Ahad, 19 Februari 2012

Apa Celop Ajak Couple

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua. Walaweh! Gua masih dalam mood kecewa bebenor nih sebab semalam ialah hari terakhir gua promote entry contest gua dekat blog Denaihati tapi waktu semalam lah line internet gua buat hal. Gua ingatkan modem streamyx tu rosak tetapi rupa - rupanya masalah line internet sampai orang TM siap datang rumah lah pagi tadi. Jadi, kesimpulannya hari terakhir untuk gua promote yang jatuh pada hari minggu di mana ramai manusia online terbuang begitu sahaja. Sedih gila beb! Haih!! Apa - apapun, gua nak ucap berbanyak - banyak terima kasih lah pada semua yang sudi bantu, promote dekat blog masing - masing dan promote dekat kawan - kawan serta facebook masing - masing lah. Peratusan nak menang tu tak pasti lah sebab gua dah rugi 2 hari tak sempat nak promote entry tu. Jadi, tawakkal jer lah! Hehehehe!




Jadi, kali nih gua nak kongsi satu pengalaman yang agak menarik lah sewaku gua gigih 5 hari 5 malam dok promote entry contest gua tu sampai setiap malam tidur lewat semata - mata nak menang kan. Hahaha! Bab kena marah ke maki ke apa tu lumrah lah! Gua buat tak tahu jer lah! Anggap jer diorang tengah stress ker waktu tu. Hahaha! Tetapi, yang paling menarik nih ialah sewaktu gua minta tolong pada seorang lelaki. Gua tak kenal dia dan dia tak kenal gua pun. Berlaku sedikit kata - kata yang aneh dan gua nak kongsikan di bawah nih.




Hans : Salam. Nak minta tolong kamu untuk bantu saya..bla bla..tinggal komen...bla bla...click social sharing..bla bla..click FB like...bla bla....

Lelaki : Kalau saya tolong awak apa saya dapat?

Hans : Hurmm..tak dapat apa - apa lah..saya pun minta tolong jer. Taknak tolong tak apa. Saya tak paksa :-)

Lelaki : Okay! Macam nih! Saya akan tolong awak tapi awak kena tolong saya. Boleh? Tapi syarat saya nih aneh sikit.

Hans : Tolong apa tu? Kalau saya boleh tolong saya tolong lah :-)

Lelaki : Awak tolong add saya dekat facebook awak nih lepas tu awak letak saya sebagai RL awak.

Hans : RL? Apa tu?

Lelaki : Relationship! Kita dua couple lah! Boleh?

Hans : Hahahahaha!

Lelaki : Kenapa ketawa?

Hans : Saya lelaki lah! Kamu pun lelaki! Macam mana nak couple! Hahaha!

Lelaki : Owh! Hurmmm! Aku tahu lah kau lelaki! Tengok ayat kau pun aku tahu kau lelaki! Saja jer gurau!

Hans : Owh! So, nanti tolong lah like, comment dan apa - apa semua tu dekat entri tu yer.

Lelaki : Betul ker awak nih lelaki? Saya tahu awak nak mengelak jer! Saya tahu awak nih perempuan kan? Jual mahal pula!

Hans : Adoi! Aku lelaki lah bro!

Lelaki : Tipu lah! Mesti kau tak sudi nak kenal - kenal dengan aku!

Hans : ....................(Blah Sudah!! Hahaha!)


Pening juga jumpa manusia macam nih. Hahaha! Mungkin sebab gua guna ayat Saya dan Awak kut dan terus dia buat kesimpulan yang gua nih gadis tetapi masalahnya takkan gua nak cakap Gua dan Lu atau Aku dan Kau sebab bagi gua itu agak kasar untuk meminta tolong pada orang yang kita tak kenal. Nak kata gambar facebook gua melambangkan gadis pun tak boleh sebab gua pakai gambar lelaki tua Aquiles Barrasa datuk pada Lola dalam telenovela Bella Calamidades. Gambar lelaki kut! Nak kata pasal nama pula gua letak Hans Hanis bukannya Hanis Zalikha. Hahahaha! Aneh betul lah! Lagi satu yang aneh dan paling gua dok fikir sampai sekarang ialah adakah mana - mana gadis dekat dunia nih yang sanggup couple dengan mana - mana lelaki hanya kerana lelaki tu tolong mereka click FB Like untuk entri contest mereka? Gadis - gadis semua sila beri jawapan anda yer di ruangan komen entri nih nanti. Heheh!




Apa - apapun, walau terasa sangat kecewa sebab tak dapat nak berjuang hingga ke saat - saat akhir dan merasakan peratusan nak menang tu macam dah sangat tipis dan kemungkinan besar tak akan berjaya dah pun tetapi apa - apapun agak menarik sebab gua dah berusaha sekuat mungkin dan berjaya membalas balik komen - komen boleh kata kesemua blogger yang pernah singgah di setiap entri gua dan mengomen entri gua daripada bulan September 2011 sehingga lah bulan Februari 2012. Hahaha! Ada banyak hikmah juga lah sebenarnya sewaktu aktiviti mempromosi entri nih selama seminggu(cuma sempat promosi 5 hari jer sebab masalah teknikal!). Jadi, sekali lagi gua nak ucap terima kasih sangat - sangat pada semua yang sudi bantu gua dalam entri contest gua dekat blog Denaihati tu. Jumpa lagi pada entri akan datang. Assalammualaikum dan salam sejahtera semua.


P/S : Apa Celop Ajak Couple Sebab Tolong Klik FB Like! Hahaha!! (^_^)Y


37 ulasan:

  1. kahkahkah kesian ek hans.. markah hans dah tertinggi antara semua tau .. ok lah tu ..

    bee ada mintak like , dia suruh cimum dulu ek ? geli pulak

    BalasPadam
  2. puanbee : mana ada tinggi mana pun..tapi memang sedih la bee sebab awal2 masa entry di publish den dekat kampung..hari - hari akhir(hari Sabtu kut) sehari tenet xleh guna....memang tak berapa bernasib baik la...erk? cimum tu apa? cium ke? wah? manusia memang aneh2 sekarang..sabo jer lah Bee oii...hahaha

    BalasPadam
  3. its ok bro, mungkin bukan rezeki.. try your best netime dude :)

    apa2, leh roger2 je aku, happy untuk membantu.. hehe

    BalasPadam
  4. Amboihh ! Hahaha ! Trdesak gila Lelaki tu . Huhu . Sian dia kan . Hakhakhak ! APE DAA ! =D

    BalasPadam
  5. Tinggal berdoa je tu bro.
    Kesian jantan yg mencari couple tu.

    BalasPadam
  6. Saiazuan : wokay..thanks bro :-)

    Qarr Jalil : hahaha...sadis kan? thanks sangat2 weh banyak tolong :-)

    Boyz_ed : sangat terdesak kut..haruslah aku lari segera...dari melayan kang dengan aku2 sakit hati..heheh

    denaihati : berdoa jer lah kan bro..hehe..thanks again anjur contest :-)

    BalasPadam
  7. haha memang jenis tak bercelop la laki tuh. .

    BalasPadam
  8. mmg sangat kelakar ! perlu ke mcm gtu . adehhhh ~

    BalasPadam
  9. Sebab budak tu tengok nama hanis kot..haha~

    Hanis kan ade jer nama perempuan~ tambahan lak dengan keadaan yg sgt n tsgt terdesak memaksa die jadi camtu kot~haha

    btw, gud luck bro~

    BalasPadam
  10. lain kali pakai nama aku lelaki bukan gay

    BalasPadam
  11. widiea : haha..tahu xper

    hana : tu la pasal...pelik2 je kan skrg..hahaha

    seteguk ayor : haha..dah cakap laki pun xpercaya...tu masalah juga tu..hehe

    a retarded kitty : hahaha...nama tu aneh sangat...kalau yang selalu kena kacau dengan gay sesuai la pakai nama tu..keh3

    BalasPadam
  12. jangan2 laki tu gay....hahaha...dia buat ayat awal..

    BalasPadam
  13. Dunia sekarang, minta tolong pun nak kena balas. Nasib baik tak diajak kawin.. Kalaulah diajaknya kawin laki ngan laki.. mau gempar lagi satu Malaya.

    BalasPadam
  14. perghh, market lassiot.. HAHAHA


    maybe sebab nama hang Hans...







    p/s: sorry aku lupa nak tolong dalam contest tu... ingat nak buat hari ni :o

    BalasPadam
  15. 1. sabar yer... semua tu ujian\
    2. semoga berjaya
    3. celop tu aper hah?

    BalasPadam
  16. haha.. agak lawak di situ ye..

    jom baca luahan sebenar seorg anak
    http://ciknanacomey.blogspot.com/2012/02/mak.html

    comfirm nangis.. T_T

    BalasPadam
  17. alamak aih..ngeri lak ade stori camnie..huhu

    BalasPadam
  18. adakah sebab nama awak hanis???
    hahaha...
    pe ke sengal mamat uhhh...cm desperado je gamaknye.

    BalasPadam
  19. ajak couple sbb klik like fb..mmg boleh..boleh blah ckp kat dia..haha~

    BalasPadam
  20. heee.. nape hans xtrima je?? weee..

    #ade gak mamat cmtu..haha

    BalasPadam
  21. hahaha. lawak gila. macam tu punya orang pun ada.

    tak pe kalau ada rezeki dapat la apad 2. =)

    BalasPadam
  22. hahaha. lawak gila. macam tu punya orang pun ada.

    tak pe kalau ada rezeki dapat la apad 2. =)

    BalasPadam
  23. tergelak juga akhirnya sy bro.ehhee

    ~pggunaan sy kan nmpak lagi sopan,kalau komen guna sy..tapi publish entry buat aku..apapun lain orang,lain cara..

    BalasPadam
  24. fuyooo..ade orang minta couple seyhhh..ape celup

    BalasPadam
  25. salam..lawak lah plak...like pon ikhlas jelah.ade ke blsn ajk kapel.puiiii-- :p

    BalasPadam
  26. haha gila desperate laki tu..eii scary betul..igt gay la td..

    gudluck ek utk contest tu

    BalasPadam
  27. Hans..Apa kes lelaki tu?? Gila ke hapa..isk! Simpang malaikat 44!

    Gud luck han! Klu dah rejeki tu, takkan kemana..

    BalasPadam
  28. erk..macam tu punya orang pun ade ke???isk..isk...

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  29. nama hang mana satu? hans hanis ke hanis zalikha? sorry tak tau first time visit...

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com