Jumaat, 28 Oktober 2011

10 Situasi Aku Bengang Gila Bila Berada Di Kedai Makan



1) Aku bengang gila bila aku pesan nasi kasi lebih tetapi dia bagi aku nasi kurang!

2) Aku bengang gila bila aku pesan nasi goreng pattaya lepas tu tukang masak kata telur dah habis padahal depan mata aku ada 3 papan berisi telur ayam yang disusun cantik bertingkat!

3) Aku bengang gila bila aku minta nasi goreng cili padi dan di dalam pinggan cili lebih banyak dari nasi!

4) Aku bengang gila bila aku minta air kosong tetapi air teh 3 layer yang kawan aku pesan sampai dulu!

5) Aku bengang gila bila aku pesan air buah tapi yang sampai teh tarik! Adoi! Tarak guna lu salin dalam buku kalau selalu silap antar juga wahai aney!

6) Aku bengang gila bila nasi dah tinggal sebutir dekat dalam pinggan di restoran tiba - tiba baru aku tersedar yang sebutir tu ialah seekor lalat!!

7) Aku bengang gila bila kena bayar RM1 untuk 3 biji kuih sebab Makcik tu kata sebiji kuih bernilai 30 sen!

8) Aku bengang gila bila pakcik pembuat roti canai tuduh kawan aku tak baca doa makan dan sebab tu roti canai tu ada anak lipas! Padahal kedai dia kotor! Huh!!

9) Aku bengang gila bila dah lebih 20 minit pesan makanan atau air tiba - tiba orang yang ambil pesanan tadi tu datang balik dan ambil semula pesanan seolah - olah aku baru sampai dekat situ!

10) Aku bengang gila bila yang datang ambil pesanan tu mempersoalkan jumlah menu yang aku pesan! Suka hati aku lah nak makan banyak mana pun! Huh!


P/S : Ilham Entri Ini Diperoleh Daripada Twitter! (^_^)Y


28 ulasan:

  1. aku pun bengang kalo macam ni hehehe

    BalasPadam
  2. Phat : tahu xper..hahaha

    ummi hanie : masa belajar dekat shah alam dulu :-)

    BalasPadam
  3. Aku bengang bila peniaga menaikkan harga barang.. haha..

    BalasPadam
  4. Haha, part air kosong paling skit hati XD

    BalasPadam
  5. aku bengang (smbil memaki2 kafe as bangang) bila order tomyam daging ciput..serai yg penuh mngkuk..haiiishh

    BalasPadam
  6. kritikal kamu punya bengang ni..saya pun turut bengang sekali...hihi...

    BalasPadam
  7. Hahahaha.
    Terbaekkk la abang retisss!
    Memang selalu aku kene bende bende camni.
    Nak baling pinggan kang, nanti kena halau tauke kedai pulak.
    Hahahaha.

    BalasPadam
  8. aku pula bengang bile aku order dulu dari table sebelah tapi table sebelah dapat dulu . # habes aney kat andalas tuh kene ngan bapak aku

    BalasPadam
  9. aku bengang gila bila order kat kafe bukan punya lama tunggu, tup tup nak pi ambek makanan cakap aku takde order pun

    grrrrrr, rasa mau telan orang kafe

    BalasPadam
  10. kedai makan selalu menguji kesabaran.

    BalasPadam
  11. agak bengang jugaklah. hihi chill hans =)

    BalasPadam
  12. kalau aku kena no 8.... memang la pakcik tu...saje nye la...

    BalasPadam
  13. gua masak je kat rumah. kalau gua pi makan luar pun, gua masa tu tengah mood playboy.
















    psst, kuar dengan skendel. woot woot.

    BalasPadam
  14. mmg bengang gak ble baca tu.. hehee.. part air kosong tu tak tahan.. 3 layer cepat je siap ya.. huhuu..

    BalasPadam
  15. kerja jd pelayan bukannya mudah seperti yang di sangkakan. lebih2 lagi kedai mamak yg ramai pengunjung. so bersabar sajala....

    BalasPadam
  16. aku bengang gile bila aku dah duduh berjam-jam kt situ..then mamak 2 ckp..sory aney..lupa mau buat u punya order..!!

    BalasPadam
  17. hohoh.bengan giler ni. sy pernah kene minum2 sekali ada lipas dlm air, ada lipas dalam makanan. mcm pffttttttttt!

    BalasPadam
  18. bengang aku baca ko punya entri ni..hoho

    BalasPadam
  19. singgah sni mcm movie ade.

    http://clownedition.blogspot.com/

    BalasPadam
  20. Hehehehe.. Terima kasih entrinya. Sangat dekat di hati kami.Memang biasanya dekat kedai makanlah banyak benda menguji kesabaran macam ni kan. ;D


    Kitaorang pernah tunggu dekat 30minit, jangan cakap nasi, air suam pun tak sampai²!

    BalasPadam
  21. hahaha tapi aku paling bengang kalau mintak kuah kari tapi hantar sampai sejam. :D

    BalasPadam
  22. makcik jual kuih tu pandai kiro ke tak tuh..haha

    BalasPadam
  23. tambah lagik..aku bengang giler bila order n.goreng usa, yg sampeinye.. x de udang x de sotong x de ayam...ade daging je...

    BalasPadam
  24. hari ini betul2 bengang la tu eh..

    BalasPadam
  25. huh...mmg nyakitkan hati kan...kan... gggrrrrr.....

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com