Ahad, 6 November 2011

Senarai Calon AIM 18

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog Hans. Gua minta kebenaran daripada Blogger Ryzal untuk salin semula senarai calon - calon AIM 18 nih sebab gua malas gila nak taip satu - satu. Jadi, terima kasih sangat - sangat kepada Blogger Ryzal kerana dia cakap dekat gua,"Ok! Amik ler!"


Klik Gambar Untuk Melihat Blog Saudara Ryzal Ini


Hah! Jadi, semestinya gua pun ada calon - calon kesukaan gua juga untuk beberapa kategori jadi gua akan gelapkan nama artis/album yang gua rasa mungkin menang dalam sesuatu kategori tersebut. Kategori yang gua langsung tak gelapkan tu kiranya gua tak tahu nak pilih yang mana kerana kekurangan pengetahuan tentang perkara tersebut.






Tarikh:
12 November 2011


Lokasi:
Stadium Bukit Jalil




ARTIS BARU TERBAIK
  • James Baum
  • Kyoto Protocol
  • Najwa
  • Project Pistol
  • Reza Salleh


PERSEMBAHAN VOKAL TERBAIK DALAM LAGU (LELAKI)
  • Anuar Zain – Sedetik Lebih
  • Azlan & The Typewriter- Jeritan Batinku
  • Black – Sofea Jane
  • Reza Salleh – What The Hell Just Happened I’m Not Really Sure
  • Tam Spider – Kitasatu


PERSEMBAHAN VOKAL TERBAIK DALAM LAGU (WANITA)
  • Anita Sarawak – Asmara
  • Jaclyn Victor – Noel
  • Najwa – How Long Must I Wait
  • Yuna – Penakut
  • Yuna – Gelora Jiwa


PERSEMBAHAN VOKAL BERKUMPULAN TERBAIK DALAM LAGU
  • Jaclyn Victor, Ning Baizura & Shila Amzah – Beribu Sesalan
  • A.P.I – Pelita
  • Caipifruta – Menceceh Bujang Lapok
  • Dayang Nurfaizah & Marcell – Sayang
  • Inteam – Salamun Salam 2


KULIT ALBUM TERBAIK – Pereka
  • Kasi Gegar Entertainment – Urusan Aizat Amdan (Aizat Amdan)
  • Aidi Idham – Lonely Soldier Boy (Hujan)
  • Subky Hj Bebit & Hafiz Mohtar – Bumi Akhir Usia (Mirwana)
  • Martojaks – Cherry Blossom Love (Pop Shuvit)
  • Zel Atif – Decorate (Yuna)


RAKAMAN ALBUM TERBAIK – Jururakam
  • Keith Yong & Nick Lee – Urusan Aizat Amdan (Aizat Amdan)
  • Adam Sofian – Indah (Atilia)
  • Ully Muhammad – Lonely Soldier Boy (Hujan)
  • Audi Mok- Dewa (Ning Baizura)
  • Keith Yong – Realize (Reza Salleh)


VIDEO MUZIK TERBAIK – Pengarah
  • Ahmad Farish – Susun Silang Kata (Aizat Amdan)
  • DJ CZA – Kotarayaku (Altimet feat Noh Hujan)
  • Yusry Abd. Halim – Sedetik Lebih (Anuar Zain)
  • Tan Chee Meng- Karma (Faizal Tahir)
  • Ahmad Farish – Inspektor Remos (Hujan)


LAGU POP ETNIK TERBAIK
  • Adibah Noor – Joget Tak Senang Hati
  • Amirah Ali – Katakanlah
  • Castury feat Ayati Tasrip – Santun Berpesan
  • Mawi & Akhil Hayy – Hambamu
  • Zalee Redang – Falsafah Laksamana


LAGU NASYID TERBAIK
  • Devotees – Hadirnya Cahaya S.A.W
  • Nazrey Johani – Permata Hati
  • Nora feat VOU – Pedoman
  • Rabbani, Inteam, Saujana & Nowseeheart – Bebas Palestin
  • Saujana- Pahlawan Gaza


LAGU ROCK TERBAIK
  • Pelita – A.P.I
  • Ekstravaganza – Bunkface
  • Pokok – Meet Uncle Hussain feat Hazama
  • Wanita Seluruh Dunia – Project Pistol
  • Kitasatu – Spider


LAGU POP TERBAIK
  • Beribu Sesalan – 3 Suara
  • Sungai Lui – Aizat Amdan
  • Sedetik Lebih – Anuar Zain
  • Dengarkanlah – Sheila Majid
  • Penakut – Yuna


LAGU INGGERIS TEMPATAN TERBAIK
  • Years From Now – Aizat Amdan
  • Innocent Soul – Najwa
  • Got To Go – Najwa
  • What The Hell Just Happened I’m Not Really Sure – Reza Salleh
  • Stracciatella – Reza Salleh


LAGU BAHASA MELAYU TERBAIK OLEH ARTIS LUAR NEGARA
  • Insha Allah – Maher Zain
  • Indahnya CInta – Nidji
  • Sahabat Selamanya – Padi
  • Ku Menunggu – Rossa
  • Bunga Mimpi – Sandhy Sondoro


SUSUNAN MUZIK TERBAIK DALAM LAGU – Penggubah
  • Helen Yap – Asmara (Anita Sarawak)
  • Edry KRU – Sedetik Lebih (Anuar Zain)
  • AG – Jeritan Batinku (Azlan & The Typewriter)
  • Syed Shahir Faisal – Jeritan Batinku (Sheila Majid)
  • Jenny Chin – Ku Mohon (Sheila Majid) *ni bukan pernah menang ke before this?


ALBUM TERBAIK
  • 3 Suara – Jaclyn Victor, Ning Baizura & Shila Amzah
  • Urusan Aizat Amdan – Aizat Amdan
  • Sayang & Cahaya – Dayang Nurfaizah
  • Dewa – Ning Baizura
  • The MPO Celebrates 25 Years of Sheila Majid – Sheila Majid


P/S : Apa - Apapun Keputusan Juri Bertauliah Yang Dilantik Juga Lah Penentu Segala - Galanya! Hehehe! (^_^)Y


8 ulasan:

  1. Malam nie ker? Semua best2 jer calon nya..

    BalasPadam
  2. shah rase 3 suara byk menang malam tue!! untuk rakamn album terbaik sungai lui kot boleh menang aizat amdan !!!

    BalasPadam
  3. huhuhuhuhuhuuhuhuhuh...kat tv agak2 kuar x erk???

    BalasPadam
  4. time nih aku dah balik uum ler.haha..
    its ok,aim dah makin suram lah.. ramai benor nak buat single je tp album tarak...siti is a good planner.dia pandai susun strategi bagi taknak terlalu monopoli apajua awards but still orang ingat.. cth,simply ct,juri...

    kalau single je brapa lama orang mampu ingat n menapak? dayang pulak maintain.. dia always ade produk iaitu album.. itulah pembaharuan dalam industri seni.. lambat laun,sume download je nnt ..
    *sori banyak pulak bebel :P

    BalasPadam
  5. sama2 kita tngk kputusannya 12 ari bln ni...kalo ramalan lu tepat,nmpk sngt lu ada bakat jadi tukang tilik.haha...

    BalasPadam
  6. tertinggal satu lagu
    ketogory bloger suara nyaring
    hans-cikwanielovela
    :P

    BalasPadam
  7. eh minggu ni, anuar zain menang la ni, impact lagu sedetik lebih tu sgt kuat~

    semua ramalan ko tu, aku sokong, sbb memang hebat2 pn.. :D

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com