Lain kali jangan dok pekena orang lain! Bila dah betul - betul jadi terus orang lain tak percaya! Hahaha!!

: Huhuhuhuhuhuhu!!! (orang kerdil menangis sekuat hati)
 
: Mengada - ngada betul lah si tua nih! Menangis konon! Lantak hang lah Along! Malas nak melayan! Baik aku mengketedarah kuih karipap nih! Lagi bagus!

: Tahu tak apa! Mengada - ngada jer Along nih! Ini mesti nak menggatal dengan Snow White lah nih!! Snow White! Hang jangan layan si tua nih! Dia nih memang suka sikit ambil kesempatan!! Gatai!!

: Huhuhuhuhuhuhu!!! (suara tangisan semakin kuat)

: Alolololololo!! Kesiannya!! Jangan lah menangis! Nanti tak hensem lah muka tu kalau nangis!! Senyum okay!

: Huhuhuhuhuhuhuhu!! (masih juga menangis)

: Amboi! Memang mengada - ngada betul lah si tua nih! Nah! Rasakan! (sambil mengambil karipap dan menyumbatnya ke dalam mulut orang kerdil berjanggut putih tersebut sekuat hati)

 : Gluppp!!! (terkejut seketika dengan tindakan Snow White yang tidak disangkanya itu)

: Hahahaha!! Padan muka hang Along! Gatai sangat! Rasakan! Hahahaha!!

: Kah kah kah! Lawak betoi la pagi nih! Eh! Alang oiiiii!! Mai la sini makan! Karang hang kena gastrik nanti!! Baru hang tau! Haihhh!!

: Tak mau!! Hang tengok lah nanti Achik! Mesti hang sakit perut makan kuih karipap si minah tu!! Entah - entah dia letak racun dalam kuih tu!

: Hoi!! Hang nih pasaipa? Dok tak dok asyik tak puas hati ja dengan aku! Kalau tak puas hati mai la sini! Kita lawan tengok sapa menang! Tak guna betul si pendek nih!

: Hoi!! Ingat aku takut dengan hang ka? Mai la sini! Aku tumbuk hang sampai mampuih!!

: Sudah! Sudah! Macam budak - budak! Jom semua kita pergi bekerja! Snow White! Tolong jagakan rumah nih baik - baik yer!!

: Baik lah Along! Hang jangan lupa tengok - tengok kan sama si pendek yang tak betul tu! Mana lah tahu tengah - tengah kerja nanti kena sawan ker kena histeria ker! Kena hati - hati sikit dengan dia tu!!

: Hang nih pasai pa! Tak puas hati mai la kita lawan!!!!!

: Sudah! Sudah! Jom semua kita pergi lekas! Jom! Jom!


Selepas orang - orang kerdil pergi bekerja maka Snow White pun mengemas serta membersihkan rumah tersebut. Sedang dia leka menjalankan kerja amalnya itu tanpa disedarinya ada sesuatu yang sedang memerhatikannya dari jauh.


: Hahahahahahaha!!! Hoi cermin sakti! Aku dah jumpa Snow White si perempuan bedebah tu! Yehaaaaaaaaa!! Sukanya aku!!!

: Ada hamba kisah? Puiiii!!

: Hang nih pasaipa cermin sakti? Dah rasa lama dah ka hidup dalam cermin tu?

: Eh! Eh! Hamba bergurau sahaja lah tuanku! Hehehehe!! Jadi, apa tindakan tuanku seterusnya?

: Sudah tiba masanya Snow White mati!!!! Hahahahaha!! Hari ini ialah hari terakhir dia hidup di muka bumi ini!!

: Aku tak percaya cinta!! Aku tak percaya cinta!! Lalalalalalalala~

: Hang nih dah kenapa tiba - tiba dok menyanyi tak memasal?

: Hamba cemuih dengaq ayat yang sama daripada tuanku! Dari hari tu dok kata Snow White akan mati lah! Apa lah! Tapi dia dok elok jer hidup lah nih!! Cakap tak serupa bikin!! Bla bla bla!! Buruk muka tuanku!! Bla bla bla......

: Cermin sakti!! Aku nak tanya hang satu soalan!! Boleh?? 

: Hamba sedia mendengar dan menjawab soalan daripada tuanku permaisuri!

: Selama nih hang berkhidmat untuk aku atau untuk Snow White? 

: Eh? Mestilah hamba berkhidmat untuk tuanku permaisuri! Apa punya soalan daa? Kacang betoi! Mudah saja hamba menjawabnya!

: Habis tu motif hang dok kutuk - kutuk aku buruk la bodoh la tu apa kejadahnya? Dah lama hidup? Nak rasa hidup dekat dunia lain pula ka?

: Eh? Hehehehehe!! Alah tuanku permaisuri nih!! Gurau jer lah!! Jangan lah marah!! Nanti tua balik macam dulu kang! Hah! Sapa yang susah? Tuanku juga kan? Hehehehe!!

: Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!! 


Bersambung....... 

Part 1 Disini

Part 2 Disini 

Part 3 Disini 

Part 4 Disini

Part 5 Disini

Part 6 Disini

Part 7 Disini

Part 8 Disini

Part 9 Disini


P/S : Layankan Jer Lah Kisah Merepek Aku Nih Yer!! Hehehehe! (^_^)Y


8 ulasan:

  1. jadahh janggot wane pink. jambu betol orang tua tu








    part 10 gua menanti

    BalasPadam
  2. hehehehe ingatkan dah abis.. rupanya ada lg sambungan eh... bagus2 teruskan usaha.. nanti bole buat cerita kartun sendiri!

    BalasPadam
  3. awat gedik betul snow white tu.. hahah...

    BalasPadam
  4. Wadi : hahaha..dah janggut dia warna pink..nak buat macam mana..takdir..haha

    Queen : apa plak habisnya....selagi tak ada TAMAT maka ada la lagi kisah nih :-)

    Syah : hahaha..Snow White dalam citer nih memang gedik..hahaha

    BalasPadam
  5. Memang nak kena lempang cermin sakti tu.. haha..

    BalasPadam
  6. nak jugak rmbut pink -.-"
    jelezzzz dia nya jnggut pink

    BalasPadam
  7. hahaa..
    lawak la.. baru berkesempatan menjelajah kisah Snow White ni..
    tahniah Hans..

    BalasPadam
  8. Peh...
    dah sampai episod 9 dah..
    dah bape jauh aq tertinggal..
    (Adeh)

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com