Khamis, 5 Januari 2012

Juara Masterchef Malaysia

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog Hans. Semestinya anda sudah sedia maklum gua memang minat betul pada rancangan memasak Masterchef Malaysia nih sehingga pada awal rancangan lagi gua sudah membuat entri berkongsi tentang peserta - peserta Masterchef Malaysia DISINI. Sememangnya Masterchef Malaysia musim pertama ini tidak lekang dari kontroversi yang sebelum ini datangnya daripada peserta - pesertanya yang tersingkir awal sehinggalah kepada barisan juri rancangan ini sendiri namun gua tak kisah sangat berkenaan semua itu sebab apa yang penting gua dapat tengok menu - menu baru dan belajar tips - tips memasak yang baru walaupun gua kurang mengamalkannya. Hehehe!!




Kini hanya tinggal 6 peserta sahaja lagi untuk meneruskan cabaran merebut gelaran sebagai Masterchef Malaysia yang pertama iaitu :-


Nama : Felix
Umur : 24 Tahun
Asal : Pulau Pinang
Kerjaya : Jurulatih Peribadi



Nama : Zamir
Umur : 19 Tahun
Asal : Shah Alam, Selangor
Kerjaya : Pelajar



Nama : Ezani
Umur : 26 Tahun
Asal : Kajang, Selangor
Kerjaya : Doktor Gigi



Nama : Amita
Umur : 31 Tahun
Asal : Melaka
Kerjaya : Peguam



Nama : Imelda
Umur : 30 Tahun
Asal : Kuching, Sarawak
Kerjaya : Pereka Aksesori



Nama : Wahidan
Umur : 42 Tahun
Asal : Kinabatangan, Sabah
Kerjaya : Pekebun



Masing - masing pasti mempunyai peserta pilihan masing - masing dan peserta pilihan aku ialah Felix dan Zamir. Kini pelbagai gosip kedengaran yang ada menyatakan bahawa Felix, Ezani dan Wahidan adalah juara Masterchef Malaysia yang pertama namun kebenarannya masih diragui.

 Status Terbaru :-



VS



Nampaknya kini cuma tinggal 2 orang peserta sahaja lagi yang meneruskan cabaran merebut kejuaraan iaitu Ezani dab Wahidan selepas Felix, Imelda, Zamir dan Amita tersingkir. Nampaknya persaingan semakin sengit! Siapakah bakal bergelar juara Masterchef Malaysia musim pertama? Apa - apapun, sama - samalah kita nantikan episod akhir Masterchef Malaysia pada 8 Januari 2012 ini dan lihat sendiri siapakah juara Masterchef Malaysia yang pertama. Selamat menonton!


P/S : Siapa Peserta Pilihan Ada Untuk Menjadi Juara Masterchef Malaysia Musim Pertama? Ezani Atau Wahidan? (^_^)Y


45 ulasan:

  1. ezani yang menang, smalam dia bagi tau saya, hahahahah! lol! :)

    BalasPadam
  2. Ieda : kelakarlah awak nih 8-O

    BalasPadam
  3. suka felix. maybe felix or ezani kott juara :)

    BalasPadam
  4. assalamualaikum...kita tengok nnt siapa yg menangkn..:)

    BalasPadam
  5. Missamy : tu la pasal...dengar2 camtu juga....

    Maszull : waalaikumsalam..yups..sama2 tgok nanti :-)

    BalasPadam
  6. huhuh
    sowie aku tak layan..
    kalau siti nurahaliza masuk..
    Aku nak dia menang!
    ahaks!

    BalasPadam
  7. huhuh
    sowie aku tak layan..
    kalau siti nurahaliza masuk..
    Aku nak dia menang!
    ahaks!

    BalasPadam
  8. imelda la menang. sebab dia kawan saya!

    BalasPadam
  9. suke felix!

    PANAS!!! GAMBAR SEKSI NUR AMALINA CHE BAKRI PELAJAR 17A1!!!

    http://kedaikasperskyonline.blogspot.com/2012/01/panas-gambar-seksi-nur-amalina-che.html

    BalasPadam
  10. ritu dgr kt laki zamir tu bagos.

    dgr kt je la..

    hihih

    BalasPadam
  11. i'll choose ezani,felix & wahidan...tapi lebih kat ezani la..hehe

    BalasPadam
  12. suka ezani & zamir.. tp antr dua2 ni, sy sokong ezani.. ezani menang!! yeah...... hehe

    BalasPadam
  13. imelda rawks..nangis kuat lg

    BalasPadam
  14. aku jarang sangat tengok, tapi aku suka style zamir.

    BalasPadam
  15. aku nak zamir menang! huhuhuhu..

    BalasPadam
  16. masterchef msia...emmm...boring.

    BalasPadam
  17. ezani atau zamir aku pilih..

    BalasPadam
  18. Askm. selamat tahun baru 2012.
    susah jugak nak agak siapa menang.

    BalasPadam
  19. Zamirlah! sebab die hensem. boleh tak gitu? haha

    BalasPadam
  20. aku nak tgk tpi mak x bagi...kesian kan...

    BalasPadam
  21. aku nak tgk tpi mak x bagi...kesian kan...

    BalasPadam
  22. Hanya Allah S.W.T shja yang tahu.. :)

    BalasPadam
  23. Hanya Allah S.W.T shja yang tahu.. :)

    BalasPadam
  24. Zamir zamir! zamir! wohooo k dah diam :D

    BalasPadam
  25. suka felix n zamir jugak. felix tersingkir eh? harap zamir menang la! hehe.

    BalasPadam
  26. agak2nya..sapelah yang akan memegang title masterchef ek..

    BalasPadam
  27. tak sempat sgt nak layan masterchsf ni..tapi sempoi depa ni masak...

    BalasPadam
  28. tumpang lalu, nak kongsi jugak pasal MasterChef:

    http://suaraserak.blogspot.com/2011/12/masterchef-malaysia.html

    http://suaraserak.blogspot.com/2011/12/masterchef-malaysia-bahagian-ii.html

    http://suaraserak.blogspot.com/2012/01/masterchef-malaysia-bahagian-iii.html

    Serak Itu Suatu Abstrak. Nampak Nyata. Boleh Dirasa. Kedengaran Ada. Tapi Fizikalnya Tiada.

    BalasPadam
  29. emm...susah nak cakap..dua2 ada kelebihan masing2...apa2pun all the best utk kak ezani and abg wahidan..

    BalasPadam
  30. jap lg g tido.. lepas tu mimpi.. baru boleh tahu siapa menang.. hehe

    BalasPadam
  31. ezani tu cun. saya harap dia menang.

    BalasPadam
  32. suka Zamir..tapi dia tewas lak... antara ezany n wahidan,..

    pilih ezany... :)

    BalasPadam
  33. kacak nyaa zamir
    dah lah kacak
    pandai masak
    hak hak hak

    BalasPadam
  34. EZANI adalah juara masterchef malaysia! confirm!! sumber : krew dlmn astro mstrchf mlysia. siaran pd 8 januari nnti adalah ulangan.rancangan ini telahpn habis pd 3 hari lps di KL.

    BalasPadam
  35. wahidan... !!!

    BalasPadam
  36. FINAL MASTERCHEF MALAYSIA DIMENANGI OLEH EZANI !!! AKU TGK FINAL DIE.. HEE~ PESERTA YG AK MINAT MNG !! o.Ov peace yoo !!!

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com